Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Évekig lopták, pazarolták a romák pénzét
2010-11-22 11:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Évekig lopták, pazarolták a romák pénzétSoron kívüli eljárás lefolytatását kezdeményezte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint az elmúlt években intézményesített lopás folyt a romatámogatások rendszerében.

 

 

 

– A napokban az internetre került egy hangfelvétel, amely szerint ön egyebek mellett azt mondta, amelyik roma szervezet nem vesz részt a hamarosan felálló új támogatási rendszerben, az nem számíthat a jövőben állami forrásra. Voltak, akik az őszödi beszédhez hasonlították az elhangzottakat. Mit szól ehhez?

– Ha valakinek Gyurcsány Ferenc botrányos beszéde jut eszébe arról, hogy véget vetünk a közpénzek lopásának, elherdálásának, azt csak furcsállni tudom. Ahogy eddig, ezúttal sem tudok mást mondani, mint hogy az elmúlt években tapasztalt pazarlással ellentétben a jövőben egyetlen állami forint sem mehet vakvágányra. Ez nemcsak a cigányság élethelyzetének javítására, hanem minden hátrányos helyzetű ember felemelésére szánt támogatásra igaz.

– A hangfelvételen szó volt az eddigi, úgymond alapítványi szisztéma felszámolásáról. Ezt miként kell elképzelni?

– Teljes mértékben bebizonyosodott, hogy a különböző, az előző hatalom embereivel feltöltött alapítványok, mint például az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány, nem kezelték megfelelően a számukra juttatott pénzt. Ehelyett olyan átlátható rendszert állítunk fel, amely garantálja, hogy folyamatosan ellenőrizhető legyen minden egyes adóforint hasznosulása. Aki nem hajlandó ebben a keretben tevékenykedni, vagyis törvényen kívül helyezi magát, az ne csodálkozzon, ha nem kap pénzt az államtól. Szerintem ebben nincs semmi felháborító. Az új rendszer három pillérre épül majd: a törvényesség betartására, a szakszerűségre és az erkölcsiségre.

– Önt a romatámogatások felülvizsgálatával is megbízta a kormányzat. Hogyan halad a munka?

– Az eddigi vizsgálatok során éppen arra derült fény, hogy az elmúlt években intézményesített lopás zajlott a cigányok számára adott támogatások körül. Ezt bizonyítják egyébként a jelenleg is folyó büntetőügyek. A közelmúltban újabb visszaélésekre bukkantam, ezért soron kívüli eljárás lefolytatását kértem a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál. A források átvilágítását egyébként a tervek szerint heteken belül befejezzük.

 

Évekig lopták, pazarolták a romák pénzét 

 

– Az Országos Cigány Önkormányzat többszörösen vádolt elnöke, Kolompár Orbán nemrég felvetette a baloldali MCF és a Lungo Drom közötti koalíció lehetőségét. Megvalósulhat az összefogás?

– A Lungo Dromnak minden tisztességes, becsületes cigány ember munkájára szüksége van. Arról azonban szó sincs, hogy ez koalíció formájában öltene testet. Helyi együttműködéseket köthetünk, de Kolompárral nyilván nem lépünk szövetségre.

 

C-RPESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek