Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Jobbik Magyarországa - Ahol megszűnik a demokrácia
2010-08-13 08:24
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Jobbik Magyarországa - Ahol megszűnik a demokráciaMár a nemzetközi sajtó is foglalkozik a Jobbikhoz kötődő Magyar Sziget nevű szélsőjobboldali fesztivállal. A verőcei botránysorozat a Hetek munkatársait ért inzultussal kezdődött, majd három focidrukker brutális megverésével folytatódott, végül a Jobbik elnökének és egy terrorizmusért elítélt olasz újfasiszta képviselőnek a közös előadásában csúcsosodott ki.

 

 

 

A francia közszolgálati rádió budapesti tudósítója szerint a rendezvényen olyan kijelentések hangzottak el, amelyek minden európai országban bűncselekménynek számítanak.

 

Mint beszámoltunk róla, lapunk munkatársait durván megalázták és megfenyegették a Magyar Sziget nevű szélsőjobboldali fesztiválon. Az újságírók a múlt hét kedden előzetes bejelentkezés után érkeztek Verőcére, az immár tizedik alkalommal megrendezett „kulturális" rendez­vénysorozatra.

 

Zagyva György Gyula, a rendezvény főszervezője, egyben a Jobbik parlamenti képviselője és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője karikás ostorral a kezében várta a tudósítókat, és a háromnegyedórás „interjú" során - egy zárt barakkban, két szervező jelenlétében - többször is fenyegető, megalázó kijelentésekkel illette őket. A Hetek erről szóló cikke után Zagyva közleményt adott ki, melyben azt írta, az újságírók elferdítették a valós tényeket és az elhangzottakat, ezért helyreigazítást kér a laptól és rágalmazás miatt feljelentés tesz az újságírók ellen.

 

A botrányos esetről szinte a teljes magyar sajtó és az országos televíziók is beszámoltak. Zagyva a Magyar Szigeten egy későbbi előadásban - ahol a Hetek tudósítói immár inkognitóban voltak jelen - elismerte, hogy nyomásgyakorlás céljából volt nála a karikás ostor, mert - elmondása szerint - eszmetársaival együtt elege lett abból, hogy a „szemét, liberális" újságírók „ellenségesen" tudósítanak a „nemzeti oldalról". Arról viszont nem beszélt, miként lehet nem fenyegetésként értelmezni az olyan kijelentéseit, mint „legszívesebben széttépnélek", „kitaposnám a beled", „lerángatnánk a gatyátok" és a többi.

 

Lapunk főszerkesztője, Németh Sándor levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Mint írta, a kihívóan közösségellenes és az emberi méltóságot lábbal tipró esemény - mely messze túlmutat a konkrét ügyön, és súlyosan sérti a demokratikus alapértékeket és a társadalom békéjét - megköveteli, hogy az emberi méltóság, az emberi jogok védelmezésére hivatott államszervezet a lehető leghatározottaban lépjen fel az ilyen jelenségekkel szemben.

 

Alig néhány órával a munkatársainkat ért inzultust követően már tettlegességig fajultak a „Jobbik-szigeten" elszabadult indulatok: Kőházy Ferencet sörrel öntötték le a saját fellépésén. A FankaDeli művésznéven ismert rappert a biztonsági embereknek kellett kimenekíteni a dühödt nézők elől, akiknek nem tetszett, hogy Kőházy bírálta a Székely Sziget nevű hasonszőrű rendezvényt. A lezsidózott, lehazaárulózott FankaDeli megalázása azért meglepő, mert a zenész szorosan kötődik a szélsőjobboldalhoz, dalaival, klipjeivel folyamatosan támogatta a Jobbikot, sőt, a választási kampányban rendszeresen együtt szerepelt Szegedi Csanáddal, a Jobbik alelnökével. (Ennek ellenére Szegedi egyetlen szóval sem állt ki barátja mellett.)

 

Péntek hajnalban következett az újabb botrány: mindeddig ismeretlen tettesek - a feltételezések szerint tíz-tizenkét szigetlátogató - botokkal vagy viperákkal véresre vertek három Fradi-drukkert, akik egyes hírportálok szerint az Aryan Greens (Árja Zöldek) nevű szurkolói csoport tagjai. Egyiküket olyan súlyosan bántalmazták, hogy arcműtétet kellett végrehajtani rajta. Zagyva György Gyula az eset kapcsán azt hangsúlyozta, hogy az áldozatok is a „barátai", vagyis nincs szó a mozgalmon belüli megosztásról, az indítékokat pedig majd kiderítik saját maguk, hiszen ez az „ő ügyük". Zagyva kijelentése csak megerősíti korábbi állítását, miszerint a Magyar Szigeten nincs demokrácia, mert az a rendezők felségterülete, a tőlük eltérő nézeteket valló számára pedig ellenséges terület.

 

A fesztivált szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) stratégiai szövetségben áll a Jobbikkal. Erről legutóbb tavaly nyáron született megállapodás Vona Gábor Jobbik-elnök és Toroczkai László, a HVIM vezetője, Zagyva György Gyula főnöke között. Toroczkai az ezredforduló óta szervezi a nemzeti radikális oldalt. Sem ő, sem a mozgalom nem hisz „ebben a mai, demokratikus köztársaságnak nevezett rendszerben, ami egy cionista pénzügyi gazdasági kör megszállása" alatt áll - fejtegette Toroczkai tavasszal egy zártkörű rendezvényen. „Győzni akarok, vissza akarom foglalni a hazánkat, az egész Kárpát-medencét természetesen" - mondta ugyanott, a harcmodorról szólva pedig kijelentette: „Lecsapunk, elrejtőzünk, lecsapunk, elrejtőzünk." (A terrorcselekményekkel gyanúsított Toroczkai barátja, Budaházy György vezette Magyarok Nyilai nevű szervezet működésére pontosan illik a fenti képlet.) A legfrissebb hírek szerint Toroczkai a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési képviselője lesz, miután vezetheti a párt területi listáját, melyen várhatóan négy mandátumot is szerezhetnek a radikálisok.

 

Toroczkai volt az, aki 2006 őszén a Kossuth téren gyülekező tüntető tömeget átvezényelte a Szabadság téri MTV székházhoz, ahol a csőcselék megtámadta és felgyújtotta a televízió épületét. Toroczkai később úgy nyilatkozott, ekkor szabadult ki a palackból az a szellem, ami az éveken át zajló, az országot politikai és gazdasági értelemben is destabilizáló utcai harcok résztvevőit energizálta. Toroczkai szerint a 2006-os erőszakos cselekmények nélkül a Magyar Gárda sem jöhetett volna létre 2007-ben. A Jobbik párthadseregeként működő félkatonai szervezetet Vona Gábor álmodta és alapította meg. Bár a szervezet túl van egy szakadáson és a feloszlatását kimondó jogerős bírósági ítéleten, tagjai a mai napig a Jobbik bázisát képezik. Vona Gábor a Magyar Szigeten tartott előadásában arról is beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor azért hajthatatlan a Magyar Gárdával kapcsolatban - a miniszterelnök sem tárgyalni, sem megegyezni nem hajlandó a szervezet működéséről - mert egyrészt féltékeny a Gárdára, másrészt fél tőle. Mégpedig azért, mert - a megoldatlan „cigánybűnözés" és egy ismét erősödő gazdasági válság miatt - 2012-re nem az lesz a kérdés, hogy kinek van kétharmados támogatottsága a parlamentben, hanem az, hogy melyik párt lesz képes az utcára vinni az embereket. Ez pedig a Jobbik, a mozgósítható tömegek kemény magja pedig a gárdisták - érvelt Vona.

 

A fenti okfejtésből is egyértelmű, hogy a Jobbik alapvető célja a Magyar Gárda - és a hozzá hasonló félkatonai szervezetek, a Betyársereg, a Nemzeti Őrsereg - tagságának benntartása a nemzeti radikális táborban. Ez azonban nem egyszerű feladat, főleg azóta, hogy a Jobbik bekerült a parlamentbe: a párt szakpolitikusi vonala ugyanis többször jelét adta, hogy a választási siker után nincs szükség a „magamutogató" gárdára. Vona mindeddig sikerrel némította el az ilyen hangokat, ám a Magyar Szigeten tartott előadása bizonyítja: az utcai harcot is vállaló kemény magot folyamatosan biztosítani kell róla, hogy a Jobbik a parlamentbe kerülve sem puhul el. (Az ultraradikálisok nemrégiben megüzenték: kirángatják Vonáékat a parlamentből, ha nem az ő ízlésük szerint politizálnak.) Ezért is beszélt Vona a vasárnapi Nemzeti Kerekasztalon arról, hogy számára képviselőként is öröm, ha jelen lehet a „magukfajták" között, és egy kicsit kiszabadul „a parlament rettenetesen bűzös légköréből".

 

A Jobbik azonban nemcsak a meglévő tábor egyben tartásán, hanem bővítésén is fáradozik. Toroczkai a Felvidéken szervezi a HVIM helyi alapszervezeteit, a Magyar Gárda Erdélyben terjeszkedik (erről lásd keretes írásunkat), miközben a nyugat-európai kapcsolatokat is ápolják: ennek eredményeként érkezett a Magyar Szigetre Roberto Fiore olasz neofasiszta EP-képviselő, a Forza Nuova (Új Erő) nevű olasz párt vezetője. Fiorét 1985-ben elítélték a Nuclei Armati Rivoluzionari (Fegyveres Forradalmi Sejt) nevű terrorszervezetben való tagsága miatt. A szervezet 33 gyilkosságot követett el, és többek között Francesco Cossiga akkori olasz államelnök megölését tervezte. Fiore a Vonával, Toroczkaival és Zagyvával rendezett közös előadáson azt mondta, Magyarország jelenleg vezető szerepet tölt be a hasonló jellegű európai mozgalmak között: „Úgy gondolom, hogy ma a magyarok méltók arra, hogy vezetőknek nevezzük őket, európai vezető népnek. Nemcsak a történelem miatt, hanem azért, mert egy nagyon harcias arcot mutattok, és azért, mert nagyon sok fiatal van köztetek." Fiore a mozgalom ismérveit és céljait sorolva elmondta, a közös nyelv az antikommunizmus, a közös ellenség a kapitalizmus, az iszlám, a bevándorlók, valamint a „cionizmus mételye, amit nem fogadhatunk el mint egy Európában megvalósuló vezető politikai irányzatot". (Roberto Fiore fordulatos életútjáról a következő oldalon olvashat.)

 

„A Jobbik által támogatott rendezvényen olyan kijelentések hangzottak el a zsidóságról, amelyek minden európai országban bűncselekménynek számítanak" - jellemezte a magyarországi állapotokat Florence La Bruyere, a Radio France budapesti tudósítója.

 

C-PRESS - hetek.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek