Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán biztosa zároltatta a romáknak szánt pénzeket
2010-11-19 08:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán biztosa zároltatta a romáknak szánt pénzeketReménytelennek látom a hazai cigányság helyzetét - mondta a STOP-nak egy roma politikus, aki Farkas Flóriánnak, a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosnak a minap nyilvánosságra került központosító kijelentéseiről mondott véleményt.

 

 

 

 

Az éppen hatalmon lévő politikusaink eleve beépítették a kisebbségi törvénybe az egypártrendszert, miszerint a cigány kisebbségi önkormányzati választásokon a győztes mindent visz, értékelik a jelenlegi helyzetet a Fideszhez nem köthető roma politikusok. A STOP annak kapcsán érdeklődött polgárjogi aktivistáktól, hogy Farkas Flórián, a Lungo Drom-elnöke, fideszes parlamenti képviselő és a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos egy napvilágra került felvétel szerint kerek-perec kijelentette, hogy azok a kisebbségi képviselők, romaszervezetek, amelyek nem mennek be az általa felvázolt rendszerbe, nem kapnak pénzt.

Sőt, mint kiderült, Farkas Flórián miniszteri biztosként már zároltatta is a romákat segítő állami pénzeket. Forrásaink ebből arra következtetnek, hogy amennyiben a január 9-ei országos kisebbségi önkormányzati választásokon Farkas és a Lungo Drom kerül ismét helyzetbe, valóban van mitől tartaniuk a nem vele rokonszenvező kisebbségi politikusoknak.

Forrásaink Farkast demagógnak és basáskodónak írták le, ugyanakkor szerintük visszatérése törvényszerűnek nevezhető, "egyszerűen nincs más lehetősége". Mentségéül szolgáljon, hogy ő már a szocialisták idején is úgy beszélt, hogy "aki elveszti az én szeretetemet, az elveszett ember".

Informátorunk szerint "olyan súlyos sérüléseket és károkat szenvedett a cigány közélet, amely már a törvények megváltoztatásával sem hozható helyre egyhamar". Úgy véli, a cigány kisebbségi önkormányzati rendszer jelentéktelen képződmény, és mivel mindkét oldal kiépítette már saját klientúra- és vazallusrendszerét, egyhamar nem is fog ez változni. "Sajnálatos, hogy Balogh Zoltán romaintegrációs államtitkár nem hajlandó egyetlen épkézláb mondatot sem megfogalmazni a cigányság valós problémáiról, illetve arról, hogyan kellene a felzárkóztatásra szánt uniós forrásokat célszerűen felhasználni".

Jovánovics Eszter, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa magánemberként aggasztónak tartja Farkas Flórián kijelentéseit, de úgy ítéli meg, hogy azok egy politikai megnyilvánulás részét képezik, A TASZ ezúttal sem kíván foglalkozni politikai nyilatkozatokkal, egészen addig, amíg a bennük foglaltak nem jelennek meg kötelező normaként törvényi keretek közt.
 

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek