Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hillary Clinton adta át a Bátor Nők díjat Osztolykán Ágnesnek
2011-03-09 08:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hillary Clinton adta át a Bátor Nők díjat Osztolykán ÁgnesnekA roma integrációban játszott szerepéért a Bátor Nők Nemzetközi Díjjal tüntette ki a nemzetközi nőnap alkalmából Osztolykán Ágnest az amerikai külügyminisztérium.

 

 

 

 

A Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője kedden Washingtonban Hillary Clinton amerikai külügyminisztertől vette át a díjat. Az esemény díszvendége a first lady, Michelle Obama és Ausztrália első női miniszterelnöke, Julia Gillard volt.

 

A Condoleezza Rice volt külügyminiszter által 2007-ben alapított elismerést olyan nők kapják, akik kivételes bátorsággal álltak a nők jogaiért és helyzetének előmozdításáért tett erőfeszítések élére. Osztolykán Ágnesen kívül még Roza Otunbajeva kirgiz elnök, Maria Basir afgán rendőrbíró, Henriette Ekwe Ebongo kameruni újságíró, Kuo Csien-mej (Guo Jianmei) kínai ügyvéd, Eva Abu Halaveh jordániai emberjogi harcos, Marisela Morales Ibanez, a szervezett bűnözést ellen fellépő mexikói ügyvéd, Gulam Szugra, a pakisztáni vidékfejlesztés szószólója, Yoani Sanchez kubai blogger és Násztya Palazsanka fehérorosz polgárjogi aktivista részesült az elismerésben. A két utóbbi kitüntetett nem utazhatott ki az átadási ceremóniára.

 

Osztolykán Ágnes méltatásában Hillary Clinton rámutatott, hogy a magyar politikus a rasszizmus és a megkülönböztetés leküzdése érdekében megválasztott hivatalt viselő vezető, aki a roma nép és kultúra büszke védelmezőjeként szolgál és fáradhatatlanul küzd az egyenlő jogokért, valamint a kisebbségek integrálásért.

 

"Köszönjük a munkáját, köszönjük az Ön által nyújtott példát és Ön mellett állunk" - jelentette ki Clinton.

 

"Úgy ítélem meg, hogy ezt az elismerést nem én egyedül, hanem azoknak a magyarországi roma nőknek a nevében kaptam meg, akik a parlamentben és a civil életben nagyon sokat tettek a roma integráció ügyéért" - jelentette ki Osztolykán Ágnes az MTI-nek, hozzátéve, hogy a díj egyben azt is tükrözi, hogy az amerikai kormány megkülönböztetett  figyelmet fordít a mintegy 15 millió európai roma társadalmi beilleszkedésének. Az LMP képviselője Washingtonban találkozott az amerikai külügyminisztérium több vezetőjével, akik nagy fontosságot tulajdonítottak az európai roma integrációs programnak, abban pedig a roma politikusok szerepének.

 

A magyar képviselőnő, aki kedden részt vett 100. nemzetközi nőnap alkalmából megtartott fehér házi fogadáson, amelynek házigazdája Michelle Obama volt, a hét folyamán a kisebbségek integrációjával foglalkozó civil szervezetek képviselőivel találkozik Philadelphiában és Cincinnatiban.

 

Osztolykán Ágnes 1998-ban a Miskolci Egyetem bölcsészkarán diplomázott, politológia szakon. Tanárként, majd a Soros Alapítványnál dolgozott. 2002-től hat évet töltött a köztisztviselői pályán. Ő kapta meg az Évtized Program titkársága működtetésének feladatát. A program olyan nemzetközi kezdeményezés, amelynek célja, hogy kormányok, kormányközi és civil szervezetek, együtt a roma civil társadalommal, a fejlődést abba az irányba tereljék, hogy javuljon a romák életminősége. Az Osztolykán Ágnes vezette titkárság független alapítványként működik Budapesten. A politikus más alapítványok és civil szervezetek mellett közreműködik az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen című, a hátrányos helyzetű nők szűréséért és felvilágosításért indított programban.

 

2010-ben a Bátor Nők díjat Galajda Ágnes bíró, a családon belüli erőszakkal, a női jogokkal és az emberkereskedelemmel kapcsolatos kérdések elismert szakértője, a Bírónők Nemzetközi Szervezetének (IAWJ) magyar tagozatának alapítója kapta meg Magyarországról.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek