Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Végre komolyan veszik a cigánykérdést?
2010-06-16 13:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Végre komolyan veszik a cigánykérdést?A kisebbségi törvény felülvizsgálata és újragondolása lesz az Országgyűlés és a kormány 13 nemzeti és etnikai közösséget érintő egyik legfontosabb feladata a következő években - mondta Szászfalvi László egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkár, miután Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal találkozott szerdán.

 

 

 

Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár kijelentette: a kormányzat a foglalkoztatás, az oktatás, a kultúra és az integráció témakörében is számít az ombudsman tapasztalataira, és a kisebbségek parlamenti képviselete szabályainak kidolgozásában is szoros együttműködést várnak.

A kisebbségi kérdés jelenéről és jövőjéről tartott konzultáción Szászfalvi László közölte, az alkotmány módosításával 2014-től, az Országgyűlés kisebb létszáma mellett, biztosítják a kisebbségek parlamenti képviseletét, ezzel véget vetettek a hosszú évekig tartó "totojázásnak".

A nemzetiségi államtitkár "túlságosan előrehaladottnak" nevezte azt az újságírói kérdést, hogy a 13 kisebbségi közösség hogyan osztozna a kisebbségeknek fenntartott képviselői helyen, mert mint mondta, erre aprólékos munkával kell megoldást találni, és számítanak az országgyűlési biztos közreműködésére is.

A legfontosabb feladatok között említette a kisebbségi törvény újragondolását, valamint a civil szervezetek és kisebbségi önkormányzatok hatékonyságának, jövőjének vizsgálatát.

A roma érdekképviseletnél tapasztalható visszásságokra utaló újságírói kérdésre Kállai Ernő kisebbségi ombudsman úgy reagált: az országos önkormányzatoknak kiállításokkal, iskolákkal, színházzal, vagyis a kultúrával és nem politikával kellene foglalkozniuk. Az oktatási szegregációra utalva azt mondta: alapvetően nem az a baj, hogy a roma gyerekek elkülönítve tanulnak, hanem hogy ezekben az intézményekben gyengébb az oktatás színvonala, és emiatt "újratermelődik" a munkanélküliek rétege.

A találkozót Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa kezdeményezte, aki az MTI-nek úgy fogalmazott: "érzi az elszántságot" az új összetételű Országgyűlésben, hogy a jogalkotással javítani szeretnék a kisebbségi közösségek helyzetét.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek