Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Pert nyert a kiskunlacházi polgármester az őt elmarasztaló jogvédőkkel szemben
2010-11-17 09:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Pert nyert a kiskunlacházi polgármester az őt elmarasztaló jogvédőkkel szembenHatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság az Egyenlő Bánásmód Hatóság januárban hozott határozatát, amely szerint Kiskunlacháza polgármestere a 2008-ban történt gyermekgyilkosság kapcsán tett megnyilatkozásaival megsértette az egyenlő bánásmódról szóló törvényt. A hatóságot új eljárás lefolytatására is kötelező bírósági döntésről Kiskunlacháza független polgármestere tájékoztatta kedden az MTI-t.

 

 

 

 

Répás József értelmezése szerint a bíróság határozatával lekerült róla a rasszista bélyeg, vagyis neki lett igaza. Arra a kérdésre, hogy ha a "győzelem” ilyen egyértelmű, miért kell az alperesnek új eljárást lefolytatnia, a kiskunlacházi polgármester ügyvédje, Balsai Szabolcs írásban válaszolt.

 

"A Fővárosi Bíróság Répás József úr keresetét megalapozottnak találta, és jogerősen megállapította, hogy a polgármester úrral szemben lefolytatott eljárás során az Egyenlő Bánásmód Hatóság súlyos, az ügy érdemére kiható eljárási szabálysértéseket követett el, amelyek csak megismételt eljárás keretei között orvosolhatóak, így a hatóságot új eljárás lefolytatására kötelezte. A megismételt eljárástól az ügy megszüntetését várom, figyelemmel arra, hogy Répás József úr nyilvánvalóan semmilyen jogsértő magatartást nem valósított meg" - közölte a polgármester jogi képviselője.

 

A Magyar Helsinki Bizottság - az MTI-hez január 27-én eljuttatott közleménye szerint - azért fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, mert a jogvédők szerint Répás József polgármester a két évvel ezelőtti kiskunlacházi gyermekgyilkosságot követő, önkormányzat által szervezett demonstráción jogsértő kijelentéseket tett. Egyebek mellett azt mondta, hogy "Kiskunlacházán nincs helye az erőszaknak, nincs helyük a bűnözőknek, Kiskunlacházán elég volt a romaerőszakból". Kijelentette azt is: "Most már nem hagyjuk, hogy ellopják a javainkat, megverjék az időseket, és meggyalázzák a gyermekeket. Ma még mi vagyunk többen." Értelmezésük szerint e szavakkal Répás arra utalt, hogy a lány gyilkosait a helyi romák között kell keresni.

 

Az előzményekhez tartozik, hogy a brutális bűncselekmény után a településen elterjedt pletykák szerint három helyi roma fiatal erőszakolta és ölte meg a 14 éves H. Nórát. Az országos rendőrfőkapitány nem sokkal a gyilkosság után kizárta a romák bűnösségét.

 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megállapította, hogy a polgármester a demonstráción elmondott beszédével, valamint a helyi lapban megjelent írásaival megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, és kimerítette az idevonatkozó törvény szerinti zaklatás tényállását is.

 

Répás József - tudomást szerezve elmarasztalásáról - januárban úgy nyilatkozott az MTI-nek: "a korábban elmondottakat, illetve leírtakat sem visszavonni, sem megtagadni nem fogom". Hozzátette, hogy senkit sem akart megsérteni, illetve hogy a később történtek őt igazolták; Kiskunlacházán egy sor olyan támadás következett, amelyet romák követtek el. Megjegyezte: ő maga nagyon sokat tett a helyzet normalizálásáért, a helyi roma közösséggel is tárgyalt.

 

Répás József megfellebbezte a hatósági határozatot; a Fővárosi Bíróság - nemrégiben hozott döntésével - hatályon kívül helyezte, egyúttal új eljárás lefolytatására kötelezte az alperest.

 

A bírósági határozat nyilvánosságra kerülésével szinte egy időben utolsó hetéhez érkezett a H. Nóra meggyilkolásával vádolt férfi büntetőpere. A kiskunlacházi (nem roma származású) fiatalembert a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kerítette kézre. Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolja a férfit.

 

A vádlott idén április 19-én állt először bíróság elé, és tagadta az ellene felhozott vádakat. A perbeszédekre csütörtökön, az ítélethirdetésre november 22-én, a gyilkosság második évfordulóján kerül sor. A vádlott tíz évtől életfogytig tartó büntetést is kaphat.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek