Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - Vakvágány
2010-11-09 15:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - VakvágányLungo Drom - Hosszú Út. De vajon hova vezet? Ez húsba vágó kérdés, hiszen közös szerelvényen utazik a hazai cigány közösség. A Kánaánba, vagy vakvágányra? Ez elsősorban a vezetőktől függ, akik utat, példát, mintát mutatnak.

 

 

 

Az ország cigány közösségének igazi megújulásra lenne szüksége, ahogyan azt mézes szavakban Farkas Flórián is hirdeti. Tisztesség, erkölcs: mind a képviselők értékrendszerének alapvető fundamentumai. Megítélésem szerint a hitelesség, az őszinteség és az igazmondás is ebbe a kategóriába tartozik. A Lungo Dromosok azonban ezt másként gondolják. Másoktól megkövetelik az összes bibliai, Galata-levélben felsorolt gyümölcsöket (Galata levél IV.22-24); s míg maguk nem kevés hamissággal kívülről kívánatos, gyönyörű-szép gyümölcsként reklámozzák, hirdetik magukat, addig a valóságban a Lungo Drom gyümölcse  - különösen Hajdú-Biharban - valójában belülről férges, keserű, savanyú, rothadt.

 

Értem én, hogy verseny van... de lehet becsületesen, tisztességesen is versenyezni, nemde? A Lungo Dromosok ehelyett hamisan ígérgetnek (hogy ne mondjam hazudoznak), csakhogy Farkas Flórián hátán ők is regnálhassanak... Új és egyszerű cigány képviselőket keresnek fel s igyekeznek félre, vakvágányra vezetni... Nekem nem ez a célom, így az ő nyilatkozatukkal igazolom az alábbiakban kijelentéseim, megfogalmazott véleményem, s kérem a kedves olvasót, maga is gondolkozzon el rajta. Illik-e elektori mandátumot úgy megszerezni, hogy soha nem látott mértékű hamis ígérethalmazzal azt hintem el, hogy aki a Lungo Drom megyei és országos listájára szavaz frissen megválasztott települési CKÖ képviselőként, az 140.000 Ft-os (!!!) fizetést kap... Ez több száz milliós támogatást jelentene csak megyénket érintve!!! Hol ez a rengeteg pénz? Ha igaz, amit a LD-osok állítanak, hogy törvénybe lesz iktatva, hogy a képviselők fizetést kapjanak, az országos szinten ebben a ciklusban 43 milliárd (!) Ft-ba kerülne. Farkas Flórián elnökségéért ezt az összeget azért magam is sokallom... Ráadásul esetenként (a nyilatkozatokból ez is kiderül) ezt az irreális ígérgetést (melyet talán nem nagy merészség tudatos, önérdekből elkövetett félrevezetésnek hívni) még megfejelik megyei és országos képviselői mandátummal tesznek. Ugye milyen édes gyümölcs? Szinte már émelyítő! Ahány embernek ezt megígérték, az alapján a megyei (területi) CKÖ-nek közel annyi tagot kellene számláljon, mint híres cigányzenekarunk...

 

De ami a legdurvább és legelfogadhatatlanabb egy tisztességes roma ember számára: azt is ígérik, hogy csak azok a kisebbségi önkormányzatok és roma civil szervezetek nyerhetnek majd csak pályázatokon, akik a Lungo Drom listákra szavaznak. Kérdem én: ha a Lungo Dromnak ekkora hatalma van, miért nem történt még semmi cigányügyben? A 2/3-os Fidesz kormány elvben bármit eldönthet, megszavazhat. Azonban a LD-os megfélemlítés (csak azok nyerhetnek pályázaton, akik rájuk szavaznak) nemcsak ízléstelen, hanem hazugság is, mert meggyőződésem, hogy a Fidesz képviselői a demokrácia alapjait fontosabbnak tartják, mint Farkas Flórián elnöki törekvéseit!

 

A LD-os cselekedetek, ígérgetések, hazugságok látható tehát, hogy szöges ellentétben állnak Farkas Flórián nagy nyilvánosság előtt hirdetett erkölcsi-szakmai-szellemi megújulásával. (A félrevezetés tisztességes és őszinte? Ugyan.) A megújulással mint elvvel persze egyetértek, de szembe kellene vele nézni, hogy azt mindig a vezetőkön kell kezdeni! Jelen esetben Farkas Flóriánnal és a LD-mal szemben várom, várjuk tehát az erkölcsi megújulást, amely nem létezik, nem létezhet a múlt kibeszélése és beismerése nélkül. Ha ezt megteszik, és szembe mernek nézni önmaguk szennyesével, joggal várhatják el tőlem is, hogy támogassam az új utat, amit a LD hirdet. De addig miről beszélünk?

 

Jelenleg egyértelműen vakvágányon haladnak, mert hatalommal, megfélemlítéssel, lejáratással, mindenféle "szürke füzetekkel", verbális szócsatákkal, hamis ígéretekkel nem lehet nemzetet, közösséget új útra terelni, újat építeni!  Minden tisztességes LD-ost arra biztatok hát, hogy váltsatok vágányt, és húzzátok közös szekerünket úgy, hogy azok a Galata levél-beni gyümölcsök valóban láthatóak és ízlelhetőek legyenek életetekben. S e gyümölcsökből akkor hamarosan nemcsak a képviselők, hanem a teljes cigány közösség is részesedhet.

 

Galata levél IV.22-24: "A lélek gyümölcsei viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, (szerénység), önmegtartóztatás, (tisztaság). Ezek ellen nincs törvény."

 

És akkor az ígért dokumentumok (ld. köv. oldalak):

 

Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - Vakvágány

 

Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - Vakvágány

 

Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - Vakvágány

 

Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - Vakvágány

 

C-PRESS

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-18
  Ma a gyermekeinkkel való foglalkozás, közös játék ideje van. Vegyük ki a részünket a szórakozásaikból, legyünk újra mi is gyermekek. Az önfeledt bohóckodás megerősíti a szülő-gyermek kapcsolatot! Ma a gerincünk lesz érzékenyebb, - ha hajlamosak vagyunk a hátfájásra, akkor ma találkozunk a kellemetlen panasszal. Segíthet a masszőr, vagy vásároljunk gyógyterméket, mely enyhíti a kellemetlen fájdalmat. Sok múlik a matracunk minőségén is.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek