Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Pókerblöff, a cigányok bőrére!
2010-12-01 23:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Pókerblöff, a cigányok bőrére!A cigány közélet királyai újabb közös pókerjátszmába kezdtek. A tét nem kicsi: ki legyen a 2011-2015 közötti OCÖ elnök, a régi-új király? (Hiszen mindketten regnáltak már 8-8 évet, melyről a számvevőszéki jelentések egyaránt lesújtó képet adnak.)

 

 

 

 

A Flóri első három lapja (flopja): az Erkölcs, a Tisztesség és a Szakmaiság. Orbán tartja a tétet, mondván: „Nem vagyok rosszabb, mint Te, vagy a Lungo Dromos tagságod, hű vezetőid. Ellened csak azért nincsenek eljárások, mert köztársasági kegyelmet kaptál, s mentelmi jogod véd/védett az ÁSZ megállapításai során is a jogos büntetőügyektől, jogi számonkéréstől. Tehát: kvittek vagyunk."

 

Erre Flóri válasza (a pókerben a negyedik kártya: a river): „Miniszteri Biztos vagyok, számon kérek mindenkit; aki nincs velem, azt kicsinálom, börtönbe csukatom, lejáratom, a forrásoktól elzárom, s azt teszek, amit csak akarok! Te is fel lettél jelentve, ugye? 8 éve várok a revansra, mert nem felejtem el 2006-ot sem." Orbán válasza: „Tartom a tétet! Politikailag felkészült vagyok, nekem újat nem tudsz mutatni. Annyira zsivány vagyok, hogy ha kell, magamnak se mondok igazat, magam is becsapom, ha a helyzetem azt kívánja, megfordítom a lapokat is, újra! Emlékszel? 28-25-re vezettél, s mégis én lettem a Gipsy King! Ezt a széket senki se veszi el tőlem! Lássuk mit szólsz ahhoz, hogy 3000 elektorom van, s egy ügyészségi feljelentésem ellened, amely alól nem tudsz kibújni, akárhogy hirdeted messiási küldetésedet, egyeduralkodásodat."

 

Flóri erre nem tehet mást, felveszi a pókerarcot, s kijátssza utolsó lapját (turn): „Szövetséget kötöttem a kicsikkel, bár jóllehet, befutó helyre nem teszem őket, tudják, hogy én vagyok az erősebb, s mögöttem a 2/3-os kormánytöbbség. Le foglak győzni, nekem vannak jobb lapjaim, hiába licitálsz! Ismerlek, csak blöffölsz. S az utolsó lapra most különösen figyelek."

 

A tét emelkedik, egyre nagyobb súllyal nehezedik a két királyra. Tudják, ha nem nyernek, mindketten udvari bolondok lehetnek. Rendkívüli blöff-játék kezdődik a lapok kiterítése előtt. Kolompár azt mondja: „Ha azzal állok a nyilvánosság elé, hogy Flóri felkért koalíciós partnernek, akkor sarokba szorítom, a média és a cigányok előtt ráhúzom a"cigányhóhér" bélyegét, hiszen ő az, aki nem tud, nem akar megállapodni." Közben titokban telefonos segítséget kér politológusoktól, matematikusoktól, hogy számítsák ki a jövőt.

 

Érkezik a válasz: „Orbán! Ha nem fogsz össze a nem Lungo Dromosokkal, oda a széked!" Ezért telefonon mindkét király újabb játszmába kezd. Meg akarják szerezni a szabadon úszó elektorok bizalmát, arra vigyázva, hogy az elnöki pozíciójukat senki és semmi ne veszélyeztesse. Ígérnek fűt-fát, már egymásra s a közös pókerpartira alig figyelnek. A játszma hirtelen félbeszakad, mert rossz hír érkezik az éterből: Van egy harmadik játékos is! Erős, és ráadásul nem blöfföl!

 

Remegő lábakkal, de kívülre magabiztosságot sugárzó tekintettel, pókerarccal egymásra néznek, s azt mondják egymásnak: „Tudom, hogy blöffölsz! De én január 09-én terítek." S mindketten azon kezdenek el gondolkodni, mit hoz a jövő, s a harmadik játékos... Mert tudják, hogy ez a meccs már nem csak kettőjük között dől el. A pókerparti abbamarad, de a blöffről már nem tudnak lemondani, mert az eddigi királyi trónjukkal együtt járt a nagyotmondás! A pókerparti további alakulását azért én, mi nyomon követjük majd, s tájékoztatjuk róla a nagyközönséget.

 

Balogh Albert

Rakamaz, 2010. november 30.

 

Image

 

Pókerblöff, a cigányok bőrére!

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk