Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés
2010-09-22 10:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentésTisztelt Farkas Flórián!
Alulírott Gallyas István Országos Cigány Önkormányzati alelnökként megdöbbenve értesültem arról, hogy miniszteri biztosként Ön azt hiszi, Önre nem érvényes a 1997. évi C. törvény - a választási eljárásról - 3. § c)-d) pontja, miszerint:

 

 

 

 

A választási eljárás szabályainak alkalmazása során a választásban érintett résztvevőknek érvényre kell juttatniuk az alábbi alapelveket:...

c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,

d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás,

 

Mint már arról mások a nyilvánosság előtt beszámoltak, Ön Fideszes és nem Fideszes polgármestereket is arra kér a Lungo Drom nevében, hogy a titkosított kisebbségi nyilvántartási jegyzékből adatokat szemezgetve ajánljanak Önnek cigány kisebbségi jelölteket. (Ld.: Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok! - C-Press, 2010-09-01 11:24. http://portal.c-press.hu/201009017177/belfold/balogh-albert-levele-farkas-floriannak-ne-adj-el-minket-testver-nem-vagyunk-olcso-baranyok.html )

 

Azt gondoltam, hogy ennél nagyobb törvénysértést a választási kampány során már nem fogok tapasztalni. Tévedtem. Megdöbbenve kellett szembesülnöm a Lungo Drom által országosan terjesztett szürke kiadvánnyal, melynek címe „A cigányság árulói".

 

A kiadvánnyal csak annyi baj van, hogy miniszteri biztos Úr kihagyta önmagát, Lungo Dromos társait, s csak politikai vetélytársait járatja le s vádolja, nemegyszer olyanokat is, akiknek az ügye folyamatban van, s az Alkotmány és a magyar büntetőtörvénykönyv szerint megilletné őket az ártatlanság vélelme.

 

Tisztelettel kérdezem, mi lett volna miniszteri biztos Úr sorsa, ha nincs az MSZP-s kormány idején az Önnek adományozott köztársasági kegyelem, valamint az Ön mentelmi joga, mely az Ön által vezetett OCÖ gazdálkodását vizsgáló ÁSZ-jelentésre alapozó büntetőeljárásokat megakadályozta. Nem is beszélve arról, hogy 75' és 82' között háromszor volt elítélve, kétszer felfüggesztett büntetést, egyszer letöltendő börtönbüntetést kapva. Vajon ezt tudják azok a Fideszes vezetők, akik másokkal szemben, „kivételezetten" támogatják Önt?

 

Adódik a kérdés: honnan ez az Önre oly jellemző magas erkölcsi piedeszta és relativizmus, mellyel másokat megítél-elítél, miközben saját-, valamint megyei ill. országos Lungo Dromos képviselői- múltját nem vállalja nyíltan fel?

 

Ezzel Ön konfliktust és háborút gerjeszt saját közössége körében! Miért? Milyen alapon? Feljelentések és eljárások sorát indítja ezzel el, s ezáltal NEM elsősorban önmagának árt, hanem a teljes magyar cigány közösségnek! Mélyíti ezzel a széthúzást, az előítéleteket, a bizalmatlanságot. Meg kell kérdezni tehát nyíltan: Milyen cigány vezető Ön? Ill. cigány vezető Ön egyáltalán? Vagy csak politikai sakkmester, játékos, akinek semmilyen tisztáldozat nem számít?

 

Egyetlen egy kérésem, kérésünk van: saját múltjáról, jelenéről, ill. Lungo Dromos társvezetői múltjáról, jelenéről számoljon be hasonló alapossággal a Fidesz vezetésének és az ország nyilvánosságának. Ha Ön nem teszi ezt meg, megteszem én, megtesszük mi!

 

Zárásként, hogy szavaimnak súlyt s nyomatékot adjak, szkennelve tárom a nyilvánosság elé az általam tett rendőrségi feljelentést, melyben az említett kiadvány helybeli, Lungo Dromos terjesztőjét vádolom. (Természetesen a helyi választási bizottság felé is bejelentéssel éltem.) Egyben felhívok minden roma vezetőt arra, hogy a választások tisztasága végett MINDENKI tegye meg a feljelentését ez ügyben, aki településén találkozik ezzel a kiadvánnyal.

 

Azért ragadtam tollat, hogy mindenki előtt világos legyen: aki másokat lejárat, az maga különb és támadhatatlan kellene legyen!

 

Üdvözlettel:

 

Gallyas István

Hajdúszoboszló, 2010. szeptember 20.

 

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés

 

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés

 

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés

 

C-PRESS

 

Kapcsolódó anyagok:

- Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok!
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2021.június 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2021-06-16
  Ma visszafogottan viselkedünk, nincs kedvünkre a bizalmaskodás, és az érzelmeinket sem szeretnénk kimutatni. Inkább visszavonulunk és csendben tevékenykedünk. Talán a kelleténél több munkát vállalunk fel. Ma érzékenyebb a gyomrunk, a legkisebb idegeskedés hasfájást, puffadást okozhat. Megelőzésképpen igyunk nyugtató teakeveréket, idegeinkre és emésztőszerveinkre is jó hatással lesz. Ennek fontos alkotóeleme a citromfű és a levendula!
 • Heti általános horoszkóp 2021.június 15-től 21-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2021-06-15
  Vágyunk barátaink társaságára, érzelmileg is feltöltenek a fontos kapcsolatok. Ma foglalkozzunk többet gyermekeinkkel is, jó ötlet a közös játék. A nagyobb gyerekekkel is szervezhetünk közös programot. Ma fogyasszunk több fehérjét, különösen akkor, ha sportolunk is! Ebben az esetben még nagyobb szükségünk van erre a táplálékfajtára. A sovány hús, vagy a joghurt remek építőkövei a szervezetünknek!
 • Heti munkahoroszkóp 2021.június 14-től 20-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Sport hírek