Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A harlemi módszerrel segítenék a cigány gyerekeket
2010-06-09 10:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A harlemi módszerrel segítenék a cigány gyerekeketA fekete gyerekek integrációját segítő Harlem Childrens Zone (HCZ) program nyilván működne Magyarországon, a romák helyzetének javítására - mondta Geoffrey Canada, a HCZ-program elnöke az MTI-nek a témában rendezett, kedden zárult washingtoni konferencia végén.

 

 

 

"A roma közösségekkel kapcsolatos kérdések annyira hasonlatosak azokhoz a problémákhoz, amelyekkel mi Harlemben találkoztunk, amikor a munkát elkezdtük, hogy ez a megközelítés működne" - fogalmazott, s hozzátette, a városi roma közösségeknél lát esélyt sikerre. 

Canada hangsúlyozta: ügyelni kell a kulturális és egyéb, az emberek érzékenységét érintő különbségekre, de "ez a koncepció nagyon jól alkalmazható lenne".
Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy melyek lehetnek az adaptáció főbb akadályai, elsősorban a finanszírozást említette, szerinte a tényleges hatás eléréséhez megfelelő forrásokat kell biztosítani. A másik kulcskérdés szerinte Amerikához hasonlóan Magyarországon is az, hogy az ügy, a kisebbség megsegítése mellett elkötelezett vezetőkre van szükség. 

A HCZ-program elnöke elmondta, ő és szervezete készséggel segít az adaptációban, ha a magyar kormány vagy nem kormányzati szervezetek hozzájuk fordulnak.
Szalai Júlia, a Közép-európai Egyetem szociológiaprofesszora - a kétnapos tanácskozás szakmai előkészítője - kifejtette: a résztvevők egyetértettek abban, hogy egy olyan programra van szükség, amely egy közösség minden szükségletére és problémájára igyekszik valamilyen választ adni. Gondolatébresztőnek nevezte a szakértői eszmecserét a magyarországi átvétel szempontjából.

Gondolatébresztő program

"Biztos, hogy adaptálható a program Magyarországon" - szögezte le, de hozzátette, nagyon sok részletet át kell gondolni. Az alapvető törekvések - egyebek mellett az, hogy a közösségek egészére kell egy programot kitalálni, és hogy fontos a családok, a szomszédság kohéziója - átemelhetők. 

Utalt rá, hogy ki kell dolgozni az adaptáció menedzselését és az anyagi feltételek megteremtését, hiszen a két országban eltérő közszféra és jóléti állammodell működik. A HCZ-program átvételében fontosnak nevezte a roma helyzet integrált formában történő megoldására szóló társadalmi és kormányzati, politikai törekvést. Utalt arra, hogy Magyarországon viszonylag gyengék a civil közösségek, erősödnie kell a "mindennapi élet demokráciájának", és ezzel erősödhet majd a romák befogadása is. 

A konferencia hétfői megnyitóján Hillary Clinton amerikai külügyminiszter személyes hangú videoüzenetben üdvözölte a megjelenteket. Elmondta, hogy New York-iként személyesen győződhetett meg a HCZ-program előnyeiről, "bebizonyosodott, hogy kitartó munkával és elszántsággal legyőzhetjük a türelmetlenség örökségét". 

Szombati Béla magyar nagykövet - a konferencia ötletadója - az MTI-nek korábban elmondta: egy másfél-kétéves kísérleti programot lehetne indítani Magyarországon, valamelyik vidéki nagyvárosban. A program ősztől, az önkormányzati választások után kezdődhetne. Ha sikerrel jár, akkor "nagyobb kifutása is lehet" az ötletnek - tette hozzá.
 
C-PRESS - Hírszerző
 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek