Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Zongorát kapott egy felvidéki roma fiú a győri Lions Clubtól
2010-06-04 11:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Zongorát kapott egy felvidéki roma fiú a győri Lions ClubtólKeresd, ami összeköt! Ez a mottója a győri Lions Clubnak. A rászorulóknak évente 10-12 millió forinttal segítő szervezet legutóbb egy felvidéki roma származású muzsikust támogatott: a tehetséges fiatal egy régi pianínó helyett egy felújított zongotán gyakorolhat.

 

 

 

 

Rigó Ronald 19 éves. Egy dunaszerdahelyi bérházból ingázik naponta Győrbe, hogy nagy álma, a zongoraművészi karrier megvalósulhasson. Tanárai szerint erre komoly esélyei vannak: „Rendkívüli manuális képességekkel rendelkezik Ronald, és egy nagyon komoly elhivatottsággal a zene iránt”.

 

A karrierhez azonban gyakorolni kell. Egy bizonyos szint felett nem mindegy, hogy milyen hangszeren. Ronaldnak mostantól otthon komoly zongorája van, amelyet az Első Győri Lions Club újítatott fel számára.

 

„Ez a zongora azért sokkal jobb, mint ami előtte volt, a 40 éves pianínó. Ez nagy fejlődést jelenthet számomra” – mondja Ronald.

 

„Maga a klub 18 éves, most lett nagykorú, Magyarországon az Első Győri Lions Club a legnagyobb Lions szervezet, és nem csak a legnagyobb szervezet, de általában hála Istennek a legnagyobb adományokat is össze tudjuk gyűjteni az országban.  Egy évben körülbelül 10-12 milliót tudunk jótékonyságra fordítani. Maga ez a zongora, ha jól emlékszem, 600 ezer forintos támogatást jelentett a klub részéről” – hangsúlyozta Nyerges Csaba, az Első Győri Lions Club soros elnöke.

 

Az adományozó klub soros elnöke, mint a megyei lap főszerkesztője is gyakran találkozik nehéz helyzetű emberekkel. Rigó Ronald pedig kétszeresen is kisebbségi, hátrányos helyzetű.

 

- Mikor kisebb voltam, akkor ciki volt a roma származásom. Bekerülve az iskolába nem tudta mindenki, és mikor megtudták, hogy roma vagyok, cikiztek. Amikor a pozsonyi konzervatóriumba kerültem, nagyon nehéz volt, mert otthon magyarul beszélünk, ott meg mindenki szlovák volt; ez is hátrány volt valójában. Az akcentus miatt nehéz volt, de belejöttem” – meséli a fiú.

 

A kettős állampolgárság lehetősége a két ország között ingázó fiatalembernek sajnos a dolgok mai állása szerint nem segítség: „Én szerettem volna magyar állampolgár lenni, csak ugye a szlovák fél visszavágott azzal, hogy aki felveszi a magyar állampolgárságot, elveszti a szlovák állampolgárságot, ami azért nem jó, mert akkor nem lehet tanítani Szlovákia területén. És ez azért nekem kéne”.

 

Nem csak egy-egy családnak, de az egész magyar zenei felsőoktatásnak gond a drága hangszerek beszerzése. A dunaszerdahelyi fiatalember története ezért is különleges.

 

„Egyébként ebben egyre inkább hasonlítunk a tengerentúli hagyományra, ahol egy-egy oktatási intézetet, vagy egy-egy tehetséges embert ilyen civil szervezetek karolnak fel, támogatnak és segítik a művészi munkájukban” – mondja Dr. Ruppert István.

 

„Van egy jelmondat, ami a következő kormányzó jelmondata lesz és ez nekünk, nekem személy szerint is nagyon tetszik: "Keresd, ami összeköt!" Ez a légkör, ami igazán jellemzi a Lions klubot, amikor összejövünk, azt nézhetjük, hogy ezt a csapatot mi építheti tovább, és azt nézzük, hogy mi köthet össze bennünket azokkal az emberekkel, akik vagy azért szorulnak rá, mert egészségügyi problémájuk volt, vagy azért, mert az anyagi hátterük nincsen meg” – fűzte hozzá Nyerges Csaba.

 

Rigó Ronald stílszerűen egy nagy sikerű koncerttel hálálta meg a győri magánemberek adományát.

 

C-PRESS - Dunatv.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek