Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egyetértésben az uniós intézmények: Romastratégiára van szükség
2010-12-01 23:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egyetértésben az uniós intézmények: Romastratégiára van szükségAz EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának tegnapi és mai közmeghallgatásán került bemutatásra Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) által készített, a romák társadalmi befogadását célzó uniós stratégiával kapcsolatos jelentés. A közmeghallgatáson jelenlevők egyetértettek: összeurópai prioritás a romák társadalmi befogadásának előmozdítása és egy európai romastratégia megalkotása.

 

 

 

 

A jelentésben megfogalmazott javaslatok értelmében a kidolgozandó stratégiának egyértelmű mérőszámokon alapuló többszintű és összeurópai cselekvési tervnek kell lennie. A dokumentumnak definiálnia kell az egyes prioritásokat és célkitűzéseket, továbbá létre kell hoznia egy pénzügyi eszközt, amely ezeket a kitűzött célokat leghatékonyabban megvalósító projekteket támogatja. Járóka Lívia a meghallgatáson hangsúlyozta, hogy a stratégiának az etnikai hovatartozás helyett a közös gazdasági jellemvonások alapján kell meghatároznia célközönségét, valamint, hogy egy, a leszakadó mikrorégiókat felmérő uniós válságtérkép alapján szükséges kezelnie a társadalmi kirekesztés területi jellegét.

 

 

Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke kijelentette, hogy a romák társadalmi befogadásának kérdése az Európai Unió megkérdőjelezhetetlen prioritása. A politikus elmondta, hogy az ügy összetett jellege miatt a javaslatok értékelésében együtt fog működni Andor László foglalkoztatásért és Johannes Hahn regionális politikáért felelős biztosokkal. Reding hangsúlyozta, hogy támogatni szándékozik Járóka Lívia legtöbb javaslatát, külön kiemelve a bizottsági roma munkacsoport állandósítására, valamint a nemzeti kapcsolattartókként működő tagállami hivatalok felállítására vonatkozó indítványokat. A jelentéssel összhangban a biztos megerősítette: mivel a romák integrációja közös európai cél, ezért a stratégiának mind a huszonhét tagállamra ki kell terjednie.

 

 

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a közelgő magyar soros elnökség nevében kiemelte, hogy a stratégia hitelessége érdekében a tagállamoknak területi és szociális mutatók alapján meghatározott vállalásokat kell tenniük. Az államtitkár hozzátette, hogy az uniós intézményeknek is felül kell vizsgálniuk ellenőrzési gyakorlatukat, hogy a támogatások hatékonyságát és komplexitását biztosítani lehessen. Balog szerint ma Magyarországon minden második mélyszegénységben élő gyermek roma származású és a helyzet a többi tagállamban sem jobb. Az államtitkár szerint ez a legfőbb oka annak, hogy az új magyar kormány egy európai romastratégia megalkotását emelte egyik fő prioritásává.

 

 

Brüsszel, 2010. december 1.

 

 

További információ:

Járóka Lívia irodája:

+32-228-47218

 

C-PRESS

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek