Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bulgária teljesítette a feltételeket, s felkészült arra, hogy 2011 közepén csatlakozzon a schengeni
2010-12-06 09:14
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bulgária teljesítette a feltételeket, s felkészült arra, hogy 2011 közepén csatlakozzon a schengeni övezethez. Uniós partnereitől, így a bolgár és a román belépést kitolni akaró franciáktól és hollandoktól Szófia reális megítélést vár el. Erről is beszélt a Népszabadságnak adott interjújában a minap Budapesten tárgyalt Nikolaj Mladenov bolgár külügyminiszter.Bulgária teljesítette a feltételeket, s felkészült arra, hogy 2011 közepén csatlakozzon a schengeni övezethez. Uniós partnereitől, így a bolgár és a román belépést kitolni akaró franciáktól és hollandoktól Szófia reális megítélést vár el. Erről is beszélt a Népszabadságnak adott interjújában a minap Budapesten tárgyalt Nikolaj Mladenov bolgár külügyminiszter.

 

 

 

 

A bolgár diplomácia 38 éves irányítója emlékeztetett, hogy az energiabiztonság kiemelt jelentőséget kap a magyar elnökség időszakában. A korábbi európai parlamenti képviselő és volt védelmi miniszter szerint ez egyaránt érvényes a források és a szállítási útvonalak diverzifikálására és biztonságára. (Bulgária is tárgyal az oroszokkal a Déli áramlathoz való csatlakozás ügyében, függőben van a Burgasz–Alexandropulosz-kőolajvezeték kérdése is. Egy másik magyar–bolgár hasonlóság az atomerőművek fejlesztésében való orosz részvétel kérdése.) A külügyminiszter szerint sok minden eldőlhet a magyar elnökség idejére tervezett EU-s energiacsúcson.

 

Mladenov közös magyar–bolgár prioritásnak mondta a nyugat-balkáni ügyek alakulását. Szerinte Bulgáriának érdeke a Horvátországgal folyó tárgyalások lezárása és segítségnyújtás, hogy Szerbia javítsa kapcsolatát Koszovóval. Koszovó esetében a bolgárok fontosnak tartják, hogy a függetlenségét 2008 februárjában kikiáltott volt szerbiai tartomány valamilyen útirányt kapjon, amivel elérheti a vízummentességet az EU országaiba.

 

– A romakérdés szintén fontos közös prioritás – mondta Mladenov. Bolgár álláspont szerint a roma problémák elsősorban a szociális-gazdasági elmaradottságra vezethetők vissza. Az oktatás, az egészségügy, a lakhelyteremtés terén pedig közös európai fellépés szükséges. Megemlítette a gazdasági perspektívateremtést is, hozzátéve, hogy ez nem csak a bulgáriai romákra vonatkozik.

 

A sajátos bolgár ügyek közé tartozik az ország csatlakozása (Romániával együtt) a Schengen-övezetbe.Az utóbbi időben főleg Franciaország és Hollandia lép fel azért, hogy halasszák el a két balkáni állam beengedését a térségbe. Párizsban és Hágában számos kifogást emelnek, nem utolsósorban a határok ellenőrzésének hatékonyságát kérdőjelezik meg. Érezhetően felerősödött az ellenállás az idei franciaországi romakitoloncolások után. Mladenov viszont azt emeli ki, Szófia teljesítette a követelményeket, készen áll a 2011. márciusi technikai felülvizsgálatra, s arra, hogy a jövő év közepén Bulgária területe is része legyen a „Schengen-landnak”. Mint mondta, fontos számukra a tagság, hiszen azzal, hogy az unió külső határai Bulgária határai lesznek, növekszik a biztonságuk is. Ugyanakkor a bolgár felkészültségről reális felmérést várnak el összes uniós partnerüktől.

 

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott amerikai követségi táviratok Bulgáriát is érintik, a sürgönyök egyike például azt fejtegette, hogy Bulgáriában a szervezett bűnözés befolyása óriási. Elemezték az orosz befolyást – benne a maffiacsoportok jelenlétét is. Mladenov a megjelentetést törvénytelennek, felháborítónak nevezte, szerinte az akció célja Európa és az USA közötti viszony megrontása. –Politikánkat nem alapozhatjuk ilyen szövegekre! – jelentette ki, hozzátéve: a kiszivárogtatás felveti az információs rendszerek minőségének kérdését.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek