Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Sárkányfesztivál Bódvalenkén
2010-06-21 09:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Sárkányfesztivál BódvalenkénFelszámolták a cigánytelepet és sok munkaképes helybeli kezdhetett el dolgozni a Borsod megyei Bódvalenkén. Ez az elmúlt évek programsorozatának eredménye. Rendezvényük a Sárkányfesztivál elnevezést kapta, a sárkány ugyanis véleményük szerint a helyi turisztikai értékek szimbóluma.

 

 

 

A bódvalenkei gyerekek vidáman adták elő Büdibanya történetét. Egy éve még kevésbé volt okuk a településen élőknek az ünneplésre, hiszen szinte senkinek sem volt munkája. Különböző programoknak köszönhetően ma már szinte mindenki dolgozhat.

„Ami talán a legnagyobb eredmény, hogy a falu 46 munkaképes lakójából tizedik hete 31-en dolgoznak” – mondta Pásztor Eszter, a program koordinátora.

A program folytatásához járul hozzá az egy napra bevezetett helyi pénzből, a lenkésből befolyt összeg, amelynek darabját 250 forintért kínálták. A Sárkányfesztiválon mindenért ezzel lehetett fizetni.

„Ebédet a boltban, fröccsöt, sört, tulajdonképpen mindent lehet ezzel venni” – mondta Csűrös Dávid önkéntes.

A házak falára festett freskók szebbé teszik a település arculatát és idegenforgalmi célokat is szolgálnak. Ez szintén a helyiek megélhetését segíti. Tavaly kilenc képet avattak fel, jelenleg három művész dolgozik Bódvalenkén.

„A nyáron a nemzetközi művészek is elindulnak. Szlovákiából, Romániából, Ukrajnából jönnek, már hívom őket” – mondta Horváth János festőművész.

A fesztivál résztvevői zenés kísérettel látogathatták végig a festményeket.

A településen felállított 2 méter magas, 10 méter hosszú sárkány szobor a gyerekek számára sem ijesztő jelenség.

„A sárkány az összekötő kapocs a falu turisztikai kínálatának két fő eleme: a cigány művészet és kultúra, valamint a falut körbevevő, gyönyörű, védett lápra épülő ökoturizmus között” – mondta a program koordinátora.

A sárkányfesztivál szervezői gyűjtést szerveztek a borsodi árvízkárosultak javára is.
 
C-PRESS - rtlhirek.hu
 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek