Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egykulcsos adó, két katasztrófa, három csapás, öt kisposta - Féléves az Orbán-kormány
2010-11-30 19:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egykulcsos adó, két katasztrófa, három csapás, öt kisposta - Féléves az Orbán-kormányFél éve lépett hivatalba a Orbán-kabinet; a kormányzati kommunikációs államtitkárság ebből az alkalomból összefoglalta a kabinet eddigi főbb intézkedéseit.

 

 

 

 

Júliustól 500 millió forintos adóalapig 19-ről 10 százalékra csökkent a társasági adó, kibővült a Széchenyi Kártya, hatályba lépett az egyszerűsített alkalmi foglalkoztatás, megkezdődött a közfoglalkoztatás átalakítása, valamint az új közoktatási és a felsőoktatási törvény kidolgozása, és a kormány elkötelezte magát a gyakorlatorientált szakképzési rendszer bevezetése mellett is - sorolja az első fél év gazdaságpolitikai lépéseit az Orbán-kormány kommunikációs stábja. Elkészült az Új Széchenyi Terv vitairata, és 2011. január 15-én el is indul az Új Széchenyi Terv -teszik hozzá.

 

Pálinka, profittörés

 

A január 1-jétől életbe lépő új adórendszerben minden olyan jövedelem adója 16 százalék lesz, amely után személyi jövedelemadót kell fizetni. Megszüntettek tíz, a vállalkozásokat sújtó kisadót, 51-ről 33-ra csökkent a beruházásokhoz szükséges engedélyek száma. Szeptembertől adómentes a pálinkafőzés, és bevezették a másodlagos élelmiszervizsgálatot - sorolják, hozzátéve: mindemellett "fokozott mértékű bankadó és több válságadó lépett életbe az elmúlt hónapokban, amelyek mind a kivételes profittal rendelkező szektorokat sújtják".

 

Egykulcsos adó, 3 éves gyed

 

A családpolitikáról szólva az államtitkárság kiemeli a január 1-jétől hatályba lépő egykulcsos, arányos, családi adórendszert, amely - mint írják - "a munkát és a gyermeknevelést érezhetően elismeri, és Magyarországot a térség legversenyképesebb országává teszi". Létrejött az adórendszeren kívüli, azaz adómentes kereset fogalma, továbbá adó- és illetékmentes lett az egyenes ági öröklés, ajándékozás - emlékeztetnek. A kormány döntött a gyes 3 évre történő visszaállításáról is, továbbá ezentúl a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak.

 

'A nyugdíjak védelmében'

 

A szociálpolitikai lépések közé sorolják a kilakoltatási moratóriumot, a jelzáloghoz kötött devizahitelezés megszüntetését, a nehéz helyzetbe került lakáshiteleseket segítő törvénycsomagot. Hangsúlyozzák azt is, hogy a jövő év elejétől új, a lakosságot védő gázárszabályozás lép életbe. Ugyancsak január 1-jétől 3,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Szólnak a magánnyugdíjpénztárakat érintő intézkedésekről is, amellyel kapcsolatban azt írják, hogy "a jelenlegi és jövőbeni nyugdíjak védelmében a kormány visszaállította a nyugdíj-pénztárválasztás szabadságát, majd november 26-án nyugdíjvédelmi törvénycsomagot terjesztett az Országgyűlés elé. Ez lehetővé teszi, hogy mindenki - aki eddig, ha akarta, ha nem, kötelező magán-nyugdíjpénztári tag kellett, hogy legyen - visszaléphessen az állami nyugdíj-rendszerbe, ahol garantált a nyugdíja. A kormány ezzel a sok vitát gerjesztő döntéssel megteremtette a biztonságos, fenntartható nyugdíjrendszert".

 

Öt kisposta, három csapás

 

A kabinet újranyitott a korábbi kormány által bezárt öt kispostát, valamint tizenegy vasúti szárnyvonalat, és további bezárt postákat, szárnyvonalakat tervez megnyitni a jövőben. A rendvédelemmel összefüggésben emlékeztetnek a "három csapás" törvény hatályba lépésére, valamint például arra, hogy a törvénymódosítások következtében ma már elzárással vagy akár százötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtható a kis értékű, azaz 20 ezer forint alatti lopás, csalás, sikkasztás, szándékos rongálás, valamint a hűtlen kezelés. Készül emellett az új drogstratégia is. A Belügyminisztérium szeptemberben 70,3 millió forintos támogatást nyújtott a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések, valamint e megyék területén kívül a kiemelten veszélyeztetett települések közbiztonságának javítására. Ugyancsak hozzálátott a kabinet "a korábbi liberális politika következményeként" bezárt börtönférőhelyek újranyitásához, valamint létrehozta a Terrorelhárítási Központot.

 

Tabukat is döntögettek?

 

Külön pontban számol be a kormányzati kommunikációs államtitkárság "a tabuk ledöntéséről". Példaként említik a politikai elit és a pártok "érinthetetlenségét", az állami intézmények és vállalatok vezetőinek busás, gyakran indokolatlan jövedelmeit, valamint az extranyereséggel rendelkező szektorok tehervállalásának igénybe vételét a köz érdekében. E "tabukat ledöntve" 386-ról 200-ra csökkentették az országgyűlési képviselők létszámát, csaknem megfelezték az önkormányzati képviselők számát, radikálisan csökkentették az állami vállalatok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagságának számát. A közpénzekből fizetett végkielégítések kétmillió, illetve 3,5 millió forint feletti részére 98 százalékos különadót vetettek ki, és bevezették a közszférában a kétmillió forintos bérplafont. A pártok költségvetési támogatását 15 százalékkal csökkentette a kormány, és az elmúlt fél évben befagyasztotta az állami szférában a jutalmak kifizetését, bútor- és gépjármű-vásárlási stopot hirdetett.

 

Magyarok, magyarok

 

Emlékeztetnek a nemzetpolitikai döntésekre is, így egyebek mellett arra, hogy a parlament elfogadta a kettős állampolgárságról szóló törvényt. Ide sorolják azt is, hogy életbe lépett a magyar termőföldekről szóló törvény, továbbá Magyarország kezdeményezte az uniónál, hogy 2014-ig életben maradjon a magyar termőföld-vásárlási moratórium.

 

Két katasztrófa

 

A kormányzás első hat hónapjában két rendkívüli katasztrófa is történt, amelyek a kabinet számára is rendkívüli feladatokat teremtettek - idézik fel, hogy a májusi-júniusi árvízben 349 lakóház semmisült meg - amelyek helyére a kormány új otthonokat építtetett, illetve vásárolt. A vörösiszap-katasztrófában pedig 365 család otthona vált lakhatatlanná vagy részben lakhatatlanná. Ezeknek az otthonoknak a pótlásához, új vásárlásához, építéséhez vagy a helyreállításhoz a kormány szintén minden anyagi és nem anyagi segítséget megad. Mindemellett számos jogszabályi változtatással tette könnyebbé, adómentessé a közcélú adományozást, illetve biztosított adókedvezményt a jótékony vállalakozások számára - zárja közleményét a kormányzati kommunikációs államtitkárság.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek