Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Sokezren tüntettek a kormány ellen, a szabad sajtóért
2011-03-16 08:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Sokezren tüntettek a kormány ellen, a szabad sajtóértTizenkét pontba foglalták a kormány médiapolitikája elleni tiltakozásukat a demonstráció szervezői.

 

 

 

 

 

A rendőrök szerint nyolc-tízezren, más források szerint húszezren tüntettek a kormány médiapolitikája ellen, a szabad sajtóért Budapesten, az Erzsébet híd lábánál – jelentette a helyszínről tudósítónk. A híd pesti hídfőjénél felállított színpadtól kezdve szinte az Astóriáig megtelt a Szabad Sajtó Útja. A környéket teljesen lezárták, a mellékutaknál rendőrök fordítják vissza az autósokat.

 

Magyarországon három városban zajlik tüntetés. Budapesten kívül Debrecenben a Kossuth téren, valamint Gyulán a Petőfi téren ugyanabban az időpontban tartják demonstrációjukat a sajtószabadságért tüntetők. A budapesti tüntetésen DJ Palotai és a Ponza & Zeek zenél, a műsort Csákányi Eszter és Kulka János vezeti, a szónokok között ott lesz Adam Michnik író, újságíró, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője, Schilling Árpád színházrendező és Vámos Anna, a tüntetés főszervezője. A fellépők közt láthatja a közönség Menyhárt Jenőt az Európa Kiadó együttesből, a Himnuszt Szalóki Ági adja elő.

 

Külföldön is tüntetnek


A magyarországi megmozdulások mellett három másik országban is lesznek tüntetések. Németországban a berlini magyar nagykövetség épülete előtt és Frankfurtban, az Amerikai Egyesült Államokban New Yorkban, valamint Romániában, a bukaresti magyar nagykövetségnél tartanak tiltakozó akciót - olvasható a sajtoszabadsagert.blog.hu -n és a Facebook közösségi portálon.


Tudósítónk szerint az Erzsébet hídnál nem látni pártpolitikai jelvényeket, de néhány "Ez a narancs megromlott!", "Nem ilyen lovat akartunk!" feliratú transzparenst igen. Egyébként fiatalok, idősek, vegyesen vannak a résztvevők között. Kulka János és Csákányi Eszter a műsorvezető a rendezvényen.

 

A szervezők szerint a rendszerváltás óta ez a legnagyobb civil demonstráció. A résztvevők Szalóki Ági vezetésével elénekelték a Himnuszt. Kulka János azt mondta, azért vannak itt, mert nincs politikai képviseletük. Szerinte húsz éve nem volt ilyen támadás a Magyar Köztársaság demokratikus intézményei ellen. Schilling Árpád szerint a függetlenül gondolkodó polgár a hatalom számára "csak problémát jelent".

 

A megmozdulás fokozatosan kormányellenes demonstrációvá alakult át, a szónokok a kormány alkotmányozási politikáját is bírálták. Mint mondták, nem arra kaptak felhatalmazást a koalíció képviselői, hogy "mindent felforgassanak". A tüntetők fujjoltak, amikor erről volt szó. Langh Júlia írónő azt mondta, nem szabad engedni a 89-es értékekből.

 

A tömegben egyszer csak feltűnt egy Gárda-ruhás férfi is, de senki nem ült fel a provokációnak, hanem hátat fordítottak neki a résztvevők. A férfit végül kikísérték a rendezvényről.

 

Adam Michnik a lengyel-magyar barátság emlegetése mellett arról beszélt, hogy nem létezhet szabadság egy olyan országban, amelyiknek a sajtója nem szabad, majd figyelmeztette Orbán Viktort, hogy tartsa tiszteletben az 1989-ben kivívott demokrácia értékeit.

 

A résztvevők végül követeléseket fogadtak el, ezek egy új médiatörvényről szóltak, amit a szakmai és civil szervezetekkel egyeztetve kellene kidolgozni, és ezután elfogadni.

 

C-PRESS - hirszerzo.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek