Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Martonyi: az EU-nak foglalkozni kell a romák társadalmi integrálásával
2010-11-05 09:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Martonyi: az EU-nak foglalkozni kell a romák társadalmi integrálásávalA FAZ-nak adott interjújában a külügyminiszter azt mondta: a cigányság fölemelésének útja az oktatáson, a tanuláson át vezet, kiemelve az óvoda- és iskolalátogatás fontosságát

 

 

 

Az Európai Uniónak foglalkoznia kell a roma kisebbséggel, a romák gazdasági és társadalmi integrációja európai stratégiát kíván - hangoztatta a magyar külügyminiszter egy német lapnak adott csütörtöki interjúban.
   

Martonyi János, aki csütörtökön német kollégájával együtt nyitja meg a Német-Magyar Fórum 20. közgyűlését Berlinben, a Frankfurter Allgemeine Zeitung munkatársával beszélgetve kifejtette: az európai felelősség hangoztatása távolról sem jelenti azt, hogy az EU-nak le kellene vennie a felelősséget a tagállamok válláról. A megoldást azonban közös európai stratégiának kell felvázolnia.
   

A magyar cigányság - ellentétben a franciaországi, spanyolországi vagy romániai cigánysággal - állandó lakhellyel rendelkezik, nem vándorol - mutatott rá Martonyi. Ennek dacára ez a kisebbség képezi Magyarország legsúlyosabb társadalmi problémáját. Ezért a kormány a prioritások közé sorolja ennek megoldását, a cél a fejlesztés, a foglalkoztatás növelése és a beilleszkedés.

 

A cigányság fölemelésének útja az oktatáson, a tanuláson át vezet - hangsúlyozta a külügyminiszter, kiemelve az óvoda- és iskolalátogatás fontosságát. Utóbbit a családi pótlék folyósításának feltételéül szabja a kormány: ha a gyerek nem jár iskolába, a szülők készpénz helyett csak természetben kapják a családi pótlékot. Az oktatási rendszerben az integráció az alapelv, ám esetenként a szegregáció is sikeres lehet. Példaként említette Martonyi a pécsi Gandhi Gimnáziumot.
   

A schengeni rendszer működését firtató kérdésre a külügyminiszter elmondta: a soros magyar EU-elnökség alatt tisztázni kell, ki akarja-e az EU terjeszteni annak hatályát Romániára és Bulgáriára. Magyarország támogatja ezt, mivel az országnak ez nemzeti érdeke.
   

A földkérdés kapcsán Martonyi János leszögezte: a külföldiek földvásárlására Budapest moratóriumot hirdetett, amit Brüsszelben megértéssel fogadtak. Az ok az uniós és a magyarországi földárak közötti jelentős különbség. A magyar kormány - az EU-tagállamok nagy többségével együtt - a közös agrárpolitika fenntartását szorgalmazza. Az ugyanis egy elemét képezi egy-egy ország kultúrájának, életmódjának, a vidéki országrészek lakhatóságának.

 

C-PRESS - Hirado.hu

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek