Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Jegyzet: A BŐNYI BÁZISTÓL A TATÁRSZENTGYÖRGYI TETTHELYIG
2010-08-06 08:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Jegyzet: A BŐNYI BÁZISTÓL A TATÁRSZENTGYÖRGYI TETTHELYIGEmbervadászat Magyarországon
A szélsőjobboldali szervezetek 1990 óta fegyveres kiképzéseket tartanak
Eljött a vér és a vas ideje?

 

 

 

A magyar kriminológia történetében az 1944-1945-ös évek óta soha nem tapasztalt, példátlan gyilkosságsorozat ügyében – a tettesek, vagy azok egy részének elfogása után egy évvel – 2010 augusztusában készül el a magyarországi roma népcsoport elleni támadásokkal gyanúsítottak ügyében a rendőrségi vádirat. – Ahogy azt a kiszivárgott hírekből megtudhattuk (a gyanúsítottak vallomásai alapján a nyomozás jegyzőkönyvei tartalmazzák), hogy a támadásoknál az elkövetők rabolt fegyvereket használtak, továbbá azt is, hogy az előzetes letartóztatásban lévők közül hárman is olyan részletekről beszéltek a kihallgatásuk során, melyek erősítik a feltételezett társaik elleni gyanút.
A lefoglalt fegyverek esetében a nyomozó hatóság megállapította – s ezt független fegyverszakértői vélemény is alátámasztja – hogy az elkövetők ezeket a fegyvereket használták hat helyszínen: Galgagyörökön, Piricsén, Tarnabodon, Nagycsécsen, Kislétán és Tatárszentgyörgyön…

A kifejezetten etnikai színezetű romaellenes támadássorozat első helyszíne 2008. július 21-én a Pest megyei Galgagyörök volt – ezen a tetthelyen kevéssel éjfél után három, roma honfitársaink által lakott családi házra lőttek rá közel 300 méterről, egy dombról. Ennél az alkalomnál senki nem halt meg, bár több lövedék hatolt át az ablakokon, majd az épület belsejében fúródtak a falba. – A ballisztikai vizsgálatok eredményei alapján Galgagyörökön (hasonlóan több későbbi helyszínhez) ketten lőttek, a golyós és a sörétes puskából is.
E támadás körzetében, mint ahogyan a fentebb felsorolt színhelyeken is, több DNS-bizonyítékot találtak, ezek a DNS-bizonyítékok – a vizsgálat jelenlegi szakaszában csak vezetüknevük kezdőbetűjével jelölhetően – K. Istvánra, K. Árpádra és P. Zsoltra utaló nyomokat tartalmaznak, a negyedik feltételezett, előzetes letartóztatásban lévő támadó, Cs. István esetében eddig ilyen, azonosításra alkalmas bizonyítékot nem találtak a nyomozók.

A cigány lakosság elleni támadásoknál több helyszínen ún. „Molotov-koktélt” (lánggránátot) is bevetettek az elkövetők, például Piricsén, ahol 2008 augusztusában dobtak gyújtópalackokat két (cigányok által lakott) házra, majd ezt követően lábon lőttek egy középkorú nőt. Szintén gyújtópalackot használtak 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön is, ahol a nyomozati iratok szerint a tűz elől menekülő 27 éves apát és ötéves kisfiát agyonlőtték, a 6 éves kislányát súlyosan megsebesítették.
Szakértői megállapítás szerint a lánggránátokkal elkövetett támadásoknál ugyanazt a gyúelegyet használták, ráadásul a keverék felgyújtásához használt textil is megegyezett a többi támadásnál használttal.

Eddig négy 28 és 42 év közötti férfit tartóztattak le, akiket 2009. augusztus 21.-re virradó éjszakán vettek őrízetbe Debrecenben. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűnszervezetben, több emberen elkövetett emberölés, rablás, lőfegyverrel visszaélés, valamint rongálás miatt emelt vádat. – Az ügyön 11 hónapon át az NNI speciális, 120 fős egysége dolgozott. 2008. július 21-én Galgagyörökön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint 2009. február 23.-án a már említett Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és tiszalöki bűncselekményekben egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen ketten, Tatárszentgyörgyön szintén ketten vesztették életüket. 

 

Az elmúlt hónapban lezárt nyomozás, amint az a nyilvánosság előtt is tudott, csupán csak részét képezi a szélsőjobboldali szervezetek által elkövetett bűncselekmény-sorozatnak. Az elsőként Győrben, 1989-ben megalakult Magyar Nemzetiszocialista AkciócsoportokMagyar Nemzeti Arcvonal (MNA), Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség (KABSZ), Vér és Becsület (amely napjainkban Pax Hungarica Mozgalom néven fut), Magyar Országos Véderő Egyesület (MOVE), Véderő Honvédei Nemzeti Felszabadító Front, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Népi Akciócsoportok, illetve a Nemzeti Őrsereg. De számtalan más olyan örző-védő társaság, illetve polgárőrségnek álcázott civil egyesület működik, melyeket azonos eszme – cigány-, zsidó- és idegenellenesség – jellemez. elnevezésű – kifejezetten náci mintára megszervezett – időközben feloszlatott paramilitáris organizációt több más, hasonló eszmeiségű és célú szervezet követte. Ezek közül a legismertebbek a


A felsoroltakon kívűl, 2010-re az ízig-vérig hungarista szellemiségű szervezet, a Jobbik Magyarországért Mozgalom – amely a szélsőjobboldali MIÉP és a Fidesz MPSZ radikális tömegeiből alakult meg – országgyűlési párttá erősödött, vezetőit immár mentelmi jog védi.

„Bőny neve korábban nem merült fel, mint olyan helyszín, ahol szélsőségesnek tekinthető szervezetek fegyverekkel tesznek valamit…” – válaszolta még nem is oly’ régen Draskovics Tibor, igazágügyi és rendészeti miniszter, a 2009. szeptember 9-én lezajlott kormányszóvivői tájékoztatón. Majd megerősítette a nyilvánosságot félrevezető szavait: „Ez a helszín az én ismereteim szerint nem került elő, mint olyan helyszín, amire figyelni kell.”

A megdöbbentő mondatok 17 évvel azután hangzottak el, mikor elődje, Boross Péter belügyminiszter – Ausztria követelésére – részben a bőnyi neonáci kiképzőtábor, részben a balkáni hadszintéren tevékenykedő magyar nemzetiszocialista légió miatt a győri szervezők megbüntetését követelte, majd Győrkös Istvánt felfüggesztett szabadságvesztésre, négy társát kisebb-nagyobb pénzbüntetésre ítélték. A magyarországi rendészeti, igazságügyi és belügyi szerveknek az elmúlt másfél évtizedben elégséges lett volna olvasni az MNA Tájékoztató megjelenő példányait – melyet (az állami szervek helyett) az Országos Széchenyi Könyvtár Gyarapítási Osztálya beszerzett - vagy később megtekinteni a szabadon tevékenykedő Hungarista Mozgalom „Jövőnk.infó” néven működő internetes honlapját, ahol az újnácik szinte minden fegyveres kiképzésről, gyakorlatról, nota bene, még a nemzetközi kiképzésekről is beszámoltak…

De miért is tették volna? – A bizonytalankodó, nem kellő eréllyel fellépő jogalkalmazói nyilatkozatot követően a hivatalosan be sem jegyzett szélsőséges szervezetek (Bőny és Győr esetében a „Vándorsólymok” és a „Népi Akciócsoportok”) provokatív válasza szinte órák alatt megszületett, de a rendészeti miniszter, sőt, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai figyelmét a Bükkfalvi Roland álnéven üzenő Győrkös István kommünikéje is elkerülte.

„A Magyar Nemzeti Arcvonal – Hungarista Mozgalom bekerült a fősodratú médiába” – közölte aktivistáival és a nyilvánossággal a HM-vezető, majd a hiúságtól sem mentes, bombasztikusnak szánt bejelentés nem is titkolt öröme után így folytatta mondanivalóját: „A rólunk hírt adott orgánumok természetesen lejárató-szenzációkeltő szándékkal tették mindezt, de mint tudjuk, a negatív reklám is reklám…” A fősodratú médiaként említett MTI, Népszabadság és MTV híranyagait követően – bár azt következetesen tagadták, hogy bázisukon külföldi (német) nácikat részesítettek volna fegyveres kiképzésben – Draskovics minisztert tovább provokálva tették fel a kérdést: „Draskovics nem tud neonáci kiképzőtáborról… ez a cionisták közötti kommunikációs zavarként értékelhető?”

Majd az elektronikus hírközlőiken – miközben addigra már fél tucat halott és számos súlyosan sebesült volt a szélsőjobboldali organizációk számláján – megerősítendő hovatartozásukat és az illegális nemzetiszocialista szervezetek céljait, az alábbi cikkeket tették közzé: „Figyelem! Zsidó katonaság Magyarországon!”
Tisztitsd meg végre az elmédet – ne vásárolj zsidó terméket!” Majd a Magyar Nemzeti Arcvonal – Hungarista Mozgalom rövidtávú programja következett, imígyen: „A zsidó vezetésű Magyar Köztársaságba mindenki ott rúg bele, ahol akar. A népi, hungarista közösség azonban kiáll magáért. A nép lassan ébred, és átveszi sorsának irányítását az impotens zsidó államhatalomtól… Fokozatos leépüléssel, a nagyobb majd a kisebb közösségek felbomlásával kell számolnia mindenkinek. Az európai ember számára marad a végső, a valódi megoldás, a haldoklási folyamat drasztikus befejezése: eljön a vér és a vas ideje!”

A néhány héttel ezelőtt lezárt nyomozás mindössze négy elkövetőt említ, őket is, tisztelve személyiségi jogaikat, csak vezetéknevük kezdőbetűjével említve.
Úgy egyébként – az új miniszterelnök szavait idézve – minden rendben van, most az Európai Únióval és a Nemzetközi Valutaalappal kell megértetni, hogy Magyarország a magyaroké és ami az országban történik az elsősorban a magyarok belügye… Elsősorban és másodsorban is.

Szemenyei-Kiss Tamás

 

C-PRESS - Magyarország Ma

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek