Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Friss vagyonbevallások! Tarlós, Rogán, Pokorni, mint lakáshiteles
2010-11-18 09:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Friss vagyonbevallások! Tarlós, Rogán, Pokorni, mint lakáshitelesLejárt a törvényben előírt 30 napos határidő, a fővárosi közgyűlés október 4-én megválasztott tagjainak múlt héten le kellett adniuk a vagyonnyilatkozataikat. Az Index.hu összeállításából kiderül, hogy van a közgyűlésben ingatlanmogul elempés, aki havi kétezer dollárt keres a romák jogain, szinte vagyontalan jobbikos, szerény főpolgármester és cédégyűjtő szocialista.

 

 


 

Tarlós István főpolgármester anyagi helyzete alig változott május óta. Feleségével közös OTP-számlán elhelyezett megtakarítása apadt egy kicsit, 3,8-4 millió helyett már csak 3,5 millió forint van rajta, de a lakáshitel tartozása 7,5 millióról 7 millióra csökkent.

Rogán Antal a közgyűlési tagság megszerzése mellett megőrizte V. kerületi polgármesteri székét, de vagyona neki is fogyott legutóbbi, májusi nyilatkozata óta. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítása körülbelül 3,9 millióról nagyjából 2,1 millió forintra csökkent, miközben továbbra is 60 millióval tartozik egy pénzintézetnek. Polgármesteri fizetése viszont nőtt egy kicsit, májuban még bruttó 618 063 forint volt, most már 632 400 forint. Az Audi A3-mal járó Rogán ingatlanjaiban nem történt változás, de a friss vagyonnyilatkozatában közölt egy plusz információt arról, hogyan lett övé 2009 decemberében egy II. kerületi 149 négyzetméteres lakás fele. "A gyerek születése után lakásunkat egy szobával, azaz 8 négyzetméterrel nagyobbra cseréltük", írta bele a rubrikába.

Hegyvidék polgármestere, Pokorni Zoltán anyagilag jó félévet zárt. Májusi vagyonnyilatkozata szerint akkor nem volt nagyobb összegű készpénze, most viszont van 900 ezer forintja, értékpapírban elhelyezett megtakarítása pedig 320 ezerről körülbelül 1 millióra nőtt. Májusban még 15,4 milliós banki tartozását 14 millióra faragta le. Megvan még Pokorni felerészben tulajdonolt II. kerületi családi háza, 2009-ben vett Nissan Micrája és a könyvgyűjteménye is.

Az újonc fővárosi képviselők közül a leggazdagabb a fideszes Zsolnay József. 15 ingatlanjával majdnem sikerült befogni a csúcstartót, a KDNP-s Bagdy Gábort, aki 21 ingatlant sorolt fel vagyonnyilatkozatában. Zsolnaynak hét építési telke van Balatonszabadiban, plusz még egy szántója Balatonvilágoson. Abodon övé egy szántó, két udvar kerttel, egy 128 négyzetméteres családi ház és egy 385 négyzetméteres lakóház is, továbbá felerészben tulajdonosa egy dunakeszi családi háznak, és van egy 1369 négyzetméteres építési telke a III. kerületben is. Egy 2008-ban vett Seat Toledóval jár, takarékbetétben 6,6 milliót, készpénzben 800 ezret tart, és 300 ezer forinttal tartoznak is neki. Az Óbuda-Ép Kft-ben van 50%-os gazdasági érdekeltsége, a kft. a cégtár szerint felszámolás alatt áll. Zsolnay vagyonnyilatkozatából kiderül a hobbija is: 1981 óta gyűjt bélyeget, 1990-től pedig érméket is.

Nem áll rosszul anyagilag Kaltenbach Jenő, az LMP fővárosi frakcióvezetője sem. 6 ingatlannal is rendelkezik feles vagy negyedes tulajdoni hányadban. Ófalun van öt hektár erdője és egy lakóháza, Érden egy telke és egy lakóháza, övé Pécsett egy 52 négyzetméteres, a VII. Kerületben pedig egy 60 négyzteméteres lakás is. 2008-ban vett egy Skoda Superb kocsit. 8,3 millió forintja és 41 ezer eurója van takarékbetétben. Egy pénzintézetnek 600 ezer forinttal tartozik. A Szegedi Tudományegyetem tanszékvezetőjeként havi bruttó 392 ezer forintot keres, az ERRC Bp. (Európai Roma Jogok Központja) kuratóriumi elnökeként pedig 2000 dollárt vihet haza havonta.

Az LMP-ből rajta kívül eddig csak Somfai Ágnes adott le vagyonnyilatkozatot, mert Hanzély Ákos a többieknél később vette át a megbízólevelét, így neki maradt még pár napja. Somfai csak egy 801 négyzetméteres XXII. kerületi ingatlant birtokol 2/3-os arányban. Egy 1984-es Honda Civic-kel jár, és 4,2 millióval tartozik egy pénzintézetnek. Somfai a 7B-Terv Kft.ügyvezetője, 33,3%-os érdekeltsége van a mérnöki tevékenységgel foglalkozó cégben.

Szabó Györgynek, a Jobbik frakcióvezetőjének a XI. kerületben van két ingatlana feles tulajdoni hányadban. Az egyik egy 64 négyzetméteres társasházi lakás, a másik egy 36 négyzetméteres garázs. Tavaly vett egy Opel Astra Caravant, takarékbetétben másfél milliót tart. Tartozása nincs.

A másik jobbikos, Czeglédi János egy ingatlant birtokol, azt is csak negyedrészben. A zuglói 46 négyzetméteres lakást idén nyáron örökölte. 2008 óta van meg Peugeot 609 autója. Se megtakarítása, se gazdasági érdekeltsége nincs, nem tartozik senkinek.

A fideszes Szentkirályi Alexandrának ingatlanokon kívül egyéb vagyona nincs. A fiatal képviselőnek van egy józsefvárosi társasházi lakása és felerészben egy I. kerületi, 49 négyzetméteres lakása.

A középiskolai tanárként is dolgozó Szentes Tamásnak a XXII. kerületben van egy telke, Újbudán pedig övé felerészben egy 330 négyzetméteres családi ház. Megtakarítása, tartozása Szentesnek sincs. Két cégben van kisebb érdekeltsége, a Terra-Nostra Med Kft-ben és a Nostra Terra Bt-ben, mindkettő járóbeteg-ellátással foglalkozik.

A szintén fideszes újonc Raduly József 8 millióval tartozik pénzintézetnek és 5 millióval adósa egy magánszemélynek. Egy 2009-ben vásárolt Ford Mondeóval jár, és Kisorosziban van egy áterületi kertje, 120 négyzetméteres, lakhatásra is alkalmas gazdasági épülettel. 80%-os érdekeltsége van a RAJ Művészközvetítő és Rendezvényszervező Bt-nek.

A fővárosi közgyűlésben új Molnár Gyula, Újbuda volt szocialista polgármestere is. Neki megvan még a XI. kerületi lakása és gépkocsibeállója, 2006-ban vett Saab 95 kocsiját sem cserélte le. Megtakarításai egy részét 2009-es vagyonnyilatkozata óta felélte, legutóbb még körülbelül 22 milliója volt takarékbetétben és készpénzben, most nem egészen 18 milliót tart készpénzben, értékpapírban és takarékbetétben. 26,5 milliós banki tartozását viszont ledolgozta 25 millióra.

A gyarapodó fővárosi képviselők közt van az MSZP-s Andó Sándor, aki idén szert tett egy XII. kerületi 87 négyzetméteres lakás és a hozzá tartozó garázs haszonélvezeti jogára egy családtag révén. A szintén szocialista Szaniszló Sándor októberben vett magának egy Honda Civicet.

Frakciótársa, Havas Szófia egy II. kerületi 200 négyszögöles telek haszonélvezeti jogát szerezte meg meglévő ingatlana, egy felerészben birtokolt VI. kerületi 147 négyzetméteres lakás mellé. Havas értékpapírban tartott megtakarítása 15 millióról 14 millió forintra csökkent, viszont 10 millió forintot és 5 ezer eurót helyezett el bankban, miközben korábban ilyen megtakarítása még nem volt.

Az MSZP-s frakcióvezető-helyettes, Tüttő Kata vagyoni viszonyai rendeződtek át leglátványosabban idén. Két meglévő budapesti ingatlana mellé 2010-ben alaposan bevásárolt termőföldekből: Gyékényesen, Zákányon, Surdon, Somogybükkösdön, Porrogszentpálon, Nagykanizsán, Liszón és Hosszúvölgyben is vett földet. Feltehetőleg ezzel halmozta fel körülbelül 157 millió forintos banki tartozását, amelynek előző vagyonnyilatkozatában még nyoma sem volt.

Motorkerékpárja csak egyetlen fővárosi képviselőnek, a fideszes Ughy Attilának van. Készpénzben a legnagyobb összeggel - 20 millió forinttal - a fideszes Szatmáryné Jahl Angéla rendelkezik.

Könyvgyűjteményt, festményeket többen is feltüntettek a vagyonnyilatkozatukban, de egyedül az MSZP-s Bánsághi Tamás volt olyan precíz, hogy darabszámot is írt. 2500 könyve mellett Bánsághinak van 38 darab festménye nagyapjától, 1100 darab cédéje, és mivel már előző bevallásában is írt a gyűjteményéről, azt is lehet tudni, hogy 100 darabbal bővült idén a cédégyűjteménye. Miközben a cédék gyűltek, Bánsághi pénze fogyott, legutóbb még közel 10 millió forintja volt pénzintézetben, most már csak 3,5 millió.

A főpolgármesteri tisztségért induló MSZP-s Horváth Csabának fogyott a vagyona. A szocialisták frakcióvezetőjének legutóbbi vagyonnyilatkozatában még 4,5 millió forint készpénz szerepelt, most már csak 3,8 millió, bankban tartott megtakarítása pedig 8,2 millió helyett 5,2 millió forint.

 

C-PRESS - penzcentrum.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek