Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Aki bevállalja az OCÖ helyett
2010-06-15 23:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Aki bevállalja az OCÖ helyettBalatonlelle önkormányzata átvenné működtetésre az eddig az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) által bérelt, majd tőle visszavett balatonlellei gyermeküdülőt; a megoldástól a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t(MNV) nem zárkózott el - tájékoztatta Kenéz István, Balatonlelle polgármester kedden az MTI-t.

 

 

 

 

Kenéz István (független) beszámolója szerint a 250 férőhelyes gyermeküdülő jelenleg nincs olyan állapotban, hogy megkezdhessenek benne bármiféle üdültetést, a jelenlegi bérlő erre semmiféle előkészületet nem tett. Ezért az önkormányzat már csak jövő szezontól tudná megszervezni, hogy folytatódhasson a gyermeküdültetés, amire az ingatlan jelen állapotában a legalkalmasabb. Hosszútávon Balatonlelle önkormányzata szeretne tartósan a kezelőjévé, esetleg a tulajdonosává válni a másfél hektáron elterülő közvetlen vízparti üdülőnek, amit egyéb turisztikai célokra is hasznosítanának.

Az OCÖ által bérelt, balatonlellei volt BM-üdülő már korábban az érdeklődés kereszttüzébe került. Móring József Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő idén januárban, az üdülő előtt szervezett sajtótájékoztatón tette szóvá, hogy az OCÖ, mint az üdülő bérlője, nem tartotta be a hasznosítási szerződés feltételeit, ezért kezdeményezte, hogy az MNV bontsa fel a bérleti szerződést. A cigány önkormányzat két évvel ezelőtt vette haszonbérbe öt évre a csaknem 1 milliárd forint értékű, Balatonlelle legfrekventáltabb helyén lévő üdülőt azzal a céllal, hogy ott országos szakképzési és szakmunkásképző központot létesítsen.

A politikus megfogalmazása szerint problémaként merült fel már az is, hogy oktatási intézményt akarnak létesíteni egy turisztikai övezetben, ami nem egyeztethető össze a település rendezési tervével. Még nagyobb gondot okozott az elmúlt két nyáron, hogy - az ingatlanra kihelyezett táblával is ellentétben - az üdülőben nem gyermekek, hanem botrányos viselkedésű felnőttek nyaraltatása folyt. Emiatt egyébként a helyi önkormányzat már tavaly tárgyalásokba kezdett a vagyonkezelővel és az OCÖ vezetésével.

Közben éppen kedden mégis kinyitott az OCÖ balatonlellei tábora. A táboroztató kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek magukra vállalták az általuk üdülni vitt gyermekek étkezési költségeit.

Az OCÖ elnöke pénteken a roma érdekképviseleti szervezet meghiúsult rendkívüli közgyűlése után úgy nyilatkozott: a Lungo Drom "megbüntette" az érintett 250 kisebbségi önkormányzatot és civil szervezetet, valamint azt a csaknem hétezer szegény gyermeket, aki lehetőséget kapott volna az ingyenes, egyhetes táborozásra. Az ellenzéki frakció ugyanis nem fogadta el a napirendet, így nem tudták tárgyalni a táboroztatás étkezési költségeinek előfinanszírozását.

A roma képviselőknek arról kellett volna dönteniük, hogy a Miniszterelnöki Hivataltól korábban elnyert 20,8 millió forint céltámogatást az OCÖ több mint 100 millió forintos tartalék alapjából előfinanszírozza. Ez az összeg fedezte volna a gyermekek étkezési és egyéb költségeit. Mivel erről nem született döntés, a tábor eredetileg nem nyithatott volna ki.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke az MTI-t kedd délután arról tájékoztatta, hogy az érintett kisebbségi önkormányzatok, mivel már bevásároltak a táborra, kibérelték a buszokat és már kaptak külön támogatást az útiköltségre, úgy döntöttek, az étkezési költségeket magukra vállalják, bízva abban, hogy a következő közgyűlésen a képviselők mégis megszavazzák az előfinanszírozást és visszakaphatják az étkezésre fordított összeget.

Kolompár Orbán az MTI azon kérdésére, hogy visszavette az állam az Országos Cigány Önkormányzattól az alig két éve haszonbérbe adott balatonlellei üdülőt, és az OCÖ-nek szeptember 15-ig ki kell költöznie, úgy reagált: a politika és az önös érdek a roma gyermekeket bünteti. Szerinte bizonyos politikai körök és gazdasági érdekek mindent megtettek, hogy a több mint egymilliárd forint értékű üdülőt megszerezzék. Ezért botrányt, lejárató kampányt kreáltak - állította.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek