Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szavazóit keresi a gyengülő Jobbik
2010-12-14 07:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szavazóit keresi a gyengülő JobbikBár a Jobbik vezetése továbbra is egységről beszél, a párt körüli konfliktusok ennek rendre ellentmondanak. Tegnap kizárták a pártból az egyébként is renitensnek tekintett Pősze Lajost, szombaton pedig a pártvezetés számára ellenszenves Ináncsi Józsefet váltották le a gárda főkapitányi posztjáról.

 

 

 

 

 

Kiszelly Zoltán szerint ha mindez nem is darabolja fel a pártot, tovább csökkenhet a Jobbik támogatottsága, ha nem tud új témákat felmutatni a Fidesszel szemben.

Mint Vona Gábor elnök közölte, Pősze "az elmúlt időszakban eltávolodott a párt irányvonalától, nem törekedett az együttműködésre, és ez mostanra lehetetlenné tette a további közös tevékenységet". 

 

Pőszének a párt szerint ez már a második "súlyos botlása" volt, mivel a Magyar Nemzetnek korábban azt nyilatkozta, "nem szerencsés", hogy a pártról a legtöbben a Magyar Gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak. Mostanra azért telt be a pohár, mert kiderült: Pősze rágalmazás miatt még augusztusban feljelentette Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét.

- Valójában azonban nincsenek indokaik - mondta lapunknak a képviselő, hozzátéve, fenntartások nélkül egyébként sem tudja elfogadni, hogy a párt "szélsőségessé, rasszistává és kaotikussá vált", hogy nemcsak Európának, de saját támogatóiknak is hátat fordítanak. Eltávolításának hátterében Pősze szerint az állt, hogy Vonáék "nem tolerálták, ha valaki nem tűri azt a primitívséget és bolsevik módszert", amelyet a vezetés képvisel.

Azzal is vádolták, hogy közeledni kezdett a Fideszhez, amit az érintett cáfolt. Kijelentette, függetlenként folytatja, hiszen főleg vidéken létezik egy nemzeti radikális tábor, amit a pártvezetés elnyomott, vannak megyék ahol fel is oszlottak a szervezetek, ezek az emberek szerinte képviseletre vágynak.

Pősze szakpolitikusként dolgozott a Jobbik-frakcióban, a választási program egy részét is ő írta, de szerinte erre ma már nincs szükség a pártban, csak a demagógia, szélsőségesség kell. Ha nem zárják ki, maga fordít hátat Vonáéknak - tette hozzá.

"Tévedtem és ebben én is felelős vagyok" - mondta a képviselő.
Tegnap egyébként a kormánypártok a Jobbik-alelnök Novák Elődöt is "eltávolították" a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának elnöki tisztségéből, bár a párt szerint "konkrét indok" nem volt, csak hogy Novákkal "nem lehet együtt dolgozni".

Noha Vona szerint a Jobbik és a gárda közti "testvéri kapcsolat olyan erős, amelyet nem lehet szétverni", a múlt héten a szervezet mégis látványosan kiszerveződött a párt alól. A betiltott Magyar Gárda utódjaként létrejött Magyar Nemzeti Gárda csalódott tagjai és a Jobbikkal elégedetlen radikálisok megalapították a Gárda Szövetséget.

Mindez a legutóbbi gárdafőkapitány, Ináncsi József vezetésével történt, aki Vona szerint amúgy is "elárulta" őket, mert a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban is beszélt a párt és a gárda közötti feszültségekről. A "hivatalos" gárda egy Komárom-Esztergom megyei gárdistát, Juhász Tamást választotta Ináncsi utódjának.

A Jobbikon belüli ellentétekről már a választások előtt is hallani lehetett. A Nézőpont Intézet korábbi felmérése összesen 9 törésvonalat állapított meg a párton belül, amelyek főként "személyes jellegű, ideológiai, kommunikációs, és a tágabb értelemben vett stratégiát" illető nézeteltérések.

Jelenleg az a Jobbik megmaradásának kulcsa, hogy miben tud eltérni a Fidesztől, tud-e új témákat felmutatni vele szemben, ha már a kormány rendre "kifogja a szelet" a vitorlájából - vélekedett Kiszelly Zoltán. A politológus szerint a Jobbik már azzal nagyot hibázott, hogy tavasszal "irreális célként" tűzte ki a Fidesz legyőzését. Ez nem sikerült, sőt egyes kutatások szerint a Jobbik-szavazók 60-70 százaléka egyetért a Fidesz irányvonalával, bár tempójával és retorikájával nem.

Kiszelly szerint a Jobbikra áprilisban leadott 800 ezer voks legalább fele részben protest-szavazat volt, amelyet a választók "az előző kormány miatti elégedetlenségükért az ellene legradikálisabban küzdő pártnak" adtak. A kormányváltással ez megszűnt, így a szavazók az önkormányzati választásokra elfordultak a Jobbiktól. A párt ezért ismét az utcára vonult új hívek után, bár a politológus szerint ennek kétséges a sikere: "rá fognak jönni, nem tudnak megtölteni tereket".

Pár ezer szavazatot jelenthet a 3-400 ezer törzsszavazó mellé, de az elvesztett szavazókat valószínüleg nem hozza vissza. A következő választásig számukra az a kérdés, hogyan tudják a törzstagságot egyben tartani, és a közvélemény-kutatásokban 10 százalék fölött szerepelni - vélte a politológus. És bár a Jobbik alakulásakor jelentős egyetemista bázist tudott felmutatni, mára ez is eltűnőben van: amit a fiatalok a Jobbiktól vártak, "azt a Fidesz megcsinálta", ráadásul azt látták, nincs sikerélménye a radikálisoknak. A politológus szerint "a választási rendszer átalakítása adhatja meg a Jobbiknak a kegyelemdöfést".

A választók ugyanis az esélyes jobboldali jelöltre fognak szavazni, a protest-szavazók pedig a következő hangos ellenzékre, amelynek jelenleg az MSZP tűnik - összegzett Kiszelly.

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek