Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán biztosa zároltatta a romáknak szánt pénzeket
2010-11-19 08:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán biztosa zároltatta a romáknak szánt pénzeketReménytelennek látom a hazai cigányság helyzetét - mondta a STOP-nak egy roma politikus, aki Farkas Flóriánnak, a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosnak a minap nyilvánosságra került központosító kijelentéseiről mondott véleményt.

 

 

 

 

Az éppen hatalmon lévő politikusaink eleve beépítették a kisebbségi törvénybe az egypártrendszert, miszerint a cigány kisebbségi önkormányzati választásokon a győztes mindent visz, értékelik a jelenlegi helyzetet a Fideszhez nem köthető roma politikusok. A STOP annak kapcsán érdeklődött polgárjogi aktivistáktól, hogy Farkas Flórián, a Lungo Drom-elnöke, fideszes parlamenti képviselő és a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos egy napvilágra került felvétel szerint kerek-perec kijelentette, hogy azok a kisebbségi képviselők, romaszervezetek, amelyek nem mennek be az általa felvázolt rendszerbe, nem kapnak pénzt.

Sőt, mint kiderült, Farkas Flórián miniszteri biztosként már zároltatta is a romákat segítő állami pénzeket. Forrásaink ebből arra következtetnek, hogy amennyiben a január 9-ei országos kisebbségi önkormányzati választásokon Farkas és a Lungo Drom kerül ismét helyzetbe, valóban van mitől tartaniuk a nem vele rokonszenvező kisebbségi politikusoknak.

Forrásaink Farkast demagógnak és basáskodónak írták le, ugyanakkor szerintük visszatérése törvényszerűnek nevezhető, "egyszerűen nincs más lehetősége". Mentségéül szolgáljon, hogy ő már a szocialisták idején is úgy beszélt, hogy "aki elveszti az én szeretetemet, az elveszett ember".

Informátorunk szerint "olyan súlyos sérüléseket és károkat szenvedett a cigány közélet, amely már a törvények megváltoztatásával sem hozható helyre egyhamar". Úgy véli, a cigány kisebbségi önkormányzati rendszer jelentéktelen képződmény, és mivel mindkét oldal kiépítette már saját klientúra- és vazallusrendszerét, egyhamar nem is fog ez változni. "Sajnálatos, hogy Balogh Zoltán romaintegrációs államtitkár nem hajlandó egyetlen épkézláb mondatot sem megfogalmazni a cigányság valós problémáiról, illetve arról, hogyan kellene a felzárkóztatásra szánt uniós forrásokat célszerűen felhasználni".

Jovánovics Eszter, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa magánemberként aggasztónak tartja Farkas Flórián kijelentéseit, de úgy ítéli meg, hogy azok egy politikai megnyilvánulás részét képezik, A TASZ ezúttal sem kíván foglalkozni politikai nyilatkozatokkal, egészen addig, amíg a bennük foglaltak nem jelennek meg kötelező normaként törvényi keretek közt.
 

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2021.június 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2021-06-16
  Ma visszafogottan viselkedünk, nincs kedvünkre a bizalmaskodás, és az érzelmeinket sem szeretnénk kimutatni. Inkább visszavonulunk és csendben tevékenykedünk. Talán a kelleténél több munkát vállalunk fel. Ma érzékenyebb a gyomrunk, a legkisebb idegeskedés hasfájást, puffadást okozhat. Megelőzésképpen igyunk nyugtató teakeveréket, idegeinkre és emésztőszerveinkre is jó hatással lesz. Ennek fontos alkotóeleme a citromfű és a levendula!
 • Heti általános horoszkóp 2021.június 15-től 21-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2021-06-15
  Vágyunk barátaink társaságára, érzelmileg is feltöltenek a fontos kapcsolatok. Ma foglalkozzunk többet gyermekeinkkel is, jó ötlet a közös játék. A nagyobb gyerekekkel is szervezhetünk közös programot. Ma fogyasszunk több fehérjét, különösen akkor, ha sportolunk is! Ebben az esetben még nagyobb szükségünk van erre a táplálékfajtára. A sovány hús, vagy a joghurt remek építőkövei a szervezetünknek!
 • Heti munkahoroszkóp 2021.június 14-től 20-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Sport hírek