Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Alma a fájától? - avagy nyílt levél Farkas Flóriánnak
2010-12-21 12:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Alma a fájától? - avagy nyílt levél Farkas FlóriánnakAlulírott Muszka Sándor Hosszúpályi lakos több mint egy évtizede közéleti gondolkodásomban, tetteimben jobboldali elkötelezett vagyok. 4 éve léptem be a Fidesz Polgári Szövetségbe. 1998 óta - jelenleg is - a Hosszúpályi Települési Önkormányzat Fideszes képviselőjeként dolgozom. E mellett a kisebbségi politikában is részt veszek. Cigány emberként a Hosszúpályi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője is vagyok.

 

 

 

Saját és családom egzisztenciáját nem a politikai munkám teremti meg, hanem építőipari és kereskedelmi vállalkozásom - így CKÖ képviselőségemet is társadalmi munkában, tiszteletdíj nélkül vállaltam s teljesítem. Nem vagyok tehát az az ember, aki megvásárolható, vagy ide-oda ugrál, netán hirtelen nyilatkozatokat tesz, és sértődésre hajlamos. Nincsenek és nem is voltak soha büntetőügyeim. Igen elszomorít, hogy most meg kell szólalnom egy másik jobboldali cigányember ügyében.

 

Kedves Flórián!

 

Te a Lungo Drom elnöke vagy, Fideszes parlamenti képviselő, miniszteri biztos. Nyíltan erkölcsi, szakmai megújulást hirdetsz, elvárva az ország cigány polgáraitól ezt, miközben Te és családod sokszor semmibe veszitek mindezt, s éppen ezzel ellentétes magatartást tanúsítotok. Közismert, hogy regnáltál már OCÖ elnökként - ahogy a munkádat kritizáló ÁSZ jelentés, és a téged a büntetőeljárástól megmentő köztársasági kegyelmed is. Erről én nem is szólnék itt többet, s nyílt levelemet sem írtam volna meg, ha menyed (fiad felesége) ügyét illető megkeresésemet nem utasítottad volna így, emberhez nem illő módon. Így viszont kénytelen vagyok Téged és a nyilvánosságot is szembesíteni azzal, hogy az általad hirdetett elvekkel ellenkező magatartást tanúsítasz. A közéletben, mint a polgári és családi értékek kisebbségi „mintaképe" szerepelsz, ami egyáltalán nem fedi a valóságot! Polgári elkötelezettségű, keresztény hitvallású, családos emberként ezt a fajta képmutatást mélyen elítélem.

 

Fiad és menyed ügye engem személyesen érint. Kölcsönt kértek tőlem építkezés céljából, s 2006. október 11-én jelzálog-szerződés jött létre köztem (mint kölcsönadó) és Farkas Flórián menye (kölcsönt felvevő) között. A neki adott 6,8 M Ft biztosítékaként ő egy Balmazújvárosi ingatlant kínált fedezetül (a férje tudtával). A kölcsönszerződéssel együtt a Körzeti Földhivatalban el is indult a jelzálogjog-bejegyzés, ám kiderült, hogy a Flórián menye október 11-ei szerződésünkben biztosítékul nyújtott ingatlanáról, hogy ezt egy nappal korábban - vagyis tudatos csalást elkövetve!!! - eladta más személyek részére. Így az ingatlanjogot a Körzeti Földhivatal nem tudta bejegyezni. Vagyis ingatlanát eladva másnap jelzálogjogot vállalt rá, engem becsapva és megkárosítva.

A kölcsön összegét azóta sem fizette meg. Jelenleg csalás miatt folyik ellene eljárás - alighanem el is ítélik, de ez engem kevéssé vigasztal, hiszen ettől még nem kapom vissza a pénzt! Itt szeretném megjegyezni, hogy Flórián menyének két kiskorú gyermeke van, s ezzel együtt volt képes elkövetni ezt a bűncselekményt, a férje tudtával, engem anyagilag súlyosan megkárosítva, ellehetetlenítve. Jómagam is cigány ember vagyok, aki három gyermeket nevelek keresztényi elvek és értékek szerint, tisztességgel. Így ezt a fajta felelőtlen, a saját családját is lejárató és veszélyeztető tettet különösen elítélem. Nem is szólva arról, hogy ezzel az én tisztességes családi körülmények között nevelkedő gyermekeim életesélyeit is csorbította, veszélyeztette, hiszen minden megtakarított pénzünket elcsalta így tőlünk! Ez 4 évvel ezelőtt történt, s azóta sem jutottam hozzá kölcsönadott pénzemhez, amiért az én családomnak kell és kellett igazságtalanul szenvednie!

 

Ezért vettem fel Veled a kapcsolatot december 04-én, remélve, hogy megoldást találunk az ügyre, hiszen feltételeztem, hogy családtagjaid sorsát szíveden viseled, és én sem abban vagyok/voltam érdekelt, hogy valamely hozzátartozódat szabadságvesztésre ítéljék. Te azonban mereven elzárkóztál minden efféle beszélgetéstől, s még Te sértettél meg engem emberileg. Egy világ omlott össze bennem, hatalmasat csalódtam benned!

 

Te hirdeted fenned azokat az értékeket, amik szerint én valójában élek (tisztelet, becsület, igazságosság, családi értékek), s magamból kiindulva azt hittem, Te is őszintén vallod ezt, tehát értelmesen tudunk tárgyalni. Ehelyett azt bizonyítottad, hogy mindezen értékek csak a kommunikációs táradban szerepelnek, de gondolkodásod, tetteid, életszemléleted épp ezzel ellentétes. Úgyhogy mind magánemberként, mind a közéletben szereplő cigány emberként arra kell kérjelek, hogy a valóságot, a valódi éned mutasd a cigány társaink és a nagypolitika felé. Elég volt már a képmutatásból!

 

A Biblia azt mondja: „Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel". Ennek megfelelően én sem kívánom a családodnak, hogy ugyanannyit szenvedjenek igazságtalanul, mint mi (az én családom!) kényszerültünk miattatok. Azt azonban ugyanilyen fontosnak tartom, hogy az igazság kitudódjon, s a bűnösök megkapják méltó büntetésüket. S hogy senki se téveszthesse meg igaztalanul a másikat, képmutató módon, hazugságokkal. Ezért tettem ezt a nyilatkozatot!

 

Nyilatkozatom kelt: Debrecen, 2010. december 20.

 

Muszka Sándor

 

 

Alma a fájától? - avagy nyílt levél Farkas Flóriánnak

 

Alma a fájától? - avagy nyílt levél Farkas Flóriánnak

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk