Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Káosz a parlamentben - szabálytalan szavazás?
2010-11-10 16:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Káosz a parlamentben - szabálytalan szavazás?Fideszes képviselők miatt bukott el majdnem a Lázár-féle javaslat a Parlamentben. A hírek szerint négy kormánypárti honatya - köztük Meggyes Tamással - is késve esett be a zárószavazásra. A demokrácia lábbal tiprása?

 

 

 

 

Namármost. Az ülésen részt vevő jegyzők szerint a négy kormánypárti képviselő még időben, azaz a végeredmény kihirdetése előtt jelezte gépe működésképtelenségét. A hivatalos adatokból egyébként kiderült, hogy a rendszer valóban nem érzékelte a fideszes képviselők kártyáját a Lázár János-féle alkotmánymódosító javaslat szavazása közben.

A büfében voltak

 

A nagy kérdés az, hogy miért? Valóban elromlott volna a rendszer, vagy egyszerűen csak későn értek be a kormánypárti képviselők az ülésterembe?

Nem hivatalos információk szerint uganis Meggyesék nem véletlenül nem helyezték be kártyájukat a gépbe - a hírek szerint az ülésteremhez nem olyan messzi büfé vendégszeretetét élvezték, és csak későn eszmélve rohantak be a szavazásra.

Az ülésteremben voltak

A kormánypárti képviselők azonban azt állítják: mind a négy képviselőtársuk az ülésteremben tartózkodott a szavazás teljes ideje alatt.

"Három hét múlva más címmel úgyis beadják újra a javaslatot. Büntessék meg a Meggyes Tamást és a Jakab Istvánt, ennyi az egész! Ez a demokrácia megcsúfolása egyébként! Akkor inkább döntsön az Orbán Viktor egy személyben. Nekem ez ellen sem lenne kifogásom, mert nem szeretem a demokráciát! Viszont akkor ne hazudják azt hogy demokrácia van, és ne csúfolják meg" - kommentálta a nem mindennapi eseményt a jobbikus Zagyva György Gyula a Policity-nek.

Minek nevezzelek?

Valóban a demokrácia megcsúfolása zajlott volna ezen a szerdai délelőttön az ülésteremben? Vagy csak egy tolerálható techniaki malőr színesítette a törvényalkotási folyamatot? Mindenesetre az Országgyűlés honlapja szerint Bohács Zsolt, Jakab István, Kapus Krisztián és Meggyes Tamás szóban adta le a Lázár János fideszes frakcióvezető alkotmánymódosító javaslatához érkezett alkotmányügyi bizottsági módosító indítványról szóló szavazatát.

Szabályok szerint

Az Országgyűlés Házszabálya kimondja:  "a nyílt szavazás rendszerint szavazatszámláló géppel történik", illetve  "kivételesen (például a napirend elfogadásánál vagy egy-egy ügyrendi javaslatról való döntéskor) kézfelemeléssel szavaznak a képviselők". A nyílt szavazás egyik egészen ritkán alkalmazott formája a név szerinti szavazás, amikor a képviselők ábécésorrendben, egymást követően helyükön felállva szóban közlik döntésüket. A szerda délelőtti bekiabálós esetre azonban csak egyetlen mondat vonatkozik, mégpedig "a nyílt szavazás történhet kézfelemeléssel és szavazatszámláló gép együttes alkalmazásával"

Az ülést követő házbizottsági tanácskozáson végül megállapították, hogy Balczó hibázott, és nem jól vezette az ülést - ezért változtathatták meg végül az egyszer már kihirdetett, és így véglegesnek tekintendő határozatot.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek