Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigányszervezetek marakodnak egymással a Költségvetési Tanácstól elvett pénzért
2010-12-06 17:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cigányszervezetek marakodnak egymással a Költségvetési Tanácstól elvett pénzértA romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, a Lungo Drom-elnök Farkas Flórián berágott a MACIKÁ-s, szintén fideszes Varga József képviselőre, és magának akarja megszerezni a megsemmisítendő Költségvetési Tanács 825 millió forintját. A kormány Farkas Flóriánnak adná a pénzt. Most már Rogán Antal is, pedig nemrég még a MACIKÁ-t stafírozták volna ki.

 

 

 

 

Rávetették magukat a kormány által halálra ítélt Költségvetési Tanács pénzére az egymással rivalizáló fideszes roma képviselők.

 

Varga vs. Farkas

 

Három hete mindenki meglepetésére a fideszes Varga József előállt egy olyan módosító indítvánnyal, amely a Költségvetési Tanács 835 milliós jövő évre tervezett pénzkeretét 825 millióval megvágná, ezzel pedig ellehetetlenítené a független testületet. A Fidesznél gyorsan egyértelművé tették a közvélemény számára, hogy nem egyéni akcióról van szó, ők egyetértenek a módosító javaslattal és annak szellemével is.

 

Varga József a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz csatornázta volna át a KT pénzét, ahhoz a szervezethez, amelyiknek 2006-ig az elnöke volt, és azóta is szívén viseli az alapítvány sorsát. A Fidesz-frakcióból ketten, Lázár János és Rogán Antal szólaltak meg az ügyben, utóbbi le is nyilatkozta, hogy ha Varga fenntartja majd indítványát a parlamenti szavazásig (és mind a mai napig Varga fenntartja indítványát – a szerk.), akkor azt a kormánypárti frakció támogatni fogja.

 

Romaszervezetek közötti harc

 

Információink szerint azonban a Fidesz-frakción belül egy másik roma politikus, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke, a MACIKÁ-val ellenséges Farkas Flórián gyorsan felismerte a helyzetet és ő is a KT pénzének megkaparintásáért harcba szállt Varga Józseffel.

 

A történet pikantériája, hogy akkoriban a Népszabadságban kiszivárgott egy hangfelvétel, amiben Farkas Flórián az „alapítványosdi játszma" és konkrétan a MACIKA megszüntetéséről beszél, mivel Farkas szerint több tízmillió forintot loptak el a gyerekek ösztöndíjából. Farkas a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után felvállalta az általa elmondottakat.

 

Rogán egyszer itt, egyszer ott

 

Farkas nemcsak a Lungo Drom elnöke, de ő a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos. A Fideszben pedig a jelek szerint az ő pártjára álltak ebben az ügyben, nem pedig a másik cigány alapítvány számára lobbizó Varga Józsefére. Az a Rogán Antal, aki nemrég a Varga-féle indítvány támogatását helyezte kilátásba, nemrég sajátjaként – de információnk szerint a párt döntését leképezve – beadott egy másik módosító javaslatot, amely a Farkas Flórián fennhatósága alá tartozó roma ösztöndíjprogramokra adja a KT 825 millió forintját.

 

Mára kiderült, hogy a kormány is a Rogán-féle javaslatot látja szívesen, a holnapi költségvetési szavazáshoz leadott, a kabinet szívéhez közel álló indítványokat felsoroló listában Rogán módosítója szerepel, az azzal versengő Varga-féle indítvány nem.

 

Az ügyben szerettük volna megkérdezni Rogán Antalt, hogy miért változtatta meg ő maga és a frakció a véleményét, de telefonján nem sikerült elérnünk a fideszes politikust.

 

C-PRESS - Index.hu

 

Kapcsolódó dokumentumok:

- Nyílt levél Navracsics Tibor - Miniszter Úrhoz!

- Farkas Flórián öszödi beszéde: aki nincs velem, nem kap pénzt
- Nyílt levél Farkas Flóriánnak + Feljelentés
- Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok!

- Vakvágányon a Lungo Drom
- Dokumentumtár I. - no comment, no secret...
- OCÖ büntetőfeljelentése Farkas Flórián ellen
- Eljárási kegyelem Farkas Flóriánnak: Elsikálva

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek