Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ismét táboroznak a Jövő Roma Vezetői
2010-08-10 08:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ismét táboroznak a Jövő Roma VezetőiAz augusztusi HBLF ROMASTER Tábor során a cégek által mentorált, tehetséges roma diákok többek közt ellátogatnak a Paksi Atomerőműbe, a Budapesti Gazdasági Főiskolára, a Láthatatlan Kiállításra, a Sziget Fesztiválra illetve a támogató vállalatok szervezésében szakmai tréningeken vesznek részt. A „HBLF ROMASTER - Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért" keretében 18 vállalat támogat 47 diákot.

 

 

 

A nyári táborba közülük idén 21 fiatalt várunk, akik az ország legkülönbözőbb részeiből érkeznek.

 

2007 óta több hazai vállalat támogatásával fut a HBLF ROMASTER program hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára. A HBLF-ROMASTER Alapítvány és a támogatók 2010. augusztus 11-15. között Csillebércen szervezik a hagyományos nyári tábort a fiataloknak. A nyári tábor célja, hogy megerősítse a ROMASTER diákok és mentoraik között kialakult kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, valamint megalapozzon egy jövőbeli Alumni közösséget, lehetőséget kínálva a program végeztével a későbbi kapcsolattartásra is. A fiatalok az ország legkülönbözőbb részeiből érkeznek a HBLF ROMASTER tábor helyszínére, Csillebércre.

 

A táborban a diákokat szakmai és kulturális programokkal, kirándulással várják a szervezők. A fiatalok látogatást tesznek többek közt a Paksi Atomerőmű Látogató központjában, a Szinergia Kft. támogatásának köszönhetően a táborlakók tréningen vesznek részt „Másság – Egyformaság - Kultúrák” témában. Ellátogatnak a Budapesti Gazdasági Főiskolára is, a Pfizer szervezésében pedig lehetőségük lesz találkozni Balogh Attila újságíróval, az MTI munkatársával. Az IBM és a ProfiPower munkatársai lehetőséget biztosítanak a diákoknak, hogy gyakorló HR szakemberektől és munkaerő-közvetítőktől kapjanak tanácsokat, hogy hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, miként írjanak önéletrajzot, mi a titka a sikeres álláspályázatnak. A fiataloknak Szegvári Katalin tart kommunikációs tréninget, továbbá prezentációs készségfejlesztő gyakorlaton vesznek részt, melynek keretében bemutatják az őket támogató vállalatokat egymásnak és mentoraiknak. A kulturális programok során a diákok többek közt ellátogatnak a Sziget Fesztiválra, megtekintik a Láthatatlan kiállítást, a tábori program pedig egy Dunai hajóúttal zárul.

 

A HBLF ROMASTER Programról:

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) – az IBM Magyarország alapító támogatásával – 2007 februárjában hirdette meg először a ROMASTER programot hátrányos helyzetű, roma származású, tehetséges középiskolás diákoknak, akik vállalják, hogy középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági vagy jogi képzésben vesznek részt. 2009-ben ismételten meghirdetésre került a pályázat, a ROMASTER program - a Pfizer kezdeményezésére - kiegészült az egészségügyi orientációval, így elindult az egészségügyi diploma megszerzését célul kitűző diákok támogatása és mentorálása is.

 

A ROMASTER program három pillérre épül. Az egyik a vállalatok által biztosított anyagi támogatás, amelyet a diákok tanulmányi célokra használhatnak fel. Ennél még fontosabb a második pillér: a programban résztvevőkhöz a támogató vállalatoktól kijelölt mentor, akire nemcsak szakmailag, de emberileg is építhetnek a sikerrel pályázók. A harmadik pillért a vállalatoknál biztosított gyakorlati tapasztalatszerzés lehetősége jelenti.

 

A tehetséggondozó programhoz a 2007. évi indulás óta számos vállalat csatlakozott. Alapító támogató: IBM Magyarország, további támogatók: ABO Holding, Cser Kiadó, Ernst & Young, GlaxoSmithKline, Holcim Hungária Zrt, IBM Data Storage Systems Kft, Magyar Telekom, MOL, MorganStanley, National Instruments, OD Partner, Pfizer, ProfiPower, Raiffeisen Bank, Szinergia, Telenor és Uwe Koehler.

 

További információk: www.romaster.hu ; www.hblf.hu

Kapcsolat: Kárpáti Flóra HBLF-ROMASTER Alapítvány igazgató

Tel: +36 1 330 9985 +36 20 4466 530 Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Kincso ADRIANY
Executive Director
Hungarian Business Leaders Forum
Vaci út. 99., Budapest, H-1139
Tel/Fax: (+36-1) 330-9985
Tel:(+36-1) 330-9986
Mobil: (+36-30) 9422-888
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Internet: www.hblf.hu, www.hblf.org

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek