Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma nagykoalíció Farkas Flórián nélkül!
2010-12-12 11:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma nagykoalíció Farkas Flórián nélkül!Engedett a magyarországi cigányság követelésének a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF), a Roma Polgári Tömörülés (RPT), a Roma Polgárjogi Mozgalom BAZ- Megyei Szervezete (RPM), a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ), valamint a jelölteket állítani tudó közel egy tucat roma szervezet, akiknek összefogásával 3000 főre tehető az újszövetséget alkotó elektorok száma.

 

 

 

 

Az új választási szövetség, új szakmai programokkal, koncepciókkal, következetes politikai képviselettel, kívánja megtestesíteni a hazai romák érdekképviseletét.

 

Mindezen tervek megvalósításához a választási szövetség egyetértésben felkéri Aba - Horváth Istvánt, a Hajdú - Bihar Megyei Közgyűlés fidesz képviselőjét, Nemzeti és Etnikai Tanácsnokát, a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, hogy a 2011. évi Országis Cigány Önkormányzati választás során legyen az új szövetségünk listavezetője és elnökjelöltje.

 

 Céljaink elérése érdekében a személyes sértődöttségeket félre kell tenni, mert a roma közösség érdeke mindennél és mindenkinél fontosabb, a cigányság mai társadalmi helyzete ezt kívánja. Kiállásból példát kell mutatunk, mert ezzel tartozunk őseinknek és ez lesz gyermekeink öröksége, jövője. Várjuk minden cigány képviselő csatlakozását, támogatását, aki egyetért céljainkkal függetlenül attól, hogy mely szervezet színeiben szerzett mandátumot, mert mindenki fontos, mindenki számít, mindenkire szükségünk van!

 

Az újszövetség megértette, hogy csak közösen és együtt lehet a cigányág érdekeit eredményesen képviselni. Ezért a roma politikában újat, eredményeket, csak új szemlélettel, új hozzáállással lehet elérni.

 

„Együtt, összefogással sikerülhet!"

 

Debrecen, 2010. december 10.

 

Dógi János sk.

Kolompár Orbán sk.

Makai István sk.

Dancs Mihály sk.

 

Roma nagykoalíció Farkas Flórián nélkül!Tisztelt Képviselő Társaim!

Kedves Barátaim!

   

Engedjétek meg, hogy az a 2011. évi Országis Cigány Önkormányzati választás kapcsán az újszövetség listavezetőjeként az alábbiakat fogalmazzam meg.

 

 

A szervezetek összefogása régi álma a magyarországi cigány közösségnek.

 

Cigányemberként, felelős közéleti politikusként üdvözlöm az összefogás szándékát, tartalmát, célját, erejét.  Meggyőződésem, hogy az összefogás hírére több cigány közéleti személy, felelős  vezető elgondolkodik, és csatlakozik, valamint támogatja az új szövetség célkitűzéseit

 

Listavezetőként, elnökjelöltként számítok Nagy József György (DRVSZ), Kozák János (MACIFÉSZ) szervezetek elnökeire, hogy jobboldali politikusokként elfogadják az új szövetségünk célkitűzéseit, amely a haza, a nemzet, az egyház és a család elsőbbrendűségére épít. Remélhetőleg ők maguk is egyetértenek törekvéseinkkel és támogatják munkájukkal, bizalmukkal, szavazatukkal, új szövetségünket. Arra kérem őket is, és mindenki mást, hogy segítsenek a Magyar Nemzet szellemi, lelki megújulásában azáltal, hogy szövetségünkben végzett munkájuk eredményeként, az egységes cigány közösség társadalmi integrációja, lelki megnyugvása, önbecsülése, társadalmi elfogadása, felgyorsulhasson. A cigány közösség ereje immáron az egységében válik mérhetővé.

 

Az összefogással utat mutattunk!

 

Utunk során minden esetben a közösség érdekei az értékmérők. Őszintén hiszek abban, hogy elkötelezett hozzáállással, következetes, kiszámítható munkával, egymás tiszteletben tartásával, békességre törekvéssel, a társadalom előítéletét vissza tudjuk szorítani. Az egységünk, szövetségünk ajtaja nyitva van, oda pártpolitikai érdekek nélkül bárki benyithat, beülhet. Nem számít, hogy „ balos vagy jobbos vagy" csak cigányság érdekekeit őszintén képviselje. Baráti, testvéri jobbot,békességre törekvést, háborúmentes időszakot, munkát ajánlok,  nyújtok a magyarországi cigányságnak, a Kisebbségi Önkormányzati Képviselőknek, civil szervezetek vezetőinek ,hogy közös ügyünkben, közösen lépjünk.

Hiszek abban, hogy szíve mélyén mindenki az összefogásban hisz, mert tudjuk jól hogy így segíthetünk a hazai cigányságon, utat mutatva Magyarországnak és Európának.

 

Debrecen 2010-12-10

 

Aba-Horváth István

Az új szövetség elnökjelöltje

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek