Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Virgács a magyar kormánynak
2010-12-07 08:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Virgács a magyar kormánynakHajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a globális pénzpiac furkósbotjának szerepét betöltő nagy nemzetközi hitelminősítőknek édesmindegy, hogy a magyar kormány milyen áldozatok árán faragja le a költségvetési hiányt az általuk is elvárt szintre.

 

 

 

 

A megszorítások nem nekik fájnak, a költségvetés számukra csak egy számhalmaz, amelynek az alján egy bizonyos adatot akarnak látni - kerül, amibe kerül. Ez általában így is van: érzéketlenek, de nem buták. A magyar Mikulás ezért most virgácsot kapott tőlük.

 

Az Orbán-kormány ősszel elbukott a költségvetési hiány növelését célzó elképzelésével, lényegében kapitulációval, azaz a másik fél feltételeinek az elfogadásával ért véget a gazdasági szabadságharcnak nevezett próbálkozás első csatája. A vereség azonban, amelybe szinte belehajszolta magát, nem kijózanodást, hanem dacot váltott ki belőle. – Nem engeditek legalább a magán-nyugdíjpénztári befizetések okozta költségvetési kiadás leírását a hiányból? Tudunk mi háromszázalékos hiányt csinálni, ha ezt akarjátok, tessék!

 

A magánnyugdíjpénztárak beszántásával és a bennük lévő vagyon államosításával az a költségvetési probléma, hogy a vak is látja (sőt még a hitelminősítők is): néhány év kényelemért olyan jövőbeli kifizetéseket vesz a nyakába az állam, amelyektől éppen szabadulnia kellene. Nem kétséges, a magyar kormány a válságadókból és a magán-nyugdíjpénztári vagyonból (valamint az azoknak eddig átengedett járulékokból) vígan ellesz a ciklus végéig. A jelenlegi hitelezők hátradőlhetnek. Aki viszont eztán akar magyar államkötvényt venni, vagy a pénzét hosszabb távon abban tartani, a fejét vakarva kérdezheti: egyszer minden pénz elfogy, mi lesz akkor, ha ez is? A kormány pénzbehajtó lépéseinek akkor van értelme a politikai hatalom kényelmes megtartásán túl, ha az ezek árán nyert idő és lehetővé tett adólazítás valóban meghozza az Orbán (illetve jobbkeze) által várt hatást: a gazdaság dinamikus növekedését, amely a most besöpört pénz elfogyásakor keletkező költségvetési lyukat képes lesz betömni.

 

Magyarország adósminősítése most attól függ, hogy mennyire hajlandó valaki hinni ebben. A hitelminősítők fintorgásából ítélve ők nem nagyon. Most látszólag megcsináltuk a leckét, mégis rossz jegyet kaptunk. Hiába jó ugyanis az egyenlet végeredménye, ha a levezetés rossz. Vagy legalábbis nem hiszik el. Nem zárható ki teljes bizonyosággal, hogy a gazdasági sémákkal való Matolcsy-féle szakítás eredményes lesz, de erről meg kellene azokat is győzni, akik még e buta sémák rabjai. Lehet, hogy Matolcsy meg nem értett gazdasági zseni, akit a világ még nem ismert fel, és valóban arra van a Kánaán, amerre és ahogyan tanácsai alapján Orbán vezet bennünket, de a hiten túl előbb-utóbb bizonyosságra is szükség lesz. A hitelminősítőkből ez egyelőre hiányzik: látják miből fizetünk a ciklus végéig, de nem látják miből tudnánk azután. Pechünkre éppen az utóbbi érdekli őket a legjobban, mivel ez a dolguk. Unják a magyar Mikulást, aki mindig talál még egy zsák pénzt, amiből odaadja az elvárt ajándékokat, mert azt látják, hogy nem maradt már más, amit bele lehetne tenni. Matolcsy most igazán nagyra tömte a zsákját, akkorára, hogy már a külföldi „gyerekek” szólnak neki: Mikulás bácsi, mi igazán örülünk, ha reggelre ott van az ablakban, amire vártunk, de baj lesz ebből a nagy ajándékból! Mi tíz-húsz év múlva is szeretnénk kapni valamit a csizmácskánkba. Tessék hagyni valamit az akkori Mikulásnak is!

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek