Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megkaptuk: fasisztáktól bűzlik Magyarország
2010-12-28 11:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megkaptuk: fasisztáktól bűzlik MagyarországUnket, Ungern. Ennél kínosabb jelzést aligha kaphattunk volna a svéd sajtótól karácsonyra. S távolabb sem kerülhetünk a derűs 'Underbara Ungern' kifejezéstől, mellyel gyakran illetett bennünket korábban, amikor az elvágott vasfüggöny, az irodalmi Nobel-díj és a fapados repülők révén Magyarország még szimpatikus asszociációkat keltett.

 

 

 

 

Csodálatosból dohossá vált. Unket, Ungern – e lemondó címmel jelent meg állásfoglalás az Expressen című napilap karácsonyi számának szerkesztőségi oldalán, s valószínű, több millióan húzták kissé az orrukat, olvasván: "Valami bűzlik Magyarországon". 

 

A svéd nyelv – de még a sajtó sem – kedveli a hirtelen és erős kiszólásokat. Ritkán tesznek felkiáltójelet a mondat végére. Óvatosan fogalmaznak: megfigyelnek, elemeznek, gondolkodnak. De aztán a kimondott véleményen csak sokára, ugyanolyan teljes meggyőződés után változtatnak, ha egyáltalán...

Az utóbbi hónapok budapesti, parlamenthez kötődő eseményei láttán kivárt a sajtó; hírt persze adott, de tárgyilagos maradt. Ám a december 25-i írás igen kemény hangú. Igaz, ad némi lehetőséget a rémálomból való felébredésnek – mert nehezen hihető... ami pedig az, aminek látszik.

 

Jeges szél fúj Budapest felől – folytatja a cikk –, s ez egyre csak növeli Európa aggályait: mi folyik ott egyáltalán politika gyanánt? Képes lesz-e Magyarország arra, hogy felelősséggel betöltse szerepét, a január elsején esedékessé váló EU-elnökség fél éve alatt?

A két évvel ezelőtti gazdasági mélyrepülésből az európai segélycsomag ellenére sem sikerült igazán felívelő pályára tenni, illetve ott tartani az országot az elhanyagolt reformok miatt. Azonban ennél is komolyabb aggályokat kelt a politikai-társadalmi helyzet. Noha az európai közösség más országaiban is nyomulnak idegengyűlölő csoportok – s ez alól Svédország sem kivétel: parlamentbe jutottak a nacionalisták –, ám a hangulat, amely Magyarországon az utóbbi időben eluralkodott, az egyik legelkeseredettebb és legvisszataszítóbb a kontinensen.

Az áprilisi választáson olyan párt került a magyar parlamentbe, s lett ott a harmadik politikai erő, mely a cigány- és zsidóellenes előítéletekből gyúr politikát. Nyíltan penget expanziós húrokat, s kontrázik a szomszédos országokban szeparatista hangokat játszó csoportoknak, miközben egyenruhás gárdával veszi körbe magát – klasszikus fasiszta hagyományok szerint...

A Jobbik, hála istennek, nem egyenlő Magyarországgal – olvasható a cikkben – ám hogy egy ilyen típusú párt része lett a politikai köztérnek – nem csak Magyarország számára kell, hogy figyelmeztető jel legyen, hanem egész Európának is: hiszen napokon belül egy fasiszta pártot a hatalomba emelt ország fogja vezetni az Európai Uniót.

Legalább ennyire aggályos az is, hogy a 'normálisnak' tekinthető kormánypárt, a FIDESZ sem enged abból, hogy ismételten kijátssza a nacionalista kártyát: magyar állampolgárságot lebegtet a szomszéd országok magyar nemzetiségű lakói előtt s nemzeti emléknapot hirdet az első világháborúban elvesztett területek gyászolására.

 

E felfogás és magatartás ellentétes magával az Európai Unió alapgondolatával. Ennek legfontosabb törekvése éppen az, hogy a kontinens országai és nemzetei között az idők során felgyülemlett ellentéteket megkísérelje feloldani egy közös egységben – egyszersmind eliminálva a revansista és soviniszta igényeket, illetve szándékokat.

Az alapvető európai felfogás éppen az ellenkezője a Jobbik gyűlöletbeszédének és nagyon más, mint a FIDESZ régi történelmi sérelmekhez való ragaszkodása.

Ha Magyarország nemzeti becsületét szeretné fényesíteni, ezt akként teheti meg, hogy modern európai demokráciaként, Európa egészének érdekeit szem előtt tartva vezeti az uniót. Ám, hogy esélye legyen ennek sikeres megtételére, az Orbán-kormánynak határozottan el kell távolodnia a Jobbiktól és fel kell hagynia a Nagy-Magyarországról szóló álmodozásaival.

Az Európai Unió többi országának joga van, hogy nyugodtan számíthasson arra: a magyar kormány a fasiszták követőinek, s a nacionalistáknak tett engedmények okozta botrányoktól mentesen látja el az irányítás feladatát.

Nem pusztán arról van szó, hogy a magyar elnökség olyan sikeres legyen, amilyennek lennie kellene. Hanem arról is, hogy megvédjük a világ előtt Európa jó hírét. S hogy kiálljunk legfontosabb elveiért – zárja állásfoglalását a lap.

 

C-PRESS - 168ora.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk