Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ez durva! Traktoros húzta ki a romagyilkosság helyszínéről távozó Opelt?
2010-08-09 07:53
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ez durva! Traktoros húzta ki a romagyilkosság helyszínéről távozó Opelt?Meg nem nevezett informátorok újabb adalékokkal szolgáltak a sajtónak a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosság gyanúsítottjairól és meglepő részletekről. Bemártott ismerősökről, kiszemelt célpontokról, különös körülmények között végrehajtott menekülésről is szó esett.

 

 

 

A cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosság gyanúsítottjairól érdeklődött - állítólagos - debreceni ismerőseiktől Tódor János újságíró. A Népszabadság Hétvége mellékletében "Cigányvadászok" címmel megjelent hosszú riportban azt írja, hogy idén június közepén beszélgetett Debrecenben egy presszóban három férfival, akik azt mondták neki, a Loki (DVSC) kemény magjához tartoznak. Egyikük, egy magát informatikusnak mondó negyvenes férfi így jellemezte a négy gyanúsítottat, K. Árpádot és K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt: "két pszichopata, egy őstulok meg egy balek".

Az informátorok az újságírónak azt mondták, hogy "tudomásuk szerint" K. Árpád a Molotov-koktélos gyújtogatások egy részét elismerte, ugyanakkor egykori albérlőjére vallott, mint akit felelősség terhel a gyilkosságokért. A riporter megemlíti, hogy a bemártott férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korábban már többször is meghallgatta, mert a rendőrök szerint neki is tudnia kellett a fegyverekről. Az egykori albérlőt az újságíró nem tudta elérni, megemlíti azonban, hogy K. Árpád ügyvédje, Bérdi Zsolt június 25-én a hvg.hu-n azt állította, hogy ügyfele nem vallott másra.

A riporternek beszélgetőtársa - aki múltjáról annyit elárult, a kilencvenes évek elején szkinhed volt - elmondta, hogy az utolsó támadás helyszínén, Kislétán a K. fivérek a falu polgármesterének "megleckéztetését" is tervezték. "Ahhoz is be akartak lőni, mert támogatta a romákat, meg az MSZP-s Veres János emberének tartották." Az újságíró megkérdezte erről Kisléta polgármesterét, Pénzes Sándort is, aki érdeklődésére azt mondta, mit sem tudott minderről. Az értesülést a Nemzeti Nyomozó Iroda sem kommentálta.

A riporternek meglepő részletet árultak el a tiszalöki gyilkosság után történtekről. Az informátor (aki szerint szó sem volt sötét terepjáróról, Opel Astrával közelítette meg a banda a helyszíneket) Tiszalökről menekülve az autójuk beleragadt a sárba. Debreceni ismerősüktől kértek segítséget mobilon, aki meg is érkezett, de az ő kocsijával nem tudták kirángatni K. Árpád Opel Astráját. a debreceni ismerős elment segítségért, és végül egy traktoros szabadította ki őket a sárból".

Néhány napja a STOP-on közzétett információ ("Polgárháború kirobbantása volt a cél? - Vádemelés a romagyilkosságok ügyében" ) szerint az egyik gyanúsított azt vallotta, hogy az elkövetők azért választottak munkaviszonnyal rendelkező, rendezett körülmények között élő, illetve gyermekkorú áldozatokat, hogy ezzel felkorbácsolják a roma közösség öntudatát és érzelmeit, és válaszlépésekre sarkallják a hazai cigányságot. A végső cél egy romák által kirobbantott polgárháború lett volna.

"Más vélemények szerint a fenti feltételezésnek ellentmond, hogy a támadások a cigánysorok utolsó házai ellen irányultak, ami inkább arra utal, hogy az elkövetők a gyengébb ellenállás és a gyorsabb menekülés jegyében választották ki célpontjaikat" - írtuk összefoglalónkban.

Az NNI azonban megkeresésünkre nem erősítette meg, de nem is cáfolta a polgárháborús összeesküvésről szóló hírt.

Az NNI kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, tavaly február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves apa és 5 éves kisfia vesztette életét.

A támadássorozat négy feltételezett elkövetőjét tavaly augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el a rendőrök.
 

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek