Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Radics Béla: Balogh Államtitkár úr nem szeretne morális lenni?
2010-12-28 11:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Radics Béla: Balogh Államtitkár úr nem szeretne morális lenni?Nyolc hónap alatt nem lehet megoldani a cigányság évtizedes problémáit - mondta az [origo]-nak adott interjújában Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

 

 

De  meg lehet tisztelt államtitkár úr! Nyolc hónap alatt Magyarország, sőt egész Európa szegénységgel kapcsolatos problémáit meglehetne oldani. Pusztán akarat kérdése, az anyagi tartalékok megvannak rá.

 

De maradjunk Magyarországon. Egy olyan országban élünk, ahol társadalmon belül a jövedelmek és a vagyonok közötti egyenlőtlenségek már túl vannak az abszurditás határán. Ahol az ország gazdasági javait egy egészen kicsi privilegizált kaszt (az ország kb. 5-8%-a) birtokolja.

 

Ahol a vállalatigazgatók, cégtulajdonosok, politikusok 6-700 szorosát keresik meg fizetés gyanánt az egyszerű munkásokkal szemben. Ahol az ország 3-éves költségvetését el lehet sikkasztani, mindenféle felelősségre vonás nélkül... stb.!

 

Tehát, pénzbeli akadálya nincs a probléma megoldásának. Pusztán át kell csoportosítani, s újra elosztani társadalmunkban az anyagi javakat. Igazságosabb, morálisabb módon.

 

De Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár nem akar moralizálni. (A Magyar nyelvet beszélőknek, tisztelőknek moralizálni = erkölcsöt oktatni.)

 

Nem is moralizál, sőt szembe megy minden keresztényi morállal, erkölccsel, amikor is kijelenti, hogy: Szerinte közérdek, hogy elsősorban azok vállaljanak gyereket, akik el is tudják őket tartani, de erkölcsi intelmek helyett szabályzással változtatna az ezzel ellentétes mentalitáson.

 

Jó lenne tudni melyik, milyen „köznek" az érdeke ez államtitkár úr szerint?

 

S vajon eme kijelentésével az államtitkár úr kikre gondol, csak cigányokra, vagy az egész magyar társadalomra? Miszerint: „elsősorban azok vállaljanak gyereket, akik el is tudják őket tartani"

 

Államtitkár úrnak bizonyára elsiklott a figyelme afelett, hogy az ország majd 80%-nak jövedelme nem éri el az uniós átlag felét sem-hogy a magyar társadalom 67%-a ismétlem hatvanhét százaléka él olyan anyagi helyzetben-hogy nem rendelkezik önállóan a jövedelmével. Képtelen váratlan kiadásokra (teszem azt betegség esetén gyógyszerkiváltásra), nem tud minimum kétnaponta húsétel vásárolni, tenni az asztalra stb.... stb. Ezen felül kb. 1 millió ember él halmozottan hátrányos szegénységben, társadalmi kirekesztettségben, azaz afrikai jellegű nyomorban.

 

Nos, a fenti adatok ismeretében államtitkár úr szerint a magyar társadalom 70% ne is álmodozzon gyermekáldásról? Ne vállaljon gyermeket, mert valamilyen kisebbségben lévő „közérdek" ezt diktálja?

 

Melyik az a közérdek államtitkár úr? Csak nem az a kicsi privilegizált kaszt, amely ez idő szerint birtokolja az ország teljes gazdasági javait?

 

A cikk további részleteire egy idézettel szeretnék csak reagálni: A Szegénység, és ezen belül a cigánykérdésben: „a legnagyobb probléma, hogy a mindenkori döntéshozók villódzó politikát folytatnak, s csupán ad hoc intézkedésekkel próbálnak látványosnak tűnő megoldásokat felmutatni." /Ferge Zsuzsa szociológus 2001 X. 31 Origó/

 

A Balogh úrral készített interjúból is kiderül, hogy ez a kormány is folytatja az ad hoc intézkedéseket. Reményünk sem lehet, hogy végre megnyugtató megoldás szülessen.


R.B.

 

C-PRESS

 

Kapcsolódó anyagok:

- Nem szeretnék moralizálni - interjú Balog Zoltán felzárkózási államtitkárral

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek