Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tatárszentgyörgy emlékmű helyett "testre szabott" segítséget szeretne
2010-06-16 06:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tatárszentgyörgy emlékmű helyett "testre szabott" segítséget szeretneA két halálos áldozatot követelő, romák elleni támadásról elhíresült Tatárszentgyörgy lakói, illetve az elhunyt apa és fia hozzátartozói sem szeretnék, ha emlékművet állítanának fel a településen, másfajta segítségre azonban nagy szükség lenne - összegezte a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökével, illetve a mű alkotójával folytatott megbeszélésen elhangzottakat a község polgármestere.

 

 

 

Berente Imréné (független) az MTI érdeklődésére kedden elmondta, hogy a tatárszentgyörgyi roma gyilkosság áldozataira emlékeztető köztéri alkotás felállítását szorgalmazó nyílt levél megfogalmazójával, Horváth Aladárral, illetve az alkotóval, a német származású Alex Schikowskival hétfőn tárgyaltak. Megállapodtak abban, hogy a falu által megfogalmazott igényekhez igazítanák a jövőbeni, "kívülről" érkező segítséget. A polgármester szerint a vendégek megerősítették korábbi szándékukat, miszerint július-augusztus táján szeretnék felállítani a település egyik közterén a "Róbert és Robika" című szobrot. Ezzel a tervvel azonban sem az elhunytak családja, sem a falu lakói nem értenek egyet - mondta Berenténé.

Magyarázatul hozzátette: úgy érzik, mintha rájuk akarnának erőltetni valamit, ami helyett egészen másra, mindenekelőtt nyugalomra lenne szükségük. A polgármester elmondása szerint egyébként a helyiek, illetve Csorba Róbert özvegye nem tudták megfejteni az 5 méter magas, 3,5 méter széles modern szobor üzenetét.

A polgármester leszögezte: jólesik a segítő szándék, de annak egybe kellene esnie a falu igényeivel. Példaként hozta fel a német önkéntesek házfelújító akcióját, amiről ő maga is szinte az utolsó pillanatban szerzett tudomást. Nagy munkát végeztek, sok pénzt költöttek, ám ha megkérdeztek volna, inkább az özvegy szüleinek (nem pedig elhunyt férje szüleinek) házát kellett volna felújítani. Azt a házat, ahol az asszony a két árván maradt gyermekével tizedmagával él - mondta Berenténé. A fiatalasszony egyébként perben áll a biztosítóval, mert a 11 millió forintra biztosított ház után mindössze 3-4 milliót akarnak számára kifizetni, ami az időközben összegyűlt 3-4 milliós adománnyal együtt is kevés új otthon vásárlására. A régibe ugyanis nem akar visszaköltözni.

Az emlékműről, illetve a Tatárszentgyörgynek nyújtandó segítségről folytatott megbeszélést azzal zárták, hogy a polgármester a július 6-i képviselő-testületi ülés elé viszi a kérdést, illetve hogy készen állnak a párbeszédre, valamint megfogalmazzák a helyiek igényeit. Roma értelmiségiekre, pedagógusokra, illetve a romák gyökereit megmutató rendezvényekre lenne nagy szükség, de a 75 férőhelyes óvoda bővítését, felújítását sem tudják önerőből megoldani - közölte Berente Imréné.

Tavaly február 23-ra virradóra Tatárszentgyörgyön sörétes fegyverekkel agyonlőtték Csorba Róbertet és fiát, akik Molotov-koktélokkal felgyújtott házukból menekültek. Az ország különböző pontjain végrehajtott támadássorozatot a gyanú szerint négy férfi követte el. Augusztusban fogták el őket Debrecenben, azóta előzetes letartóztatásban vannak. 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek