Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kolompár: a cigányságnak ki kell követelnie a program teljesítését
2010-12-21 10:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kolompár: a cigányságnak ki kell követelnie a program teljesítésétKolompár Orbán szerint Magyarország soros uniós elnökségével a romák is megérkezhetnek Európába, de a fél év alatt, akár utcára vonulva is, ki kell követelniük az élethelyzetüket javító kormányzati program beteljesülését; az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke erről a roma érdekképviselet pénteki budapesti évzáró ünnepi közgyűlésén mondott beszédében.

 

 

 

 

Kolompár Orbán az elmúlt húsz év roma politikai tevékenységét értékelve úgy fogalmazott: a választott vagy kijelölt vezetők, politikusok pártérdekeket képviseltek a cigányság helyett, vagy saját érdekeiket tartották szem előtt. "Ezért ölhették, vadászhatták a védtelen romákat, ezért válhattak rabszolgává, kitaszítottá és földönfutóvá saját hazájukban, mert Magyarország a cigányok hazája is, még ha ezt a szélsőségesek és támogatóik kétségbe is vonnák" - jelentette ki.

Az OCÖ elnöke szerint a szélsőséges eszmék visszaszorultak, egyre kisebb a mozgásterük az utcán, a parlamentben, de arra kérte a kormányt: ne engedjen a Jobbik kirekesztő programjainak, ne támogasson ilyen javaslatokat, mert vidéken már úrrá lett a félelem.

"Ne legyen könnyel teli a szemünk, most erős ökölre van szükség, hogy kiköveteljük a cigányság élethelyzetét javító programok beteljesülését, és akár hetente, vagy naponta is utcára vonulunk" - mondta Kolompár Orbán, hangsúlyozva, hogy nem kenyeret, hanem munkát kérnek, mert a nélkül nincs a cigányságnak emberi tartása, egzisztenciája, biztonsága és jövője.

A roma vezető bejelentette, hogy még karácsony előtt 368 kérdésből álló csomagot adnak át a kormánynak: arra várnak választ a miniszterelnöktől, milyen programokkal kívánja segíteni a kormányzat a cigányságot. A kérdések száma kapcsán megjegyezte, minden egyes honatya kap egy kérdést, amelyre a cigányság 80 ezres közössége várja a választ.

A január 9-ei országos kisebbségi választásokra utalva az OCÖ elnöke úgy fogalmazott: abban bízik, hogy "nem egy centralizált hatalom védőbástyájaként" felálló testületet alakul majd, mert akkor az OCÖ elveszíti függetlenségét. Megjegyezte, azzal, hogy az Országos Választási Bizottság 25-re csökkentette az OCÖ 53 fős jelölti listáját, "az első pofont kapta meg a cigányság a demokráciában és a jogállamban". Ennek ellenére bíznak abban, hogy a Legfelsőbb Bíróság helyt ad fellebbezésüknek - tette hozzá.

Az évzáró ünnepségen az 53 tagú OCÖ valamennyi tagja oklevelet kapott, amelyen a testület elnöke megköszönte képviselőtársainak az elmúlt négy évben végzett munkát.

Január 9-én az októberben mandátumot nyert kisebbségi képviselők választják meg az OCÖ új képviselő-testületét és a területi önkormányzatok tagjait.

Átadták az OCÖ közéleti díjait

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) pénteki évzáró ünnepségén adták át a roma érdekképviseleti szervezet közéleti díjait.

A budapesti ünnepségen az OCÖ vezetése posztumusz közéleti díjat adományozott annak a berceli kisfiúnak, aki december elején egy szánkóbaleset következtében agyhalotti állapotba került, s a szülők hozzájárulása nyomán belső szerveinek transzplantációjával négy másik gyermek életét menthették meg az orvosok. A berceli gyermek szüleinek 100 ezer forintos támogatást nyújtott az OCÖ.

Közéleti díjat kapott a vörösiszap-katasztrófa során végzett tudósítói munkájáért, a devecseri Dankó-telepen élő romáknak nyújtott támogatásáért Balogh Attila, az MTI újságírója.

A harmadik közéleti díjat a teljes magyarországi cigányságnak ajánlotta fel Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke. Indoklása szerint a kisebbségi közösség "az elmúlt húsz évben jelesre vizsgázott emberségből, szolidaritásból és önmérsékletből". A díjat az OCÖ Dohány utcai székházában helyezik el.
 

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk