Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Meghekkelt alkotmány, kiherélt talárosok
2010-11-04 09:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Meghekkelt alkotmány, kiherélt talárosokHa egy párt ilyet csinál, annak ne adja a balsors, hogy ellenzékbe kerüljön. Mert az neki igen cudar lesz. Komolyan gondolja Orbán Viktor és/vagy bármelyik túlbuzgó zombi-bábja, hogy amennyiben bepakolja a Szent Koronát vagy egyéb okkultista baromságokat az alkotmányba, országházi túlerejével bebetonozza a médiahatóságtól a számvevőszéken át az igazságszolgáltatásig a domesztikált udvari kádereit, akkor hatalmilag úgy is nyerő lesz a jövőben, ha választásilag alulmarad?

 

 

 

 

Lószart, mama! Az MSZP momentán versenyképes a Fidesszel, ami az elvtelenséget illeti. Pragmatikus mutyibanda, akik majd műpátosszal szalutálnak a Korona Őfelségének, a háttérben pedig csöndesen trónfosztják.

 

Gézát, a multinacionális cég hazai leányvállalata értékesítő csapatának oszlopos tagját kisfőnöknek jelöli a nagyfőnökség. Beiskolázzák, elküldik személyiségfejlesztő tréningre. Hazajőve, immár kinevezett segédgóréként értekezletre trombitálja össze csapatát. Vázolva, hogyan fogják ezentúl rásózni a terméket a széles néptömegekre. "De főnök, ez a tervezett eladási darabszám irreális!" - szól az egyik férfikolléga. Mire Géza egy jól irányzott ökölcsapással földre küldi az okvetetlenkedőt. A többi munkatárs döbbenten néz. "Most akkor ezt hogy?" - nyögi a vérző szájú, fogait köpködő, padlón heverő dolgozó. "A tanfolyamon azt mondták, legyek agresszív!" - feleli Géza. "Agresszív? Nem inkább asszertív?" - kockáztatja meg az egyik munkatársnő. "Mi van? Te is akarsz egy sallert, hülye picsa?" - lendíti karját fenyegetően üvöltve Géza. Hát körülbelül így viszonyul a Fidesz is a hatalmi expanziójának vélt és tényleges akadályaihoz. Az asszertivitás nem tartozik Orbán Viktor narancsfilozófiai eszköztárába. Ehelyett úgy focizik, hogy csapatának sokgólos vezetésénél is képes brutálisan lerúgni a közjogi ellenpólus csapatkapitányát, nehogy már rúghasson egy becsületgólt.

 

Kesztyűbábként vezérelt udvari zombijainak farizeus dumája mögül áttetszik a nyers önérdek. Gondoltuk volna akár csak fél éve, hogy majdan Vona Gábor pártja fogja leiskolázni jogállamiságból a Fideszt? Alternatív történelmi idősíkok kedvelőinek: mi lett volna, ha '95-ben, amikor az Alkotmánybíróság részben elkaszálta a Bokros-csomagot, a kétharmados szoclib majoritás eunuchot csinált volna alkotmányőreinkből? Olyan hazug, demagóg indokkal, miszerint "az Ab széleskörű jogosítványokat gyakorol a normakontroll terén, ami a rendszerváltás első időszakában indokolt volt. A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált". Meg olyannal, hogy "fel lehetett volna függeszteni az Alkotmánybíróság gazdasági alkotmányossággal kapcsolatos jogkörét a rendkívüli gazdasági helyzetre hivatkozva… veszélyezteti az Alkotmánybíróság a kormány mozgásterét, ha alkotmányellenesnek ítéli a szükséghelyzetben hozott gazdasági intézkedéseket". Botrány, az lett volna. A teljes "nemzeti oldal" úgy visított volna diktatúráról, mint szegény disznó a böllérkés alatt. (Visított amúgy e nélkül is.) És akkor most mi van? A büdös komcsi módszer csak addig büdös, míg a komcsik csinálják és nem ők? "Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye" - nyilatkozta Orbán Viktor három esztendeje. Hát ezek után következetességről, elvhűségről ne tessék beszélni a Vezénylő Tábornok Úrnak, mert a tükörképe, a tisztább énje kihajol a síküvegből és szembeköpi.

 

De miről is szól az egész? Befigyeltek ugyebár a válságadók, illetve a tőkepiaci nyugdíjalapok kizsebelése. Ez is restrikció, csak nem a sokkterápiás fajtából. Hanem abból, mely lassan hat. Vajon kikre hárítják át a pluszterheket a pénzintézeti, biztosítási, távközlési, energetikai és nagykereskedelmi vállalatok? Legelőször a náluk dolgozó kisemberekre. Különjuttatások - prémium, jutalom, bónusz - megvonása, fizetésbefagyasztás, elbocsátások, stb. Majd kiszervezik egyik-másik üzletágukat - pl. telefonos diszpécserközpont - Szlovákiába, Romániába, ahol rengeteg magyarul beszélő ember kevesebbért megcsinálja ugyanazt. Utána a kis- és középméretű alvállalkozókra/beszállítókra, akiket még kegyetlenebbül versenyeztetnek, hogy olcsóbb ajánlatokkal jöjjenek. Aztán a részvényesekre, akik közt szintén vannak kisbefektetők. Végül pedig a fogyasztókra. Amennyiben nem lehet az egyéniekre, akkor a közületi/üzleti szektorra, akik meg beépítik az árakba. Ne hagyjuk már elkábítani magunkat! Ez ugyanúgy megszorítás, csak trükkös, indirekt és kódolt. Jelszava: reménykedjünk, a Zemberek hülyébbek, mint gondoljuk, s csak jövőre esik le nekik. Na és mi lett volna az alternatíva?

Idén drasztikus kiadáscsökkentés és csak jövőre adócsökkentés. Nyáron, a törvényozási hajrában kihirdetni a teljes önkormányzati és felsőoktatási reformot. (Volt a kidolgozására nyolc évük.) Nemcsak a testületek, de a polgármesteri hivatalok, települési, kerületi és megyei önkormányzatok számának csökkentése is, minimum a jelenlegi harmadára-negyedére. A közhivatali apparátus radikális lefaragása, egyetemek költségvetési finanszírozású hallgatólétszámának jelentős visszafogása. Már a 2011-es tanévtől. Ja, hogy akkor inkompetens, leépítésre rég megérett irodakukacok és piacképtelen és/vagy tehetségtelen diákok százezrei hőbörögnének az utcán? A Fidesz pedig gyáva, hogy szembeszálljon a közhangulattal, a népharaggal? Hja, kérem… Bátorság nem a hamis, de tetszetős közhelyek ismételgetéséhez, hanem a népszerűtlen intézkedésekhez kell. Iszonyú nagy gáz van. Ellátórendszereink lassan az utolsókat rúgják. Gondoljunk csak bele: két szociálpolitikai dogmája volt a Fidesznek az utóbbi tizenvalahány évben. A családi pótlék alanyi jogú marad, az egészségügy pedig nem lehet fizetős. Napjainkban a kormány mindkét hittételét bedönteni látszik. Egyiket is, másikat is. Atyavilág, hányszor is voltunk leugatva mi, piacpárti szabadelvűek, mikor a családi pótlék rászorultság-alapúvá tételéről, felső jövedelemhatárhoz kötéséről, orvosi szolgáltatások díjkötelességéről mertünk beszélni? Most pedig jobbos politikusok nyögik be ezt, mint vállalható opciót. Újfent jelezném: rettentő nagy a gáz. Még így, a pénzbeszedő-piaczsaroló sarcolás mellett is le kell nyesni kicsit a jóléti szent tehenek zsíros seggéből. Képzeljük el, mekkorát kellett volna vágni belőlük, ha nincs különadóztatás. (Ha érvénytelenítik azt, például.)


Ráadásul a populista lenyúlás-fosztogatás tetszik a népnek, plusz ideiglenesen eltakarja a szeme elől, hogy ő is szívni fog, mint a torkos borz. Ezért pedig Orbánnak nem nagy ár, hogy kiiktatja az utolsó alkotmányos balanszot. Sőt, tetszik neki, mi az hogy, nagyon is! A jobbos törzsbázis mélye soha nem csípte a Sólyom László által vigyázott "láthatatlan alkotmányt" és az ő bíróságát. A '90-es évek elején, kamaszként vetődtem egy POFOSZ-veteránok és csurkista MDF-tagok által dominált rendezvényre, ahol a nemzetáruló kozmopoliták és a lámpavas összefüggéseit tárgyalták. Valamint az Alkotmánybíróságot mint a népítélet kerékkötőjét. Egy rezonáló fejű öreg szivar dobta be végső érvként, hogy az Ab már csak azért is törvényen kívül helyezendő, mert ugyanolyan leninista-bolsevik szervezet, mint az MSZMP KB. Ugyanis a szocializmusban a kormány nem tehette azt, amit akart, csak ha a KB jóváhagyta. A kormány most sem teheti, amit akar, tehát Ab = KB. A nép ugyan sokra tartja az Ab-t, bizalmi indexén még tavaly is ezüstérmes volt. De azért a jóléti kiadások lecsökkentése miatt nagyságrendekkel többen zúdulnának utcára, mint a talárosok szívatása okán. Így hát ez jó ötletnek tűnt. Rövid távon, csőlátóknak az is. Igen a nép átlaga az Alkotmánybíróságért nem tüntetne. Megjegyzem: ilyen Alkotmánybíróságért ne is demonstráljon senki. Miután határozatuk után a kormánypárt élezni kezdte a herélőkést, egyet tehettek volna: testületileg lemondanak. Nem tették. Biztos jó az a kis alkotmányőri fizetés, de megéri a becsületvesztést is? Ha képesek lebutított verzióban is ottmaradni, akkor nem többek rabtartóik kezét csókolgató, Stockholm-szindrómás luxustúszoknál vagy bizánci udvaronc-jogászoknál. Az elvekért időnként áldozatot kell hozni. Nyilván kevesebb a jogászprofesszori bér az alkotmánybíróinál, de nem ér többet a morál? Úgy tűnik, nem.

 

Persze, ha legközelebb a referendum jogát szűkítik hozzá a pillanatnyi hatalomtechnikai fennforgáshoz, azt már jóval kevésbé komálja majd az istenadta lakosság. Születőben van egy olyan rendszer, ahol a kormánydöntéseket semmilyen módon nem lehet hatálytalanítani, ráadásul a hatalom a választójogon át önnön leválthatóságának játékszabályairól is önkényesen dönthet. Az alkotmányozás immár nem szex (minimum két oldal téziseinek-antitéziseinek közjogi szintézise), hanem klónozás (egy párt másolja bele programját, hatalmi dogmáit az alaptörvénybe.) Viszont ha egy párt ilyet csinál, annak ne adja a balsors, hogy ellenzékbe kerüljön. Mert az neki igen cudar lesz. Komolyan gondolja Orbán Viktor és/vagy bármelyik túlbuzgó zombi-bábja, hogy amennyiben bepakolja a Szent Koronát vagy egyéb okkultista baromságokat az alkotmányba, országházi túlerejével bebetonozza a médiahatóságtól a számvevőszéken át az igazságszolgáltatásig a domesztikált udvari kádereit, akkor hatalmilag úgy is nyerő lesz a jövőben, ha választásilag alulmarad? Lószart, mama! Az MSZP momentán versenyképes a Fidesszel, ami az elvtelenséget illeti. Pragmatikus mutyibanda, akik majd műpátosszal szalutálnak a Korona Őfelségének, a háttérben pedig csöndesen trónfosztják. Seregnyi kodifikált, formailag hatályos liberális alapjog volt itt az elmúlt húsz évben törvényalkalmazásilag elszabotálva a közérdekű adatok valódi nyilvánosságától kezdve a negatív diszkrimináció tilalmán át a múltfeltárással és a fair igazságszolgáltatáshoz való tényleges hozzáféréssel bezárólag. Ugyan miért ne lehetne ugyanezt lejátszani az ultrakonzervatív alkotmánypasszusok rovására is?

 

Ha Orbán azt hiszi, néhány, még a Fideszen belül is lenézett, senkinek tartott, tehát kizárólag az ő személyétől függő pártszolgálatos kinevezésével vasbetonba önti saját bársonyszékét, csak sajnálni tudom. Majd megtanulja, hogy a lojalitás a fenti embertípusnál mennyire tünékeny valami. Igen, az övé az ország és a hatalom, de a dicsőség már nem sokáig. Egy nagy gond van ugyanis azzal, ha külön bejáratú terepasztalává fokozza le a politikai rendszert. Nem marad önjáró, tőle független biztonsági szelep, ami levezetné a vele szemben óhatatlanul felgyülemlő dühöt, frusztrációt, haragot, csalódást és revánsvágyat. Ahogy februárban leírtam: "Ha kiüresítik és/vagy megszállják, pártjuk kizárólagos zsákmányterületének tekintik azon hatalmi intézményeket, melyek fék/ellensúly szerepet töltenek be, azzal arra ösztökélik ellenzéküket, hogy a konvencionális út helyett a rendszer perifériájának harcmodorában tusakodjanak vele. Ez nem csupán a balközép szocialistákat tolja az utcai nyomásgyakorlás, a demagóg népszavazások/népi kezdeményezések, az irracionális sérelem- és panaszkultúrán alapuló civil rezisztencia, a közvetlen demokrácia illúziója, a tendenciózus, politikailag manipulált vadsztrájkok irányába. De a Jobbik képében parlamenti erővé váló nemzeti fundamentalizmus fékezetten habzó szájú, fontolva/kódoltan uszító szélsőségesei sem kapnak sanszot, hogy a demokratikus robotolás gépezetébe kerülve lecsillapodjanak. A pluralista mozgástér szűkítése a szavazófülkétől a földalatti politikai okkultizmus felé tol mindenkit, aki elégedetlen a rendszerrel. Ha a felgyülemlett gőz nem vezethető le törvényesen, akkor robbanás töri darabokra a politikai felépítményt."

 

Az elitista parlamentarizmus tántoríthatatlan híveként nem vagyok lelkes pártolója sem az utcai tüntetésnek, sem a népszavazásnak. De ha torz karikatúrává aljasítják az országgyűlési munkát, illetve még a referendum lehetőségét is kicsavarják a kezünkből, nem marad egyéb, csak az utca. Ahová a liberálisoknak is ki kell menni, mielőtt baloldali demagógok és jobboldali szélsőségesek próbálják a köztereket dominálni. Nem biztatok senkit polgári engedetlenségre és politikai sztrájkra. De nem is fogom vadul ellenezni azokat, ha elsöprő fölényét a hatalom nem az unokáink reményteljes sorsát alapozó strukturális reformokra, hanem árvalányhajas tekintélyuralom építésére használja.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek