Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Továbbra sem tisztázott, mi történt 2009. február 14-én az enyingi benzinkútnál
2011-03-02 08:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Továbbra sem tisztázott, mi történt 2009. február 14-én az enyingi benzinkútnálTanúként hallgatta meg Toroczkai Lászlót (ő látható cikkindító fotónkon), a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét a Cozma-gyilkosság után alig egy héttel, az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság ügyében a székesfehérvári városi bíróság.

 

 

 

 

A tárgyalás idején a bíróságon fokozott volt a rendőri jelenlét. A vádlottak egyikét - a Cozma-ügyben ugyancsak garázdasággal vádolt -, előzetes letartóztatásban levő Raffael Jánost kommandósok kísérték a tárgyalóterembe.

 

Az ügynek tíz vádlottja van; a vád tettesként, illetve társtettesként csoportosan elkövetett, a köznyugalmat megzavaró garázdaság.

 

A vádirat szerint 2009. február 14-én az enyingi benzinkútnál születésnapot ünneplő tízfős cigány társaság szóváltásba keveredett a kúthoz érkező, 6-8 autóból, köztük egy szerb rendszámú gépkocsiból álló konvoj utasaival.

 

Toroczkai László, aki akkor a szerb rendszámú kocsiban utazott, tanúvallomásában elmondta: Budapestről egy mecseknádasdi rendezvényre utazva álltak meg az enyingi benzinkútnál, ahova nem támadási szándékkal érkeztek.

 

Továbbra sem tisztázott, mi történt 2009. február 14-én az enyingi benzinkútnál 

 

Miután észlelték, hogy a cigányok agresszíven lépnek fel ellenük, Toroczkai távozásra szólította fel a társait. A távozó csoport autóit a cigányok üvegekkel, székekkel dobálták meg, ezzel több autóban jelentős kárt okoztak.

 

A vádlottak azzal védekeztek, hogy megrémültek a fekete ruhás, csuklyás, baseballütőkkel, viperával felfegyverzett társaságtól. Az akkoriban elterjedt hírek, s a szerb rendszámú kocsi miatt ugyanis azt hitték, hogy a Cozma-gyilkosság során megsebesült Zarko Sesum édesapja vezetésével szerb veterán légiósok támadtak rájuk.

 

A harmadrendű vádlott korábbi, írásos vallomásában leírta, hogy a benzinkúthoz érkező magyar, szerb és szlovák rendszámú autókból mintegy 40-50 „kigyúrt, nagydarab, kopasz" férfi szállt ki, akik viperákat vettek elő.

 

A negyedrendű vádlott arról számolt be, hogy 10-12 személygépkocsi és 1 kisbusz érkezett az Enying-Balatonbozsokon lévő benzinkúthoz. Minden autóból 4-5 ember szállt ki, viperákat vettek elő és azt kiabálták: „Vegyétek elő a pisztolyokat, az AK-kat!"

 

Az ötödrendű vádlott szerint az autókból 20-30 ember szállt ki, s a fejükre kapucnit húztak.

 

A Hetek című lap korábbi beszámolója szerint az enyingiek egybehangzóan állítják: a konvojjal érkezők viperákkal ütötték a betont; a születésnapozó társaság tagjai viszont a hűtőből magukhoz vett 41 üveg Coca-Colával és a bár székeivel dobálni kezdték a konvoj autóit.

 

Az esetet ugyanakkor rögzítette a Hír Tv Riasztás című műsorának stábja, a nyomozók által lefoglalt felvételből pedig - a rendőrség szerint - az derült ki, hogy a bejelentést tevő enyingi társaságot senki nem támadta meg, az odaérkező hat-hét kocsi csak megállt a töltőállomásnál, és a korábban ott tartózkodók kezdték italosüvegekkel dobálni őket.

 

A per első, tavaly júniusi tárgyalásán kiderült: nem Sesum apjának emberei jártak aznap éjszaka Enyingen, hanem Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke, Zagyva György Gyula, a HVIM akkori (azóta lemondott és Jobbik-színekben a Parlamentbe jutott) elnöke és társaik.

 

Toroczkai mostani vallomása szerint titkosszolgálati akcióba csöppentek, amelynek a két csoport egymásra ugratása lehetett a célja.

A vádlottak viszont úgy vélték, hogy tudatos provokáció történt. A rendőrséget egyébként ők értesítették, de mire a járőrök kiérkeztek, az autókonvoj már elhajtott a helyszínről.

 

A Hír Tv szerkesztő-riportere a kérdéses napon többször is beszélt Toroczkaival, s ő említette neki, hogy megállnak a benzinkútnál. A tanúként meghallgatott riporter nem tudott részleteket mondani a történtekről. A stáb által készített felvétel elemzése még nem történt meg. A per tavalyi tárgyalásán ugyanakkor az hangzott el: a rendőrség szerint a felvételből kiderül, hogy a bejelentést tevő enyingi társaságot senki nem támadta meg, az odaérkező hat-hét kocsi csak megállt a töltőállomásnál, és a korábban ott tartózkodók kezdték italosüvegekkel dobálni őket. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a konvojjal érkező társaság tagjai menekülőre fogták.

 

C-PRESS - Heti Válasz

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek