Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy új roma együttműködési rendszer formálódik
2010-11-12 19:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egy új roma együttműködési rendszer formálódikKolompár Orbán az MCF a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke egy új együttműködési rendszer kialakításának alapjainak megteremtésével kapcsolatban hívta egyeztetésre mindazon számottevő roma szervezetek vezetőit, akik a 2010. évi kisebbségi önkormányzati választásokon kézzelfogható eredményeket értek el.

 

 

 

Az egyeztetésen 14 civil szervezet képviseltette magát és értett egyet Kolompár Orbán mindazon kezdeményezésével, melynek fő célja, egy új roma politikai együttműködési rendszer kialakítása.

 

Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke egyéb parlamenti elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az egyeztetésen, de megbízásából Ifj. Bogdán János tájékoztatta az egybegyűlteket arról, hogy Farkas Flórián a helyhatósági választásokat követően kezdeményezte az MCF és a LD közötti nagykoalíció létrehozását. A LD elnökének kezdeményezését az MCF elnöksége pozitívan fogadta és Ifj. Bogdán Jánost, illetve Balog József elnökhelyetteseket bízta meg a koalíciós tárgyalások lefolytatásával. A megbízott elnökhelyettesek tájékoztatójukban elmondták, hogy az LD elnökével, Farkas Flóriánnal a koalíciós egyeztetések a végéhez közelednek és rövid időn belül a két szervezet aláírja a koalíciós szerződést.

 

Az egyeztetésen résztvevő szervezetek üdvözölték Farkas Flórián összefogásra vonatkozó kezdeményezését, hisz eme lépéssel a magyarországi cigányság 20 éves követelését, elvárását teljesíti a két szervezet.

 

Kolompár Orbán szerint a nagykoalíció megteremti a roma társadalmon belül a békét, biztosítani tudja a ckö-k, illetve a roma civil szervezetek részére a szakmai és politikai hátteret. Véget vet az értelmetlen sárdobálásnak és a politikai megosztottságnak. Éppen ezért minden szervezetnek egybe kell tömörülnie és az OCÖ, illetve a megyei választásokon, közös listán kell szerepelniük. Az OCÖ elnöke továbbá kijelentette, hogy a roma összefogásnak nem lehetnek személyi gátjai. Mindazon roma politikus vagy szervezet, aki egyéni érdekei miatt gátolja vagy szabotálja a romák egységbe való tömörülését, az a hazai cigányság árulója, hóhéra, akit a roma közösség ki kell, hogy vessen önmagából.

 

Az összefogást még inkább indokolja, hogy Magyarország az Európai Unió soros elnökségét látja el 2010. január 1-jétől és nem mindegy, hogy a cigányság a rendszerváltáshoz hasonlóan egy új rendszernek a vesztese vagy haszonélvezője lesz. Ennek kapcsán egyetértenek azzal, hogy a közös fellépés és érdekérvényesítés kell, hogy jellemezze a roma politikát, egyéni és pártpolitikai érdekektől mentesen az elkövetkező években. Álláspontjukat indokolták a hazai cigányság 20 éves nyomorának kialakulásával, társadalmi státuszának elvesztésével, a parlamenti pártok „oszd meg és uralkodj" elvének érvényesülésével.

 

Az egyeztetés végén az újra szerveződött MCF választási szövetség, arra kérte Kolompár Orbán elnököt, hogy 2010. november 30-ig a koalícióra vonatkozó szerződést Farkas Flórián LD elnökkel írják alá.

 

Budapest, 2010. november 11.

 

Ifj. Bogdán János s.k.

MCF elnökhelyettes

 

A résztvevő civil szervezetek:

 

                MCF                                                            Balog József

                Bács Megyei Ifjúságért Egyesület              Agócs János

                Magyarországi Beások Orsz. Egyesülete Orsós József

                KMCSZ                                                       Vörös István

                Biztosabb Jövőért Egyesület                      Rácz Dezső

                MINORITAS                                                 Bogdán Sándor

                FIROSZ                                                       Farkas László          

                ÉKKŐ                                                          Daróczi Sándor Józsefné

                ZMRSZ                                                       Sütő János Zoltán

                VCE                                                            Fenyvesi Tibor

                RO-MA                                                       Szajkó Béla

                Rom Po Drom                                             Horváth Attila

                RÖSZ                                                         Balogh Artúr

                Esély Egyesület                                         Rostás László

                                              

C-PRESS

 

Egy új roma együttműködési rendszer formálódik

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek