Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: az integrációra összpontosító romastratégiát terjeszt be a magyar EU-elnökség
2010-12-15 08:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán: az integrációra összpontosító romastratégiát terjeszt be a magyar EU-elnökségA közelgő magyar EU-elnökség jövő év június végéig olyan európai roma stratégiát fog előterjeszteni, amely mindenekelőtt a romák integrációjára összpontosít az oktatás, a foglalkoztatás és a lakhatás terén - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúban.

 

 

 

 

"Azok a romapolitikák, amelyek kizárólag az emberi jogi szempontokra összpontosítottak, kudarcot vallottak" - jelentette ki a kormányfő. Hangsúlyozta, hogy Magyarország különösen a csekély arányú roma lakossággal bíró EU-tagállamok számára szeretné világossá tenni, hogy a romák integrációja nélkül "a már letelepedett romaközösségek (...) könnyen ismét vándorló közösségekké válhatnak, ami senkinek sem jó".

 

A magyar uniós elnökség legfontosabb témájának Orbán Viktor az európai válságmechanizmus oly módon történő átalakítását nevezte, amellyel lehetővé válik, hogy az euró "középtávon valódi világvalutává váljon". A magyar kormányfő az interjúban a közös európai pénzt "az európai integráció kulcsának" nevezte. Az euró magyarországi bevezetésével kapcsolatban így fogalmazott: "amíg nem látjuk a menetrendet, addig nem mondunk évszámot". Mindazonáltal leszögezte, hogy "Magyarország minden évben közelebb fog kerülni az eurózónához".

 

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Horvátország uniós csatlakozása a magyar elnökség "egyik meghatározó célkitűzése". Budapest ezenkívül "oroszlánként fog küzdeni a románok és a bolgárok schengeni csatlakozásáért" - tette hozzá.

 

A tervezett új magyarországi médiatörvénnyel kapcsolatban a kormányfő azt mondta, hogy "minden médiatörvény vitákat vált ki", és a magyar tervezetben "nincs olyan elem, amely valamelyik európai ország médiarendszerében ne létezne". "Teljes mértékben európai médiatörvényről" van szó - hangoztatta.

 

A jogszabály körül fellángolt vitát illetően Orbán Viktor megjegyezte: "Demokráciában élünk. Diktatúrában nem lett volna ilyen nagy vita". A kormányfő szerint azért van szükség új szabályozásra, mert Magyarországon a 90-es évek eleje óta "egy elavult, félkész, rosszul szabályozott" médiatörvény volt érvényben, amelyet a mostani kormánynak kell "befejeznie".

 

A magánnyugdíjpénztári rendszer átalakításával kapcsolatban Orbán a költségvetés drámai helyzetét hangsúlyozta, amely mindenkinek a nyugdíját veszélyeztette. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon az államadósság a GDP 80 százalékát teszi ki. Az intézkedéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azzal "megmentették a magyar nyugdíjrendszert". A szolidaritás elvével magyarázta azt az intézkedést, hogy azok, akik ragaszkodnak magánnyugdíjpénztári befizetéseikhez, azok elveszítik jogosultságukat az állami nyugdíjra. "Aki velünk szolidáris, azokkal mi is szolidárisak vagyunk. Aki azonban nem szolidáris velünk, az ne számítson a társadalom támogatására" - mondta.

 

Orbán bírálattal szólt az 1998-ban bevezetett, hárompilléres nyugdíjrendszerről, amely szerinte "átgondolatlan" volt, és "nem a magyarok fejéből pattant ki", hanem sokkal inkább egy olyan "nemzetközi kísérlet" volt, amelyhez több volt kommunista ország is csatlakozott. "Ez nagy hiba volt" - szögezte le a kormányfő, aki mindenekelőtt a családpolitikában látja az európai nyugdíjrendszer jövőjét. "A feladat most az, hogy az európaiak - köztük a magyarok is - több gyereket vállaljanak. Ha nem lesz több gyerek, a nyugdíjrendszereket nem lehet fenntartani" - hangsúlyozta.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek