Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egyelőre felderítetlen marad az "iratszivárgás"
2010-06-03 10:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A közokirattal, továbbá személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárást a KNyF azzal zárta le, hogy a nyomozás felfüggesztéséről határozott - erősítette meg hivatalosan is lapunk korábbi információját Fazekas Géza szóvivő. Megjegyezte: "az elkövető kilétére nem derült fény, nem volt megállapítható". Ám hozzátette: ha új információ merül fel, a nyomozás újraindítható. A Borovszkyt kihallgató Budapesti Nyomozó Ügyészség (BNyÜ) faxgépéről a jegyzőkönyv zárását követő fél órán belül, 2009. szeptember 30-án, 10.43 órakor küldték el a vallomást, majd az irat hónapokkal később, március 5-én - a vádemelés napján - a kuruc.info-n bukkant fel. A faxon jól látható volt a feladó BNyÜ száma, ám a címzettet kitakarták. Márciusban a BNyÜ felettes szerve, a Fővárosi Főügyészség is "kellemetlennek" nevezte az esetet, majd egy belső vizsgálat után a KNyF nyomozni kezdett. Felelőst azonban nem találtak.  Annyit sikerült kideríteni, hogy az eredeti fax címzettje Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője volt, aki hivatalból kapta meg az iratot. Ám ezután követhetetlenné vált az útja. A KNyF annyit állapított meg, hogy amikor az irat kikerült a kuruc.infó-ra, Skoda felismerte a saját példányát, mert arra korábban kézzel megjegyzéseket írt. Ezután megállapította, hogy "a vallomás személyes iratgyűjtőjéből ismeretlen okból hiányzik." Kérdésünkre, hogy ez miként történhetett, Skoda nem tudott válaszolni, lévén érintettje az ügynek, így nem nyilatkozhat.  Borovszky védője, Bárándy Péter korábban lapunknak azt mondta: fél órával az első kihallgatás után jegyzőkönyvmásolatot csak a gyanúsított és védője kaphat, vagyis valakik hivatali hatalmukkal visszaélve juttathattak ki belső használatra szánt iratokat az ügyészségről. Megjegyezte: "az ilyesfajta szivárogtatás tűrhetetlen, sérti a hatóság, az érintettek érdekeit, ráadásul tönkreteheti a büntetőeljárásokat." A KNyF nyomozást lezáró döntése ellen pedig panaszt nyújt be a Legfőbb Ügyészséghez.  Fleck: nincs kontroll  Nem lepődött meg és nem is számított más eredményre Fleck Zoltán, aki szerint az ügyészségeknek nincs semmiféle kontrollja, ilyen esetekben még az "önvédelmi reflexnek" sem kell működnie. A jogszociológus azt, hogy az egyik ügyészségi szerv vizsgálódott a másik ügyében, ahhoz hasonlította, mint amikor rendőrök nyomoznak a saját ügyükben, vagy orvosokat kérdeznek meg a műhibaperekről. Úgy vélte, megoldást csak a hatalomgyakorló szervek átláthatóságának növelése, a felelősségi rendszerük erősítése jelenthet.Mivel az elkövetőt nem találták meg, két és fél hónap után a nyomozás felfüggesztéséről döntött a Központi Nyomozó Főügyészség, amely azt vizsgálta: miként szivároghatott ki Borovszky Tímea tavalyi vallomása. A jegyzőkönyv útját egy iratgyűjtő mappáig tudták követni az ügyészségi nyomozók, ahonnan "ismeretlen okból" időközben eltűnt az irat. Felelős vagy gyanúsított nincs, de a nyomozás újraindítható.

 

 

 

A más nyomozásokban rendkívül hatékony Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) két és fél hónap alatt sem tudta kideríteni, ki a felelős Borovszky Tímea gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyvének kiszivárgása ügyében. Pedig ehhez csak "házon belül" kellett vizsgálódnia. Arra kerestek választ, miként kerülhetett ki "az azt megismerni jogosultak köréből más(ok)hoz" az egykori oktatási tárca Esélyegyenlőségi Főigazgatósága volt vezetőjének kihallgatási jegyzőkönyve. Borovszkyt egyébként nemrég vesztegetés miatt első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

 

A közokirattal, továbbá személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárást a KNyF azzal zárta le, hogy a nyomozás felfüggesztéséről határozott - erősítette meg hivatalosan is lapunk korábbi információját Fazekas Géza szóvivő. Megjegyezte: "az elkövető kilétére nem derült fény, nem volt megállapítható". Ám hozzátette: ha új információ merül fel, a nyomozás újraindítható. A Borovszkyt kihallgató Budapesti Nyomozó Ügyészség (BNyÜ) faxgépéről a jegyzőkönyv zárását követő fél órán belül, 2009. szeptember 30-án, 10.43 órakor küldték el a vallomást, majd az irat hónapokkal később, március 5-én - a vádemelés napján - a kuruc.info-n bukkant fel. A faxon jól látható volt a feladó BNyÜ száma, ám a címzettet kitakarták. Márciusban a BNyÜ felettes szerve, a Fővárosi Főügyészség is "kellemetlennek" nevezte az esetet, majd egy belső vizsgálat után a KNyF nyomozni kezdett. Felelőst azonban nem találtak.

Annyit sikerült kideríteni, hogy az eredeti fax címzettje Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője volt, aki hivatalból kapta meg az iratot. Ám ezután követhetetlenné vált az útja. A KNyF annyit állapított meg, hogy amikor az irat kikerült a kuruc.infó-ra, Skoda felismerte a saját példányát, mert arra korábban kézzel megjegyzéseket írt. Ezután megállapította, hogy "a vallomás személyes iratgyűjtőjéből ismeretlen okból hiányzik." Kérdésünkre, hogy ez miként történhetett, Skoda nem tudott válaszolni, lévén érintettje az ügynek, így nem nyilatkozhat.

Borovszky védője, Bárándy Péter korábban lapunknak azt mondta: fél órával az első kihallgatás után jegyzőkönyvmásolatot csak a gyanúsított és védője kaphat, vagyis valakik hivatali hatalmukkal visszaélve juttathattak ki belső használatra szánt iratokat az ügyészségről. Megjegyezte: "az ilyesfajta szivárogtatás tűrhetetlen, sérti a hatóság, az érintettek érdekeit, ráadásul tönkreteheti a büntetőeljárásokat." A KNyF nyomozást lezáró döntése ellen pedig panaszt nyújt be a Legfőbb Ügyészséghez.

Fleck: nincs kontroll

Nem lepődött meg és nem is számított más eredményre Fleck Zoltán, aki szerint az ügyészségeknek nincs semmiféle kontrollja, ilyen esetekben még az "önvédelmi reflexnek" sem kell működnie. A jogszociológus azt, hogy az egyik ügyészségi szerv vizsgálódott a másik ügyében, ahhoz hasonlította, mint amikor rendőrök nyomoznak a saját ügyükben, vagy orvosokat kérdeznek meg a műhibaperekről. Úgy vélte, megoldást csak a hatalomgyakorló szervek átláthatóságának növelése, a felelősségi rendszerük erősítése jelenthet.

 

C-PRESS - Népszava

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek