Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A vállalkozóvá válást segíti a szegények bankja
2010-06-27 14:50
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A vállalkozóvá válást segíti a szegények bankjaTöbbnyire egyetértenek a szakemberek abban, hogy a Muhammad Yunus-féle szegények bankja Bangladesben kidolgozott és bevált modelljének lemásolása nem jelent megoldást. Néhány európai országban már kísérleteztek ezzel a módszerrel, de ha nem alakítják, változtatják meg a helyi viszonyoknak megfelelően, egyértelmű a kudarc.

 

 

 

Magyarországon a Kiút program is hasonló céllal indul jövőre. A halmozottan hátrányos helyzetű, többnyire cigány lakosságot ösztönzik, hogy segítséggel ugyan, de kisvállalkozások révén saját erőből törhessenek ki a mélyszegénységből. Ebben szerepelhet élelmiszer, ruhakereskedelem és hasonló tevékenységek beindítása. Természetesen ezeket a hiteleket törlesztenie kell annak, aki igénybe veszi.

 

Müller János, a bankszövetség tanácsadója egyetértett és fontos kezdeményezésnek tartotta a Kiút programot. Olyan rétegeknek nyújthat valóban kiutat és adhat reményt, amelyek hiába is fordulnának a pénzintézetekhez, egyszerűen nem hitelképesek. Ezek az emberek többnyire olyan régiókban élnek, ahol közel-távol nincs munkalehetőség. Müller azonban megjegyezte, a Kiút programot össze kellene kapcsolni egy állami közreműködéssel megvalósított szakoktatással, továbbképzéssel.

Természetesen a Kiút program esetében is vannak bizonyos követelmények, hiszen egyetlen program sem indulhat el úgy, hogy eleve arra számítanak, biztosan megbukik a kezdeményezés - jegyezte meg a bankszövetség tanácsadója. Müller János kívánatosnak tartja, hogy ez a program egy hosszabb időszakra szóló megoldást kínáljon azoknak a hátrányos helyzetű embereknek, akik ki akarnak törni reménytelen helyzetükből. A banki szakember szerint az is eredmény lenne, ha a programban résztvevőknek legalább negyede-ötöde sikeresen venné igénybe a Kiút program nyújtotta lehetőségeket.

Hasonló programok már korábban is indultak hazánkban, váltakozó sikerrel. Béres Tibor, az Autonómia Alapítvány programfelelőse is úgy vélte, az eredeti elképzelés inkább csak a harmadiknak nevezett világban vált be. Európában jelentős változtatásokat kellett bevezetni.

Az alapítványnak több programja fut jelenleg is, elsősorban a hazai cigányságra összpontosítva - említette Béres Tibor. Az Autonómia Alapítvány azonban közvetlenül kisvállalkozás fejlesztéssel nem foglalkozik. Korábban próbálkoztak mikrohitelezéssel is, de nem igazán vált be. Elsősorban inkább a háztartások konszolidációjára helyezik a hangsúlyt. Egyebek mellett a lakhatással kapcsolatos alternatív megoldásokat igyekeznek kidolgozni, de nagyon fontosnak tartják a pénzügyi képzést, fejlesztést is. Minden program hátterében ez húzódik meg. Ezek nem formális képzések, a támogatás mellett műszaki tanácsokat kaphatnak a rászorulók. Az alapítvány szakemberei átbeszélik az érintettekkel a pénzügyi helyzetüket.

Sajnos ettől nem lesz több jövedelmük ezeknek a családoknak, de abban segíthetünk, hogy optimálisabban használják fel, vagy elkerülhessék az adósságcsapdákat, ez reális cél - tette hozzá Béres Tibor. A programvezető elmondta, vannak kifejezetten sikeres programjaik is, de ezek kisléptékű projektek, amelyek egyelőre nem álltak össze országos adaptációval egységes nagy rendszerré. Egyelőre nincs készség az állam részéről arra, hogy befogadja ezeket a programokat.

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek