Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés
2010-09-22 10:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentésTisztelt Farkas Flórián!
Alulírott Gallyas István Országos Cigány Önkormányzati alelnökként megdöbbenve értesültem arról, hogy miniszteri biztosként Ön azt hiszi, Önre nem érvényes a 1997. évi C. törvény - a választási eljárásról - 3. § c)-d) pontja, miszerint:

 

 

 

 

A választási eljárás szabályainak alkalmazása során a választásban érintett résztvevőknek érvényre kell juttatniuk az alábbi alapelveket:...

c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,

d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás,

 

Mint már arról mások a nyilvánosság előtt beszámoltak, Ön Fideszes és nem Fideszes polgármestereket is arra kér a Lungo Drom nevében, hogy a titkosított kisebbségi nyilvántartási jegyzékből adatokat szemezgetve ajánljanak Önnek cigány kisebbségi jelölteket. (Ld.: Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok! - C-Press, 2010-09-01 11:24. http://portal.c-press.hu/201009017177/belfold/balogh-albert-levele-farkas-floriannak-ne-adj-el-minket-testver-nem-vagyunk-olcso-baranyok.html )

 

Azt gondoltam, hogy ennél nagyobb törvénysértést a választási kampány során már nem fogok tapasztalni. Tévedtem. Megdöbbenve kellett szembesülnöm a Lungo Drom által országosan terjesztett szürke kiadvánnyal, melynek címe „A cigányság árulói".

 

A kiadvánnyal csak annyi baj van, hogy miniszteri biztos Úr kihagyta önmagát, Lungo Dromos társait, s csak politikai vetélytársait járatja le s vádolja, nemegyszer olyanokat is, akiknek az ügye folyamatban van, s az Alkotmány és a magyar büntetőtörvénykönyv szerint megilletné őket az ártatlanság vélelme.

 

Tisztelettel kérdezem, mi lett volna miniszteri biztos Úr sorsa, ha nincs az MSZP-s kormány idején az Önnek adományozott köztársasági kegyelem, valamint az Ön mentelmi joga, mely az Ön által vezetett OCÖ gazdálkodását vizsgáló ÁSZ-jelentésre alapozó büntetőeljárásokat megakadályozta. Nem is beszélve arról, hogy 75' és 82' között háromszor volt elítélve, kétszer felfüggesztett büntetést, egyszer letöltendő börtönbüntetést kapva. Vajon ezt tudják azok a Fideszes vezetők, akik másokkal szemben, „kivételezetten" támogatják Önt?

 

Adódik a kérdés: honnan ez az Önre oly jellemző magas erkölcsi piedeszta és relativizmus, mellyel másokat megítél-elítél, miközben saját-, valamint megyei ill. országos Lungo Dromos képviselői- múltját nem vállalja nyíltan fel?

 

Ezzel Ön konfliktust és háborút gerjeszt saját közössége körében! Miért? Milyen alapon? Feljelentések és eljárások sorát indítja ezzel el, s ezáltal NEM elsősorban önmagának árt, hanem a teljes magyar cigány közösségnek! Mélyíti ezzel a széthúzást, az előítéleteket, a bizalmatlanságot. Meg kell kérdezni tehát nyíltan: Milyen cigány vezető Ön? Ill. cigány vezető Ön egyáltalán? Vagy csak politikai sakkmester, játékos, akinek semmilyen tisztáldozat nem számít?

 

Egyetlen egy kérésem, kérésünk van: saját múltjáról, jelenéről, ill. Lungo Dromos társvezetői múltjáról, jelenéről számoljon be hasonló alapossággal a Fidesz vezetésének és az ország nyilvánosságának. Ha Ön nem teszi ezt meg, megteszem én, megtesszük mi!

 

Zárásként, hogy szavaimnak súlyt s nyomatékot adjak, szkennelve tárom a nyilvánosság elé az általam tett rendőrségi feljelentést, melyben az említett kiadvány helybeli, Lungo Dromos terjesztőjét vádolom. (Természetesen a helyi választási bizottság felé is bejelentéssel éltem.) Egyben felhívok minden roma vezetőt arra, hogy a választások tisztasága végett MINDENKI tegye meg a feljelentését ez ügyben, aki településén találkozik ezzel a kiadvánnyal.

 

Azért ragadtam tollat, hogy mindenki előtt világos legyen: aki másokat lejárat, az maga különb és támadhatatlan kellene legyen!

 

Üdvözlettel:

 

Gallyas István

Hajdúszoboszló, 2010. szeptember 20.

 

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés

 

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés

 

Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentés

 

C-PRESS

 

Kapcsolódó anyagok:

- Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok!
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.december 11-től 17-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-12-11
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, könnyebben megbántjuk egymást. Vigyázzunk a csípős megjegyzésekkel. Akár egy rosszul fogalmazott mondat, vagy egy rossz hangsúllyal kimondott szó is elég a sértődéshez. Ma különösen fontos, hogy friss, egészséges levegőt szívjunk, egy jó nagy séta a természetben különösen jót tehet. A tüdőnk is érzékenyebb, - nem célszerű a mai napon túlzásba vinni a dohányzást. Ugyanígy fontos, hogy ne az evéssel orvosoljuk lelki problémáinkat.
 • Tízmilliószoros napok 2020-ban
  A tízmilliószoros napokon minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson! Hogy miért fontos, mire érdemes odafigyelni, most megtudhatod.
  image
 • Heti általános horoszkóp 2019.december 10-től 16-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-12-10
  Örülünk az új arcoknak, szívesen ismerkedünk meg új munkatársakkal. Barátságokat is köthetünk, de a fontos kapcsolatokat is ápolhatjuk. Szervezzünk közös programokat a régi barátokkal! Nagyobb szükségünk lehet a mai napon a friss levegőre, hiszen a tüdőnk sokkal érzékenyebb, mint máskor. Ha munkatársaink, vagy családtagjaink dohányoznak, akkor érdemes megkérnünk őket arra, hogy ez ne tegyék meg akkor, amikor mi is jelen vagyunk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek