Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az ügyvéd eltűnt a rábízott milliókkal - újabb piramisjáték?
2010-12-13 09:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az ügyvéd eltűnt a rábízott milliókkal - újabb piramisjáték?Szinte nem múlik el nap, hogy ne derülne fény újabb és újabb nagy összegű csalásra, sikkasztásra. A kisemberek csak kapkodják a fejüket, amikor eltűnt tíz- és százmilliókról hallanak. A jelek szerint megyénk sem kivétel az ilyen jellegű bűnözés alól.

 

 

 

 

Érdekes telefont kaptunk a minap a szerkesztőségben.


— Egy jászsági ügyvéd, dr. Á. Gy. rábeszélésére kétmillió forinttal szálltam be az általa vezetett ingatlanbizniszbe. Havi tíz százalékot ígért, plusz ha ki akarok lépni, azonnal visszakapom a befektetett pénzem. Ez négy hónapig működött, általában ötödike körül keresett, s kápében megkaptam a százalékomat. Néhány hete azonban eltűnt, egyszerűen elérhetetlen lett számomra. Senki sem tudja, hova lett. Hiába jártam az irodájában, csak annyit tudtam meg, hogy már több tucat ügyfele keresi, s állítólag közel 300 millióval lelépett — hadarta egy szuszra egy középkorú férfihang. Hiába kérdeztük, nem akarta megnevezni magát, mondván, így is több mint egymillió forintot bukott, nem akar magának még nagyobb bajt. Állítása szerint csak figyelmeztetni akarja általunk az embereket, nehogy bedőljenek a könnyű pénzszerzési lehetőség ígéretének.

 

A hallottak kapcsán azonnal a kilencvenes évek elejének nagy pénzügyi mahinációja ugrott be: egy komlói „üzletasszony”, Tribuszer Zoltánné indított el egy piramisjátékot, melynek kapcsán 23 ezer ügyfelétől 2,6 milliárd forintot szedett be. Mostani betelefonálónk által elmondottakhoz hasonlóan tíz százalékos részesedést ígért a befektetőknek, s bár több száz milliót visszafizetett, 1,2 milliárddal nem tudott végül elszámolni. Kilenc év börtönbüntetést kapott.

 

Bár senki nem szívesen beszél a családi kassza helyzetéről, pláne nem, ha balek módra „bepalizták”, de azért igyekeztünk utána járni a hallottaknak. Információinkat több jászsági településről is megerősítették, csupán az eltűnt összeg nagysága kapcsán adódott eltérés: hol 200, hol 300 millió forint lábakeltéről beszéltek az emberek. Ezek után természetesen megkerestük az illetékes hatóságot, vajon ők kaptak-e már bejelentést ez ügyben.

 

— Bár önök számunkra megnevesítették az illetőt, a személyes adatok védelmére való tekintettel nincs jogosultságunk az információszolgáltatásra — felelte érdeklődésünkre Szabó Zita őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. — Arról azonban tájékoztathatom, hogy a Jászberényi Rendőrkapitányságon feljelentést tett egy személy, egy helybéli, 40 éves férfi ellen, akinek elmondása szerint több alkalommal, nagyobb összeget adott kölcsön. A feljelentő szerint azonban a megbeszélt határidőre azt nem fizette vissza. A rendőrség nyomozást indított csalás bűntett elkövetésében, melynek során az ügy részleteinek tisztázása szükséges. Az ügy jelenlegi állása, tudomásunk szerint a megkeresésben foglalt összeg töredékéről van csupán szó, mint kölcsönadott és vissza nem fizetett összeg. Mivel folyamatban lévő nyomozásról van szó, így további információval csak az ügy lezárását követően szolgálhatok.

 

Azt, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyvédi Kamara elnöke miként vélekedik az ügyről, megtudhatja az Új Néplap szombati számából.

 

C-PRESS - szoljon.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk