Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kolompár-per: a védő szerint rendben voltak a számlák
2010-06-23 09:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kolompár-per: a védő szerint rendben voltak a számlákBár néhány vádlott megtagadta a vallomást, a Kolompár-per a védő beszédével folytatódott. Szerinte minden rendben volt az úniós elszámolás körül. A bírósági eljárás októberben folytatódik.

 

 

 

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal egy 2007-es keltezésű, nem nyilvános jelentésére hivatkozva Kolompár Orbán elsőrendű vádlott védője azt állította a Kolompár-perben, hogy rendben voltak a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet európai uniós pályázatára benyújtott elszámolások.

 

A Kecskeméti Városi Bíróságon folyó per keddi tárgyalási napjának végén a védő felolvasta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentését, majd azt benyújtotta a bíróságnak. A hivatal - az irat szerint - 266 számlát nézett át, az ezekben szereplő költségek elismerhetőek voltak, a számlák ellenőrzése nem mutatott ki szabálytalanságot.

 

A dokumentumot Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, a kiskunmajsai érdekképviseleti szervezet vezetője a sajtónak is megmutatta. A "Nem nyilvános" feliratot tartalmazó jelentésen az is szerepel, hogy a több tíz oldalas irat csupán egy tervezet. Az MTI kérdésére Kolompár Orbán arra nem adott választ, hogyan és mikor jutott hozzá a dokumentumhoz, de azt közölte: az eredeti példányt is be fogja mutatni.

 

Kolompár Orbánt és nyolc társát jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, magánokirat-hamisítással, sikkasztással, valamint az európai közösségek pénzügyi érdekeinek és a számvitel rendjének megsértésével vádolják. Az eljárásban három ügyet egyesítettek és egyben tárgyalják azokat.

 

A keddi tárgyaláson három vádlottat hallgatott meg a bíróság az uniós pályázat ügyében. Ebben a vádpontban jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével és az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével vádolja Kolompár Orbánt és társait az ügyészség.

 

A vádirat szerint a vádlottak az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a hazai költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, s további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni.

 

A hetedrendű vádlott - az uniós pályázat projektvezetője, az OCÖ irodavezetője - megtagadta a vallomást, ezért a nyomozati szakban tett vallomását olvasta fel a bíró.

 

E szerint a hetedrendű vádlott az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által kiírt, a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet és társult tagjai által elnyert pályázat megvalósítását vezette. A vádlott korábban azt mondta: az OFA kérte, hogy bizonyos szolgáltatásokat külső céggel végeztessen el. Közlése szerint egyetlen cég, a Kolompár Orbán és felesége tulajdonában lévő Zor Kft. vállalta, hogy szoftvertanácsadást és takarítást végez a keceli, a mélykúti és a kiskunmajsai romaszervezetek részére, valamint üzletviteli tanácsokat adott a Cigányság Foglalkoztatásáért Kht.-nak.

 

A nyolcadrendű vádlott is megtagadta a vallomást, de miután a nyomozati szakban tett vallomását a bíró felolvasta, kérdésekre válaszolt. A debreceni, programozó matematikus végzettséggel rendelkező, több cégben is tulajdonos vádlott nem vallotta magát bűnösnek. Elmondta: egy ismerőse révén került kapcsolatba a hetedrendű vádlottal, akinek a kérésére - számítógépes rendszer bérbevétele kapcsán - számlát állított ki, majd kapott 1,3 millió forintot, de nem tudta megnevezni, milyen jogcímen. A szerződést 2007-ben kötötték, de 2005-re visszadátumozták. Ezután egy megközelítőleg 7 millió forintról szóló számlát állított ki, mely a 2006-os "bérleti díjakat" tartalmazta és azt elküldte a szervezetnek. Értesítették, hogy a számlát nem fogadja el az OFA. Elmondása szerint az 1,3 millió forintot visszaadta és a számlát visszakérte.

 

A kilencedrendű vádlott ugyancsak megtagadta a vallomást, de miután a nyomozati szakban tett vallomása elhangzott, a kérdésekre ő is válaszolt. Az utazásközvetítéssel foglalkozó vállalkozó elmondta: a kiskunmajsai romaszervezet részére négy külföldi utat szervezett 6,2 millió forint összegben: két "konferenciautazást" Olaszországba, kettőt Franciaországba. Mint hozzátette, a négy utat ő finanszírozta, de a pénzt a szerződésben foglalt megállapodás szerint visszafizették neki.

 

A per október elsején Kolompár László másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik. Az OCÖ alelnöke balesetet szenvedett és kórházi kezelés alatt áll, ezt védője igazolta.

 

Mátyásné Polereczki Éva bíró 130-150 tanú, valamint szakértők meghallgatását tervezi a perben.

 

C-PRESS - Népszabadság online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek