Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Három károsult család nem jutott albérlethez Devecseren
2010-11-08 12:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Három károsult család nem jutott albérlethez DevecserenMég mindig közösségi szálláson, a helyi zeneiskola tantermeiben él három devecseri iszapkárosult család. Albérletet eddig azért nem találtak nekik, mert a bérbeadók meggondolták magukat, és mégsem adják ki a házaikat. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársa szerint "a cigányemberek albérlethez juttatása eggyel nehezebb", de a fő ok, hogy a környékbeliek inkább már eladnák ingatlanjaikat, mint hogy bérbeadják azokat.

 

 

 

 

Mégsem tudott albérletbe költözni az a három devecseri család, akik a vörösiszap-katasztrófa miatt már öt hete a helyi zeneiskola tantermeiben kénytelenek lakni, ugyanis a tulajdonosok meggondolták magukat és nem adják bérbe ingatlanukat.

 

Toldi Tamás, Devecser polgármestere hétfőn még azt közölte az MTI-vel, hogy szerdától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a még a közösségi szálláson lévő 22 ember számára Devecserben átmenetileg üres házakat bérelnek. Lakhatásuk végleges megoldásához pedig a három hónapos bérlet letelte után az önkormányzat a tervek szerint a kármentő alapból, vagy az állami támogatásból megvásárolja az ingatlanokat - mondta.

 

 Vasárnap viszont az érintett családok azt mondták az MTI tudósítóinak, hogy a bérleti szerződés mégsem köttetett meg, mert a bérbeadók megváltoztatták korábbi szándékukat. A roma családok - akik a katasztrófában teljesen megsemmisült Dankó-telepen, többségében jogcím nélkül, rendezetlen tulajdonviszonyok között laktak - nem akarják a karácsonyt is a tantermekben tölteni, ezért önmaguk kezdtek albérletkeresésbe. Azonban csak olyan régi lakásokat kaptak volna bérleményként, amelyben nincs víz, vagy villany. Mivel a három család tagjai között négy kisgyerek, és több általános iskolás is van, ezt nem tudták elfogadni, így most Ajkán keresnek maguknak kibérelhető lakást.

 

A családtagok azt mondták, próbáltak már korábban is albérletet keresni, de a segélyszervezettől kapott címek megtekintése után a bérbeadók visszavonták a hirdetést. Erről panaszt tettek a polgármesternek és a támogató szervezetnek is. A jelenlegi szállásukon nincs meleg víz, és főzés helyett csupán az adományként kapott konzerveket melegítik.

 

A devecseri polgármester vasárnap azt mondta az MTI-nek, hogy szerdán megkezdődik az egyénenkénti nyilatkozattétel, és a Dankó-telepen élő emberek - akik közül korábban több mint negyvenen kényszerültek átmeneti közösségi szálláson aludni - sorsa is rendeződik, így nem átmeneti, hanem végleges megoldást találnak majd számukra.

 

Az [origo] érdeklődésére a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, Morva Emília azt mondta, a korábban az iskolában élő családok egy része gyorsan ki tudott költözni, később azonban egyre nehezebb lett albérletet találni. A devecseriek ugyanis az ingatlanjaikat inkább már eladni szeretnék, ezért nem szívesen fogadnának bérlőket. Emellett "a cigányemberek albérlethez juttatása eggyel nehezebb" - fogalmazott. Hozzátette, a családok hamarosan ki fognak tudni költözni a zeneiskolából.

 

Somlóvásárhelyen elfogyott a pénz a kármentesítésre

 

Leállt a kárfelszámolási és védekezési munka a vörösiszap sújtotta Somlóvásárhelyen, mert elfogyott a kormány által adott ötmillió forintos előleg és az önkormányzat tartalékalapja, ezért újabb költségelőleget várnak a munka folytatásához - mondta a település polgármestere, Marton László. A polgármester azt mondta, új vis major alapot nyitott, és újabb költségelőleget vár a kormánytól, és abban bízik, már a jövő hét elején számlájukra érkezhet az összeg.

 

A Magyar Kármentő Alapból október végén a kormány a vörösiszap-katasztrófa által érintett településeknek soron kívül 175 millió forintot utaltak át előlegként a védekezési költségek finanszírozására. Devecser 150 millió, Kolontár 20 millió, Somlóvásárhely 5 millió forint előleget kapott.

 

Az október 4-én bekövetkezet katasztrófa során a településre zúdult vörösiszap 16 házat és udvart öntött el az Aradi utcában, és a műszaki szakemberek megállapítása szerint két ház oly mértékben megsérült, hogy le kell bontani, további 12 sérült ház felújítás után lakható marad.

 

C-PRESS - origo.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek