Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Romapolitika: beindul a kormány
2010-11-25 13:53
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Romapolitika: beindul a kormányÖsztöndíj, koordinációs központ, egyházi közmunka.Lassan körvonalazódik, mit akar kezdeni a kormány a romaüggyel. Farkas Flórián felelősségre vonást sürget.

 

 

 

 

Úgy vagyunk, mint a focival: mindenki cigányügyi szakértő Magyarországon. Közben a probléma valóságos megértésében még nem járunk túlságosan elöl – ezt mondta Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az esztergomi Szent Adalbert Központban tegnap kezdődött, többnapos konferencián. A kormány – folytatta – a kettős identitás erősítésében érdekelt.

 

Még folynak a költségvetési viták, az államtitkár mindenesetre bízik abban, hogy jövőre olyan sok pénz lesz roma diákok ösztöndíjára, mint eddig még soha. És nem csupán az átlagon felüli eredményeket produkáló gyerekeket szeretnék támogatni, hanem azokat is, akik alacsony szintről indulnak, de fejlődést mutatnak.

 

Az államtitkárság égisze alatt a közeljövőben megalakul az amolyan érdekegyeztető tanácskéntműködő roma koordinációs központ. Továbbá: egy törvényjavaslat lehetővé kívánja tenni, hogy egyházak is foglalkoztathassanak közmunkásokat.

 

Kállai Ernő kisebbségi ombudsman kifejtette, hogy a romák helyzetében – ha nem is feltétlenül a közeli jövőben – az hozhat igazi áttörést, ha létrejön egy olyan komoly értelmiségi erő, amely tömegbázist tudhat maga mögött, és így képes a nyomásgyakorlásra. Az integrációhoz – folytatta – a többség részéről „befogadási ajánlat”, a kisebbség felől pedig „belépési igény” kell. Kállai szóvá tette, hogy a mostani alkotmányozási folyamatban felvetődött a kisebbségi ombudsman intézményének megszüntetése. Úgy vélte, felelősen gondolkodó embereknek még viccként sem szabad ilyesmit tervezniük.

 

Sajátos fi nanszírozási elképzeléseket vázolt a közelmúltban Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő (a Lungo Drom elnöke, miniszteri biztos) egy zártkörű tanácskozáson. Az eseményen titokban készített, majd nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint Farkas közölte, hogy zárolta a romáknak szánt forrásokat, egyúttal véget vet az „alapítványi játszmának”. A pénz egy helyen lesz, annak felhasználásáról ő dönt: a választott cigány testületek közül csak azok remélhetnek támogatást, amelyek vezetői elnyerik a tetszését. „Amit nem mi vezetünk, abban nem bízom meg”, állapította meg Farkas Flórián, aki utólag közleményben tudatta, hogy minden szavát vállalja.

 

Az esztergomi konferencián tartott előadásában nem adta jelét annak, hogy a jövőben egy személyben kívánna dönteni a romapénzekről. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a „törvényesség minden körülmények közötti betartása” fontos eleme lesz a kormány új cigánypolitikájának, miként a szakszerűség és az erkölcs is. Hiszen –hangsúlyozta –, ha nincs erkölcsi tartása egy politikusnak, akkor nincs hitele sem. Ami pedig a pénzügyeket illeti, Farkas Flórián ahova néz, baj van: ezért kell átlátható és ellenőrizhető rendszer. És persze „nem kerülhető el a felelősségre vonás.”

 

Kérdésünkre, hogy Farkas Flórián iránt töretlen-e a bizalom, Balog államtitkár kijelentette: a Fidesz és a Lungo Drom szövetsége természetesen továbbra is érvényes.

 

C-PRESS - Nol.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek