Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A nácik szabadon zaklathatják a cigányokat
2011-03-15 07:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A nácik szabadon zaklathatják a cigányokatGyöngyöspata - A Jobbik legutóbbi megfélemlítő demonstrációja után feluszított helyi nácik, a betiltott Magyar Gárdából alakult Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai, zavartalanul zaklathatják a faluban élő cigányokat. A Jobbik minden jel szerint véres összeütközést akar kiprovokálni.

 

 

 

 

A cigányok panaszai alapján az LMP felszólította a magyar nyilas pártot, hogy vessen véget a békés kisebbség zaklatásának. A Jobbik erre úgy válaszolt, hogy költözzenek le Gyöngyöspatára néhány hétre. A képviselők nem költöznek, mert a cigányokkal még csak meglennének, de az őket zaklató náciktól tartanak. Felszólították a rendőrséget, hogy védje meg a polgárokat a fajgyűlölők provokációjától és előzze meg az önbíráskodást vagy az újabb gyilkosságokat. A Fidesz egyelőre szabadon hagyja a nácik terrorját.

 

A Jobbik szerint az LMP pénteki közleményével ismét bebizonyította, hogy a szélsőségesen liberális, a “magyarok ellen uszító gyűlöletpolitika” még mindig nem veszett ki a hazai politikából. Azt javasolják az LMP képviselőinek, hogy “költözzenek le a gyöngyöspatai cigánysor közepére néhány hétre”, hogy belássák, miért van szükség a Szebb Jövőért Polgárőrség munkájára.

 

A náci párt arra reagált, hogy az LMP arra szólította fel az országos és megyei rendőri vezetést, hogy megfelelő eréllyel, valamint a törvény szigorával lépjen fel a gyöngyöspatai lakosok védelmében és előzze meg az önbíráskodás minden formáját. Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője közleményében hangsúlyozza: a Heves megyei település roma és nem roma lakosaitól az elmúlt 24 órában több kétségbeesett, a közbiztonság tarthatatlan helyzetére utaló segélykérés érkezett az LMP-hez és a helyi roma közösséggel foglalkozó lelkipásztorhoz.

 

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy az LMP – amelyet  ”SZDSZ 2.0″-nak nevez – a törvénytisztelő és védtelen magyar családok helyett “az őket terror alatt tartó bűnözőket” védi és – ahogy a múlt vasárnap a gyöngyöspatai látogatásán is tette – alattomos módon hergeli a magyarok ellen, régi SZDSZ-es módon “kioktatva” őket jogaikból.

 

“A vidéken mérhetetlen támogatottságú, a kistelepülések problémáit hírből sem ismerő belvárosi rétegpárt képviselőinek azt javasoljuk, ne csak egyszer, néhány órára mozduljanak ki Budapest közigazgatási területéről, hanem költözzenek le a gyöngyöspatai cigánysor közepére néhány hétre. Akkor ők is be fogják látni, miért van szükség a Szebb Jövőért Polgárőrség munkájára, akik tegnap fatolvaj cigányokat juttattak a rendőrök kezére, bár utóbbiak csak kutyáik segítségével tudták megfékezni a falu lakosságát terrorizáló bűnözőket és családtagjaikat” – olvasható a magyar Klu-Klux Klan közleményében.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek a 2800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője Juhász Oszkár, az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel a helyi cigányokat vádolják. Feltételezik.

 

A Jobbik március 6-án – a rendőrség becslése szerint – mintegy ezer ember részvételével megfélemlítő demonstrációt tartott a településen. Vona, a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy “magyarpárti tüntetést” tartottak a községben. Az LMP négy országgyűlési képviselője, Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Dorosz Dávid és Szilágyi Péter március 6-án szintén Gyöngyöspatán járt, és találkozott a település polgármesterével és roma vezetőkkel.

 

Az Orbán-kormány több szempontból is mulasztást követ el. Egyrészt hagyja, hogy a jogerősen betiltott Magyar Gárda tagjai új maskarába öltözve tovább folytassák tevékenységüket, “polgárőr” egyenruhájukon is viselve a náci párt jelvényeit. Másrészt nem védi meg egy magyar kisebbség tagjait a faji alapon történő zaklatástől, és engedi, hogy az állami erőszakszervezeteken kívül mások is erőszakot alkalmazzanak. Olyanokkal szemben, akikről a magyar bíróságok nem hoztak jogerős ítéletet.

 

Mindaz alapján, amit a náci hordák Gyöngyöspatán tesznek, a Jobbik nevű fajgyűlölő párt betiltását kellene kezdeményezni. A rendőrséget és személyesen Pintér Sándor belügyminisztert terheli minden felelősség, ha a Jobbik meg tudja valósítani célját, és véres összetűzésre kerül sor a magyar Klu-Klux-Klán tagjai és a faluban zaklatott cigányok között.

 

C-PRESS - nepszava.com

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek