Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél Navracsics Tibor - Miniszter Úrhoz!
2010-11-19 20:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nyílt levél Navracsics Tibor - Miniszter Úrhoz!Tisztelt Miniszter Úr! Az Ön frakciótársai 1989-ben, a rendszerváltás előtt azért szálltak szembe az akkori hatalommal, hogy a „nemzetnek függetlensége", és „politikai szabadsága", „polgári demokráciája" legyen. Azt mondták akkor, „ma sem engedünk a 48-ból, így nem engedünk 56-ból sem." Önökkel együtt hittel valljuk ezt!

 

 

 

Mi cigányok is kivettük a részünket 48-ból (Kossuth Sárközi nevű főhadnagya, tábori muzsikusa, Gábor Áron ágyúöntői, stb.), és 56-ból is (Dilinkó Gábor „Bizsu", Kóté Sörös József, Onestyák László, stb.) Közösen építettük nemzetünket, szabadságunkat, demokráciánkat. Önök lehetőséget adtak, hogy frakciójukban cigány képviselők is képviselhessék a magyarországi cigány közösséget. A rendszerváltás után azt gondoltuk, a mi sorsunk is egyenes ívben halad, ha nem is a csillagos égig, de legalább az alacsonyan, szabadon szálló felhőkig. 20 évvel a rendszerváltás után a helyzetünk rosszabb lett.

 

Papíron lehetőségeket kaptunk, súlyos tucatnyi milliárdokat, kinevezett miniszteri biztost, esélyt, társadalmi felzárkóztatást. A valóságban azonban semmi sem történik, vagy inkább a múlt köszön vissza? A cigány közösségen belül kialakulóban van az egypártrendszerű diktatúra, ami ellen Önök harcoltak - szerintünk nagyon is helyesen.

 

Kérjük tehát Önt, Önöket, hogy a magyarországi cigányság érdekében lássanak tovább, mint a koalíciós partner, a LD érdeke. Ne csak Farkas Flórián legyen az egyetlen „jó roma". Ha ezt a politikát folytatják ugyanis, éppen hogy egy cigány diktatúrához járulnak tevőlegesen hozzá.

 

Mindannyian tudjuk, hogy kényes a cigányügy, és a soros EU-elnökség idején senki sem akar botrányt. De azzal, hogy homokba dugják a fejüket, és szótlanok maradnak Farkas Flórián (az Önök parlamenti képviselője és választási szövetségese, kinevezett miniszteri biztosa!) demokráciát nyíltan veszélyeztető kijelentései, cselekedetei mellett, megkérdőjeleződik az Önök demokratikus, nemzeti elkötelezettsége is, hiszen így nemcsak cinkosai, de szövetségesei lesznek egy rendszerváltás utáni romaügyi diktatúrának. Itt most engedelmével csak utalok Farkas Flórián mára nagy nyilvánosságot kapott, legfontosabb cselekedeteire, úm. törvénytelenségre felhívó antidemokratikus levél a polgármestereknek a kisebbségi választások előtt; embereket tönkre tevő hamis ígéretek 140.000 Ft-os fizetésekről; lejárató és fenyegető szürke füzet LD-os terjesztéssel; a roma diktatúra és megtorlás kilátásba helyezése és nyíltan való vállalása egy beszédben és a szövetségi tárgyalások során egyaránt. Továbbá pályázati döntések befolyásolásával való fenyegetés az ellenlábasok számára. (A cikkeket és linkeket a levél utáni mellékletként csatolom áttanulmányozásra.)

 

Valóban megéri ez Önöknek és vállalható? Őszintén remélem, hogy nem!

 

Kérem tehát Önt, Önöket, hogy adják hangját elhatárolódásuknak Farkas Flórián kijelentéseitől és antidemokratikus módszereitől. Hiszen éppen Ön nevezte ki őt miniszteri biztosnak, s így a felettese is egyben! Így Farkas Flórián cselekedetei Önt, Önöket is minősítik! Kérem, szólaljanak már meg, s mondják ki nyíltan, ha egyetértenek Farkas Flórián fentebb körvonalazott, dokumentumokkal igazolt s igazolható antidemokratikus, félelemkeltő roma közéleti szereplésével, fenyegetéseivel. Mert ezt akkor tudomásul vesszük, és készséggel Európa elé tárjuk, mint a soros elnökség „legdemokratikusabb gyöngyszemét."

 

Ha pedig - ahogy remélem, s reméljük sok roma polgártársammal közösen - éppen hogy nem ért egyet Farkas Flórián módszereivel, akkor pedig ez irányban nyilatkozzon s tegye egyértelművé ezt! Ez Önnek megítélésem szerint nem csak lehetősége, hanem kutyakötelessége! Kérem, vegye észre, hogy ez nem egy provokáló levél akar lenni, hanem nyílt segélykiáltás a roma közéleti demokrácia érdekében! Ha tetszik: a nagy robbanás előtt... Mert egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy a Lungo Drom hatalmi szóval, kétharmados kormánytöbbséggel a háta mögött ledózeroljon és lehetetlenné tegyen mindenkit, aki a roma közéletben dolgozott, dolgozik, s dolgozni akar - ám nem hajlandó beállni egy roma diktatórikus rezsim építkező királya mögé udvari bolondnak!

 

Párhuzamként kérem fontolja meg, Ön nyíltan ki merné-e jelenteni például, hogy csak azok kapnak majd támogatást, akik elkötelezett Fidesz-hívők és szavazók? S csak lózung a „nem hagyunk senkit az út szélén"? Ugye, hogy nem! (Bízom, remélem, tudom, hogy nem!) Akkor miért asszisztálnak szótlanul Farkas Flórián romákat érintő, ilyen tartalmú kijelentései, sőt CSELEKEDETEI mellett?

 

Kérem Önt, nézzen szét akárcsak a jobboldalon, hogy mind Kelet, mind Nyugat- Magyarországon vannak elkötelezett Fideszes roma vezetők is, akiket felháborít és ellehetetlenít Farkas Flórián viselkedése, s akik talán alkalmasak lennének emberileg és szakmailag is valódi partnerként érdemi roma képviselet ellátására. S talán Ön is egyetért, hogy a politikai tisztességnek s rátermettségnek nem a pártoldaliság az egyedüli ismérve! Ez a demokráciának igen fontos alapelve! (Egy nemzeti együttműködés feltétele, hogy az alulról, a nemzet testéből építkezzen, táplálkozzon, s ne legyen kirekesztő.)

 

Zárásul kérem tehát Önt ismételten, hogy szüntesse meg a cigányságon belüli LD-os kirekesztő politikát, és érdemben reagáljon, határolódjon el Farkas Flórián demokratikus alapelveket veszélyeztető kijelentéseitől, cselekedeteitől - hiszen ő ezt Fideszes képviselőként és Ön által személyesen kinevezett miniszteri biztosként teszi! Kérem Önt, a nemzetért tenni akaró roma vezetőket - akkor is, ha nem is LD-osok - érdemben vonják be a közös, nemzetet érintő stratégiatervezésbe, munkába. Ez mindannyiunk, a teljes honi társadalom, s benne a teljes roma kisebbség érdeke is!

 

Várva megtisztelő válaszát, tisztelettel és reménnyel:


Dógi János
a Roma-Újszövetség nevében

 

2010. november 19.

 

Kapcsolódó dokumentumok:

- Farkas Flórián öszödi beszéde: aki nincs velem, nem kap pénzt
- Nyílt levél Farkas Flóriánnak + Feljelentés
- Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok!

- Vakvágányon a Lungo Drom
- Dokumentumtár I. - no comment, no secret...
- OCÖ büntetőfeljelentése Farkas Flórián ellen
- Eljárási kegyelem Farkas Flóriánnak: Elsikálva

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek