Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Keményen bírálták a kormányt
2010-11-22 12:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Keményen bírálták a kormánytA nemzeti együttműködés rendszere akkor lesz több üres jelszónál, ha a Fidesz megváltoztatja az érdemi egyeztetést nélkülöző eddigi parlamenti és kormányzati gyakorlatot - hangzott el a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) hétvégi tisztújító kongresszusán. Az elnöki poszton megerősített Pataky Péter bírálta a kormányt, amiért alapvető jogokat sért meg.

 

 

 

Eközben több érdekvédelmi szövetség demonstrációra készül, tiltakozva a 2011-es büdzsé ellen, melynek szerintük a közszféra a vesztese. A világban is, az országban is radikálisan megváltozott a politikai környezet, s ha a szakszervezetek ehhez nem tudnak alkalmazkodni, képtelenek ellátni alapvető feladatukat, a dolgozó emberek érdekvédelmét - mondta az MSZOSZ újraválasztott elnöke a szövetség kétnapos kongresszusán. Pataky Péter hozzátette: bár gyakran hangoztatják a politikai erők, hogy ők képviselik a munkavállalókat, a szakszervezeteken kívül senki nem képes ezt érdemben megtenni. Úgy fogalmazott, az elmúlt négy évben tevékenységük fő jellemzője a kárenyhítés volt, a munkavállalókat sújtó kormányzati megszorító intézkedések, majd a gazdasági válság okozta negatív hatásokat igyekeztek mérsékelni.

 

 Az idei választások óta létrejött hatalmi koncentráció tudatában elkezdett gyökeres átalakításokat a kormány eddig a társadalmi partnerek bevonása nélkül, a két évtizede működő egyeztetési rendszer mellőzésével végezte el, alapvető jogokat sértve. A nemzeti együttműködés rendszere így nem több üres jelszónál - vont mérleget Pataky és a kongresszus is azt követelte, hogy az átalakítás terheit méltányosan osszák meg a különböző társadalmi csoportok között.

 

Noha a zárónyilatkozat szerint is alapvető változtatás szükséges a gazdaság- és társadalompolitikában, a közteherviselésben, az MSZOSZ csak olyasmit támogat, ami valódi egyetértésen alapul és a társadalom többségét alkotók, a munkájukból élők és a nyugdíjasok jobb életminőségét szolgálja. Az Országgyűlésben - a szakszervezeti tiltakozás ellenére - elfogadott új adó- és járulékszabályok nem ilyenek - hangzott el. Az egykulcsos személyi jövedelemadó például igazságtalanul és aránytalanul rendezi át a jövedelmeket a magas keresetű kisebbség javára, a munkából élő nagy többség kárára. Ennek negatív hatását tovább növeli a munkavállalók járulékterhének emelése. A költségvetési egyensúlyt biztosító különadókat pedig hosszabb távon a bérből és fizetésből élők fizetik majd meg. Ráadásul semmilyen különadó, költségvetési átalakítás nem tud tartós egyensúlyt létrehozni, ha a foglalkoztatás nem javul jelentősen. Azonban ez az összefüggés nem tükröződik a jövő évi költségvetés tervezetében. Vagyis - állapították meg az érdekvédők - a kormány továbbra is adós mind a belső piacot ténylegesen élénkítő, mind a minőségi és fenntartható munkahelyek létrehozását célzó programmal.

 

A hatékony érdekvédelemhez szükséges fellépéshez az MSZOSZ elnöke nem csupán együttműködést, hanem összefogást sürgetett. Elodázhatatlannak látta a szervezeti integrációt, mondván: erős ágazati szakszervezetekre, és hatékonyan működő országos szövetségre van szükség. Pataky Péter biztatónak nevezte, hogy az MSZOSZ tagszervezeteiben az elmúlt években stabilizálódott a létszám, egyes ágazatokban pedig növekedésnek is indult. A hétvégi kongresszus stratégiai célként jelölte meg olyan szerveződési és működési formák kialakítását, amelyekkel a tanulók és a pályakezdők nagy számban megnyerhetők.

 

Még idén sztrájkok lehetnek

 

Demonstráció szervezésébe kezdtek a múlt héten a közszolgálatban működő szakszervezetek, hogy nyomatékot adjanak tiltakozásuknak. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és az MSZOSZ közös bizottságot hozott létre, várva a többiek csatlakozását. A tervezett akció időpontja nem dőlt el, de még a jövő évi költségvetés elfogadása előtt szeretnék megtartani. Az érdekképviseleti vezetők úgy vélik, a 2011-es büdzsé vesztese a közszféra, mivel a dolgozók bérének reálértéke a 2002 előtti szintre zuhan, és akár 60 ezren is elveszíthetik az állásukat.

 

C-PRESS - Szöllősi Ferenc / Népszava

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek