Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél a cigányoknak, képviselőknek!
2011-03-01 11:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nyílt levélFarkas Flóriánnak, az Országos  Roma Önkormányzat 53 képviselőjének, és a területi cigány önkormányzati testületeknek, települési kisebbségi önkormányzatoknak!

 

 

 

 

Tisztelt Farkas Flórián, kedves képviselőtársaim!

 

Azért írom és azért merem megírni ezt a levelet, mert már semmi vesztenivalóm nincs, mint roma képviselőnek. Ellenben az esküm megkívánja a közösségemért való harcot, akár saját érdekeim ellenében is. Nemcsak csalódtam, de ki is ábrándultam, ha tetszik ellehetetlenítették képviselői munkámat, becsapták közösségemet. Cigányügyben ma gonosz, gondosan megrendezett színdarab folyik Magyarországon! A rendező, a megrendelő a Fidesz kormány, a kivéreztetett, statisztaszerepbe taszított főszereplője a cigányság, az előtérbe tolt főkirályi asszisztens Farkas Flórián, a fizetett stábot pedig a Lungo Drom képviselőnek mondott vezető romái, a kényelmes székben pöffeszkedő holdudvar alkotják.

Jelen levelem írott formában is eljuttatom az Országos Roma Önkormányzathoz, remélve, hogy a benne foglaltak megtárgyalásra kerülnek majd a következő OCÖ-ülésen, és végre talán Farkas Flórián is veszi egyszer a bátorságot és a fáradtságot, hogy válaszol saját közösségeinek kérdéseire, ahelyett, hogy nagyhangú, egyszemélyes színdarabokat, közössége hangja iránt süket monológokat adjon elő pár havonta. (Pedig mindenki - a közössége is - párbeszédet várna tőle, jogosan!)

 

1. Először is: el lett véve a pénz a cigány közösségi képviselettől! Flórián elnök úr! Mióta kineveztek miniszteri biztosnak és országos Roma Önkormányzati elnök lettél, 60%-kal csökkent a CKÖ-k költségvetése. Vagyis kevesebb pénz jut arra, hogy a cigány kisebbség kultúráját ápoljuk, identitását erősítsük, érdekeit képviseljük. Mert egy CKÖ mindennapjai régóta nem békések - a cigány közösség túléléséért folytatott harc jegyében telnek el, mert a cigányokat nem szereti a többségi társadalom, lenézik a települési önkormányzatok, a Parlamentben is nyíltan lebűnözőzik és uszítanak ellene. A diszkrimináció mindennapos. A CKÖ-k, mint az ezen folyamatok elleni harc előretolt bástyái pedig szépen lassan elvéreznek! Erre kapnak valami támogatást - munkát, képzést, költségvetést, lehetőségeket - az óriási büdzsével rendelkező ORÖ (Országos Roma Önkormányzat - az OCÖ új neve) vezetéstől? Nem! Nem és nem! Flórián úr megkapja az országgyűlési képviselői fizetését, az ORÖ elnöki tiszteletdíját, a miniszteri biztosi fizetést, egyszóval jól él a holdudvarával együtt - eközben saját közössége a túlélésért, az utolsó falatokért küzd, szenved és szép lassan elkorcsosul!

 

2.  Engedtessék meg megkérdezni Farkas Flóriántól: ha már ilyen sok titulusa van, hogy-hogy még csak fel sem szólal a Parlamentben, mikor a Jobbik káros cigány népszaporulatról beszél? Kimondom: ez egyszerűen bűnös dolog! Attól, aki a közösségéért kellene éljen, s attól, aki ténylegesen a közösségéből él - méghozzá nagyon jól! Cserbenhagyja közösségét! Szégyen, hogy egy ilyen ember a vezetőnk. Én szégyellem magam ezért, mint roma ember! És teljesen megértem, hogy a többségi társadalom meg jót röhög rajtunk emiatt! Mert egy képviselő nem félhet! Nem hiszem el, hogy Flórián úr azért nem szólal fel ez ellen, mert félne! Ha így lenne, nem lenne alkalmas arra a sok posztra s munkára, amit betölt. De ennél is rosszabb a helyzet. Ki kell mondani: láthatóan nem is érdekli, ha a saját népét bántják, fenyegetik és sárba tiporják! Mert az fontos volt, hogy az ORÖ egyik első kommünikéjében benyaljon a Fidesznek, elmondva, hogy mennyire jó itthon cigánynak lenni, mert nem nyomnak el minket. Mikor azonban ez megtörténik, ez ellen az ORÖ nem emeli fel a hangját, cinkosan hallgat - ez miért nem ugyanolyan fontos, mint a kenyéradó gazdának való talpnyalás? Engem egyszerűen NEM ÉRDEKEL elnök úr nagypolitikai elkötelezettsége, tőlem lehet politikailag akármilyen színű: DE HA A SAJÁT KÖZÖSSÉGÉÉRT NEM ÁLL KI, S ELADJA AZT, AZT MÉLYEN ELÍTÉLEM, és emiatt SÚLYOS ÖNVIZSGÁLATRA ÉS LEMONDÁSRA SZÓLÍTOM FEL!

 

3. Megkérdezem aztán tisztelt elnök úrtól és a Lungo Dromos Országos Roma Önkormányzati képviselőktől: ki szavazott volna rátok, ha őszintén megmondjátok, hogy a cél a romaügyre fordított támogatások csökkentése? Ki szavazott volna rátok, ha tudjuk, hogy az ígéretekből semmi sem valósul meg? Furcsamód mikor délelőtt kinevezték Farkas elnök urat miniszteri biztosnak, azt délután már sajtótájékoztató követte, ahol ezt a kinevezett izgága büszkeséggel ország-világ tudtára adta. Mikor viszont az ő tudtával, az ő közvetlen Fideszes felettese kihirdette a döntést arról „suttyomban", titokban, hogy a CKÖ-k finanszírozását 60%-kal csökkenti a kormány egy tollvonással, Flórián úr ezt valahogy nem sietett az OCÖ választások előtt az elektorok tudtára hozni (pedig kötelessége lett volna mint romaügyi miniszteri biztosnak!), utólag pedig letagadta, hogy tudott volna róla! Ha így van: alkalmatlan a posztjára. Ha nem így van, s hazudott: szintén alkalmatlan a posztjára! Kedves Flórián, azt kell mondanom: ha tisztességes erkölcsű vagy, le kellene mondanod! Kritizáltuk a Gyurcsány kormányt, mikor ellenünkre hozott intézkedéseket. Kritizáltuk az előző OCÖ vezetést, mikor nem éreztük eléggé erősnek az érdekképviseleti munkáját. Most viszont az a kötelességem, hogy téged kritizáljanak, s azt mondjam: rosszabb vagy náluk, mert tudatosan a néped ellen cselekszel!

 

4. Ki kell mondani: a kormány célja láthatóan a cigány kisebbségi önkormányzatok és az érdekképviselet elvéreztetése. Megszűnt az antidiszkriminációs jogsegély szolgálat. Csökkent a települési és a területi CKÖ-k költségvetése. Az ORÖ egyetlen érdemi tevékenysége az lett, hogy untermankodjon a Fidesznek. Szétbombázza a CKÖ-ket, és ellehetelenítse azon testületeket, ahol nem LD-os egyeduralom van. Most mondom: lehet, hogy hamis ígéretekkel és az elektorok tudatos félrevezetésével, fenyegetéssel és lejáratással a Lungo Drom nyerte a kisebbségi választásokat. De onnantól, hogy Flórián ORÖ elnök lett, a TELJES CIGÁNYSÁGOT KELLENE ESKÜJE SZERINT KÉPVISELNIE, A DEMOKRÁCIA JEGYÉBEN, S NEM A SAJÁT LD-ÁT ÉPÍTENIE-TÁMOGATNIA, ERŐSÍTENIE, ELLENTÉTET ÉS KONFLIKTUST GERJESZTVE A SAJÁT ROMA KÖZÖSSÉGÉBEN! E helyett már a választási kampányban is arról volt szó, hogy csak azok a CKÖ-k kapnak majd támogatást, melyet LD-osok alkotják. Ma pedig a saját kisebbségi önkormányzatomban, Sápon is azzal fenyegeti és hitegeti Flórián elnök úr Balogh Miklós megyei LD elnökén keresztül több képviselőtársamat, hogy ha nem mondok le elnöki posztomról, a Sápi Kisebbségi Önkormányzat nem kap támogatást. Ellenben ha ezt megteszem, és LD-os többség lesz a sápi CKÖ-ben, akkor a legmagasabb támogatást kapja majd meg a CKÖ. EZ A FAJTA FENYEGETÉS SÚLYOSAN ANTIDEMKRATIKUS, KLIENTÚRAÉPÍTŐ, HAZUG ÉS ELFOGADHATATLAN. Aki ilyen eszközökkel politizál, az sunyi, veszélyes, diktátumra törekvő despota! Ezt a módszert és hangnemet tehát nyíltan vissza kell utasítanom a teljes honi roma közösség nevében. Továbbá emlékeztetnem kell mindenkit arra, hogy a LD mit ígért a saját képviselőinek: 140.000 Ft-os fix állást és fizetést! Ébresztő! Ez sem volt igaz, semmi nem valósult meg belőle! Bízom benne, hogy a LD-osok többsége jóhiszemű, és nem buta, nem megvesztegethető, s felismeri azt a szervezett hazugságot, színjátékot, melynek nap mint nap részesei vagyunk. Kikérem magamnak, hogy egy jól fizetett vezető képviselő megossza és egymás ellen uszítsa a saját közösségét!

 

5. És végezetül engedtessék meg nekem, hogy rámutassak: nemcsak érdemi európai roma stratégia nem létezik - sem a kormány, sem az ORÖ részéről - de egyetlen érdemi szakmai javaslatot, vitát sem ismerünk és tudunk felsorolni máig roma ügyben! Ez pedig szintén hamis és bűnös dolog - nem csak, mert ez lett megígérve, de főként azért, mert ez lenne a kötelessége mind a Fidesz kormánynak, mind az ORÖ-nek.

 

A fentiek okán tisztelettel kérem az ORÖ testületet, hogy nézzen szemben a fent felsorolt kérdésekkel, kritikával és problémákkal. Folytasson arról érdemi társadalmi párbeszédet és vitát a cigány közösség érdekében.

 

Farkas Flórián úrtól pedig azt kérem, hogy vegye a fáradtságot levelem átolvasására, s amennyiben nem ért egyet a benne foglaltakkal, demokratikus, nyílt úton válaszolja azt meg. Amennyiben pedig elismeri a benne foglaltakat, úgy azonnali hatállyal MONDJON LE!

 

Tisztelettel:

Balogh Gusztáv

OCÖ képviselő, a sápi CKÖ elnöke

 

2011. március 1.

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek