Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma civilek: nem jó, ha Farkas Flórián egy személyben dönt a cigányok sorsáról
2010-11-25 13:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma civilek: nem jó, ha Farkas Flórián egy személyben dönt a cigányok sorsárólNem támogatják a roma civil szervezetek Farkas Flórián centralizált roma politikájának a tervét. Az Autonómia Alapítvány igazgatója szerint attól nem lesz átláthatóbb a pályázati támogatások felhasználása, ha egy kézben, a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosnál összpontosul a pénzosztás, a Rádió C igazgatója pedig azt mondja, hogy nem jó, ha Farkas Flórián egy személyben dönt a cigányok sorsáról.

 

 

 

A roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke egy budapesti fórumon nemrég arról beszélt, hogy centralizált fővárosi és országos romapolitikát kell kialakítani. Farkas Flórián közölte, hogy azok a kisebbségi képviselők és roma szervezetek, akik és amelyek nem fogadják el az általa felvázolt rendszert, azok nem kapnak pénzt. 

 

A világhálóra felkerült hangfelvétel szerint Farkas Flórián azt mondta, hogy az az "alapítványosdi játszma", ami eddig volt, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (MACIKA), a Kisebbségi Közalapítvány, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA), meg a többi, megszűnnek, mostantól a pénzt egy helyen kezelik majd, és azt a munkát ő irányítja. Szolnokon, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat rendezvényén úgy fogalmazott Farkas Flórián, hogy az új politika három pilléren nyugszik, a törvényességen, a szakszerűségen és a megbízhatóságon.

A Romaversitas Alapítvány igazgatója szerint a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos nyilatkozatával azt üzente a hazai roma civil szervezeteknek, hogy akik nincsenek vele "megfelelő" viszonyban, azok nem kapnak állami támogatást. Daróczi Gábor furcsának nevezte, hogy Farkas Flórián az új rendszer alappilléreiről szólva megemlítette többek között az erkölcsösséget, és emlékeztetett arra, hogy 1998-ban a Lungo Drom cigány szervezet, egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCKÖ) elnökeként büntetőeljárás folyt Farkas Flórián ellen hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt, de Göncz Árpád államfőtől eljárási kegyelemet kapott. A főiskolás, egyetemista roma fiatalok képzésével, ösztöndíjazásával foglalkozó Romaversitas Alapítvány működésének 14 éve alatt összesen 22 millió forint állami támogatást kapott, tavaly semmit sem.

Az 1990 óta működő Autonómia Alapítvány eddig még sosem kapott állami támogatást. Csongor Anna, a szervezet igazgatója közölte, szurkol Farkas Flórián javaslatának, hogy átláthatóvá és követhetővé váljék az állami pályázati támogatások felhasználása, de hozzátette, hogy ez nemcsak a cigány programokra igaz. A pénzosztás szerinte szakma, és nem diktatúra. Aki lopja az állami pénzeket, azt meg kell büntetni, aki viszont nem lopja és ártatlanul vádolják, az rágalmazás miatt bírósági feljelentést tehet. Csongor Anna azt mondta, hogy attól nem lesz jobban átlátható a pályázati támogatások felhasználása, hogy egy kézben összpontosul a pénzosztás.

Sok mindenben igaza van Farkas Flóriánnak — reagált a nyilatkozatra Fátyol Tivadar, a Rádió C igazgatója. Tarthatatlan az állami támogatások elosztásának eddigi gyakorlata, mert az mindig politikai pártokhoz kötődött. Kiemelte, hogy a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos nem kínált megoldást a helyzet rendezésére, csak azt mondta, hogy centralizálni kell a pénzek elosztását. Közölte azt is, nem tudja, hogy Farkas Flórián milyen rendszert akar felállítani, és hogy az mennyire szakszerű, erkölcsös, törvényes. Fátyol Tivadar azt kérte Farkas Flóriántól, hogy ne döntsön egy személyben a cigányok sorsáról.

Alapjaiban semmi új dolog nem történt - mondta a hangfelvétellel kapcsolatban Báder Csaba, a RomNet Média Alapítvány elnöke. Hozzátette, hogy minden pártnak megvan a saját cigánya, így megy ez több mint húsz éve. Közölte azt is, hogy amennyiben Farkas Flórián pontos információkkal rendelkezik a pénzlopásokról, akkor kötelessége feljelentést tenni. Emlékeztetett arra, hogy míg Farkas Flórián a MACIKA megszüntetéséről beszél, addig Varga József fideszes országgyűlési képviselő a MACIKA tőkésítéséért dolgozik a Parlamentben.

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek