Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Romagyilkosságok: "Összecsapták" a nyomozást az egyik ügyvéd szerint
2010-08-02 10:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Romagyilkosságok: "Összecsapták" a nyomozást az egyik ügyvéd szerint A közeljövőben sajtótájékoztatón ismerteti a hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat nyomozati adatait az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte Csécsi Soma, a nyomozó hatóság helyettes szóvivője.

 

 

 

A romák elleni kilenc támadással négy Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsítanak, akiket a kommandósok 2009. augusztus 21-ére virradóra fogtak el egy debreceni szórakozóhelyen. Az NNI bűnszervezetben, több emberen elkövetett emberölés, rablás, lőfegyverrel való visszaélés, valamint rongálás miatt mind a négy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben vádemelést javasol. A négy gyanúsított közül hárman tettesek, egyikük bűnsegéd.

A gyanúsítottak jogi képviselőinek tájékoztatása szerint az iratismertetés júliusban befejeződött, és az NNI vádemelési javaslattal még augusztusban továbbítja az iratokat az ügyészségre. Az NNI helyettes szóvivője sem a nyomozás részleteiről, sem annak eredményéről nem kívánt nyilatkozni, az MTI megkeresésére mindössze annyit mondott: "a közeljövőben", amely lehet pár nap, vagy hét, részletesen tájékoztatni fogják a sajtót.

Az NNI kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, tavaly február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves apa és 5 éves kisfia vesztette életét.

Az eddig nyilvánosságra hozott nyomozati adatok szerint a hat halálos áldozatot követelő, romák elleni támadássorozatban használt fegyverek egy besenyszögi fegyveres rablásból származnak: négy csuklyás férfi 2008. március 7-én tört rá egy vadőr családjára a Szolnok megyei településen, a férfi két gyermekét és a feleségét megkötözték, szájukat beragasztották, a vadőrt pedig halántékához szorított fegyverrel kényszerítették hét fegyverének átadására.

Az NNI korábbi közlése szerint a gyilkosságsorozat egyik gyanúsítottja, P. Zsolt követte el társaival a rablást, ezért fegyveres, csoportos rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is vádemelést javasolnak ellene. P. Zsoltot a rendőrség a galgagyörki, a piricsei és a tarnabodi támadással hozta összefüggésbe, és társtettesként gyanúsították meg a tatárszentgyörgyi gyilkosságban is. K. Árpád Sándor, a romák elleni támadás fő gyanúsítottja beismerte a galgagyörki helyszíni kihallgatáson, hogy puskával rálőtt több, cigány családok által lakott házra, azt azonban tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni. Öccsét, K. Istvánt - akit a polgári titkosszolgálatok éveken át figyeltek - szintén meggyanúsították a besenyszögi rablással, míg a romák elleni támadás nyolc ügyében társtettesként javasolnak vádemelést ellen. A gyanúsított a Molotov-koktélos támadásokat elismerte, de azt tagadta, hogy embert akart volna ölni.

A beszerzett bizonyítékok, valamint a gyanúsított vallomása alapján magyar KFOR-misszióban Koszovót is megjárt volt szerződéses katona, Cs. István, aki évekkel ezelőtt egy szkinhedcsoport tagja volt, az eddig nyilvánosságra hozott adatok szerint a tiszalöki emberölésben bűnsegédként vett részt. Elfogásáról szólva egy sajtónyilatkozatában elmondta, amikor a rendőrök a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen lecsaptak a gyanúsítottakra, igazoltatása után elengedték, majd miután telefonon visszahívták a sörözőbe, akkor vették őrizetbe. A romagyilkosságok felderítésének titkosszolgálati hátterét vizsgáló országgyűlési képviselőkből álló tényfeltáró munkacsoport a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőinek személyi és politikai felelősségét is megállapította.

Összecsapottnak érzi a rendőrségi nyomozás eredményét a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottjának ügyvédje, aki az MTI-nek vasárnap azt is elmondta, az iratismertetés befejeződött, és hamarosan vádat emelhetnek a gyanúsítottak ellen. Gerecs Krisztián, az egyik gyanúsított, K. István védője azt mondta: ügyfelét mind a kilenc támadással és a romák elleni támadások során használt fegyverek beszerzésére irányult besenyszögi rablással is meggyanúsították. Gerecs tájékoztatása szerint az iratismertetés már befejeződött, a védők abba betekinthettek, másolatokat pedig a jövő héten kaphatják meg.

A védőügyvéd azt mondta: sok probléma merült fel a nyomozás során, és annak eredményét más, kisebb horderejű ügyekhez viszonyítva "összecsapottnak" érzi, amely véleménye szerint az ügyben elvárt és támasztott társadalmi és politikai nyomás miatt alakulhatott így. Arról, hogy milyen konkrét bizonyítékokkal rendelkezik ügyfele bűnösségéről a rendőrség, Gerecs Krisztián nem kívánt nyilatkozni. Annyit mindenesetre megjegyzett, több bizonyítékról, például a bűncselekmény helyszínén rögzített lábnyomról, kiderült, hogy nem az ügyfeléé. Az ügyvéd elmondása szerint K. István a kihallgatások során tagadta, hogy embert ölt volna, annyit viszont elismert, hogy a Molotov-koktélos támadásokban részt vett. Gerecs Krisztián azt mondta, védence cselekedeteit azzal magyarázta, hogy "egy súlyos társadalmi problémára akarta felhívni a figyelmet".
 
C-PRESS - 168ora.hu
 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek