Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nem babazsúrra készül az új kormány
2010-06-01 09:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nem babazsúrra készül az új kormányNagygyűlés a „Nemzet terén" - Hivatalba lépett a második Orbán-kabinet
Tizenkét év elteltével Orbán Viktor ismét letette a miniszterelnöki esküt, és szombaton megalakult a második kormánya. „Több millió magyar ember vállán állunk, akiket szerényen és alázattal kell szolgálnunk", mondta a miniszterelnök a Parlament falai között.

 

 

 

A Kossuth téri nagygyűlésen viszont Orbán Viktor a sikerről, a „hazug és beteges politika hazaküldéséről" beszélt. És arról, hogy dolgoznunk kell azért is, hogy „aki egymásra uszította az embereket, aki visszaélve a hatalommal kárt okozott az országnak, az kapja meg a méltó büntetését". Orbán olyan korszakot akar teremteni, amelyet a történelem „modern békeidőként" jegyezhet majd.

 

Ma délelőtt 11 órakor az Országházban ül össze először a második Orbán-kormány – épp Orbán Viktor 47. születésnapján. A Fidesz elnöke szombaton a Parlamentben tizenkét év után újra letehette az esküt, miután az Országgyűlés 261 szavazattal 107 ellenében a rendszerváltás utáni kilencedik kormány miniszterelnökének választotta. Ezzel egyúttal elfogadták az általa jegyzett Nemzeti együttműködés programja címet viselő kormányprogramot. A tradíciókkal szakítva, Orbán az ülésteremben a házelnöki pulpitusnak háttal állva maga mondta el az eskü szövegét, és hangsúlyosan az „Isten engem úgy segéljen!” fordulattal zárta. A jobboldalon szűnni nem akaró vastapsot kapott.

 

Megválasztásához gratuláltak neki az ellenzéki pártelnökök, frakcióvezetők, Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke megölelte. Orbán Viktor Lendvai Ildikó MSZP-elnöknek kezet csókolt. Aztán „felkereste” a díszpáholyban helyet foglaló Sólyom László köztársasági elnököt, és kezet fogott Bajnai Gordonnal is.

 

„Ez plebejus kormány lesz” – a parlamenti folyosón fogalmazott így Martonyi János, aki éppen a Sándorpalotába igyekezett, ahol az államfő átadta a kinevezési okmányokat a minisztereknek. Az aktussal szombaton egy órakor hivatalosan is megalakult a második Orbán-kormány.

 

„Miniszterelnököket, egy ország vezetőit néha elcsábítja az a gondolat, hogy ők nagy emberek. Ez tévedés. Úgy van az, hogy ha nagynak látszunk, az azért van, mert nagy emberek vállán állunk. És ha nemcsak nagynak, hanem erősnek is látszunk, s a legnagyszerűbb parlamenti pillanatok idején is hadd emlékeztessem magunkat arra, az azért van, mert nagyon sok, több millió magyar ember vállán állunk. Akiket a munkánkkal szerényen és alázattal kell szolgálnunk”, fogalmazta meg a kormányzati ars poeticát Orbán Viktor délelőtt a parlament ülésén, amikor a kormányprogram tízórás vitája során elhangzottakra reagált.

 

Orbán nagyszerűnek nevezte a vitát, s fontosnak tartotta megjegyezni, „alig talált felé áradó rosszindulatot, ártani akaró szándékot”. Orbán –kissé finomabbra hangszerelve – megvédte a forradalom definíciót, azt, hogy a 2010-es választás „kétharmados” alkotmányos forradalom volt. Mint mondta, nem az osztályharcos, hanem a nyugati iskolát képviseli (idézte a brit választást megnyert David Cameron miniszterelnököt, aki azt mondta, „folytatjuk a forradalmat”).

 

Orbán azt kérte a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciójától, hogy már ezen a héten indítsák el az új alkotmány elkészítésének munkafolyamatát. (Navracsics Tibor leszögezte a Magyar Nemzetben, hogy az új alkotmányban is megmarad a parlamentáris demokrácia. „Nem akarunk királyt koronázni.” „Nem akarunk prezidenciális köztársaságot, még félprezidenciális köztársaságot sem létrehozni.”) A parlament falai között Orbán Viktor arról beszélt, „csak egyetlen hely van, ahol az eredmény megelőzi a munkát, s ez a hely a szótár. Ezért kérem önöket, dolgozzunk együtt, és ne arról vitatkozzunk, hogyan kellene dolgoznunk”. A kormányprogram iránytű: a célok, melyeket lépésről lépésre kell megközelíteni. „Előbb jussunk közös nevezőre, aztán a parlament legszebb hagyományait követve, vitázzunk”, fordult a Tisztelt Ház felé.

 

Orbán Viktor legkeményebb megjegyzése az volt, hogy a volt kormánypártból érkező bírálatokkal kapcsolatban azt érezte: a szocialisták valójában nem vele, nem is a programjával vitatkoznak, hanem a választókkal. „Lehet, hogy a volt kormányzó párthoz tartozó képviselők méltánytalannak érzik a választók döntését, de ezen nem tudok segíteni, ezzel együtt kell élni a következő választásokig”, hangoztatta. Azzal zárta beszédét: „Soli Deo gloria. Egyedül Istené a dicsőség”.

 

Szombat délután három órától Orbán Viktor a Kossuth téren nagygyűlésen, az emberekkel együtt ünnepelte az „új kezdet napját”. Itt már változott a tónus: a közönség azt skandálta, hogy „Szép volt, fiúk! Szép volt, fiúk!”, de a „Gyurcsány, takarodj!” is felhangzott.

 

„Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide”, mondta Orbán Viktor az összegyűltekhez, hozzátéve: e tér jelképes helye a nemzet összetartozásának, szabadságának. Nem véletlenül vették körbe a teret azok, akik mindig is féltek a magyar nemzet egységétől. Be akarták zárni a „hely szellemét”, féltek tőle, mert e szellem nem tűr hazugságot. Mi elbontottuk a kordonokat – emlékeztetett a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a „mi” és „ők” felosztáson túl azok is a nemzethez tartoznak, akik nem a Fideszre vagy a KDNP-re szavaztak.

 

– Itt, a Kossuth téren egy vagyok azok közül, aki magyar, tehát nem keleti, nem nyugati, hanem magyar országot akart, amely a saját lábán áll, saját útját járja, és a saját tengelye körül forog”, fogalmazott a miniszterelnök. A „térdre roskadt haza” talpra állításáról azt mondta: „nekünk való, testhez álló feladat, mert mi tudjuk, mi magyarok különbek vagyunk annál, mint amilyennek ma mutatjuk magunkat, ez csak egy csúf fertőzés, idegen nyavalya, a kommunizmussal és a megszállással behurcolt váltóláz, ami eltorzította az igazi alkatunkat”.

 

– Nehéz lesz – tudatta a miniszterelnök közönségével, hozzátéve, nem „babazsúrra” készülnek, hanem küzdelemre és munkára, ő maga pedig élete legnehezebb feladata előtt áll. „Dolgoznunk kell azért is, hogy aki egymásra uszította az embereket, aki visszaélve a hatalommal kárt okozott az országnak, kapja meg méltó büntetését”, hangoztatta, leszögezve, hogy a dolguk az, hogy olyan korszakot teremtsenek, amelyet később a történelemben „modern békeidőként” jegyezhetnek fel. De ehhez gránittalapzatot kell építeni.

 

A modern jobboldal számára szükséges, de már nem elegendő a régi, hagyományos magyar nemzeti keresztény kultúra, ami 1945 előttről származik, és túl nagy ívet fog át –mondta vasárnap Orbán Viktor Kötcsén, ahol „Új kezdet” mottóval rendeztek immár hetedszer polgári pikniket a jobboldali értelmiség részvételével. „Itt már egy egyszerű restauráció nem segít, hiszen egész nemzedékek maradtak ki ebből a kultúrából.

 

A régit megőrző, de új, modern jobboldali kultúrára van szükség”, fogalmazott a miniszterelnök, szerinte a magyar jobboldali kultúrát frissíteni kell, művekkel, díjakkal, ünnepekkel, „de ezt már önöknek kell megtenniük”, fordult a résztvevőkhöz. Arra is figyelmeztette a vendégeket: nem szabad azt hinni, „hogy végleg győztünk, nem szabad gőgösen bánni ellenfeleinkkel”. Küzdelmek vannak előttünk, nem engedhetjük meg, hogy a kétharmados forradalom egyszerű választási győzelemmé silányuljon, mondta.

 

Ma hivatalosan is megtörténik a teljes körű átadás-átvétel a régi és az új kormány közt. A legtöbb tárca a jelenlegi helyén marad. Így a Honvédelmi Minisztérium a belvárosi Balaton utcában, a Belügyminisztérium a Roosevelt téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium a Kossuth Lajos téren, a Külügyminisztérium pedig a Bem téren. A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma egyelőre az egészségügyi tárca Arany János utcai épületét foglalja el, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig a Miniszterelnöki Hivatal Kossuth Lajos téri épületébe költözik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyelőre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Akadémia utcai épületét veszi át. A gazdasági tárca Szemere utcai épületébe költözik a Nemzetgazdasági Minisztérium. (MTI)

 

„A kormányalakítás során kiderült, hogy az új ciklus politikai nyelvezetének az istenhit megvallása is természetes része lesz”, nyilatkozta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója a második Orbán-kormány megalakulása után. Az elemző annak kapcsán mondta ezt, hogy Orbán Viktor a beszédét azzal zárta: Soli Deo gloria! Egyedül Istené a dicsőség! A Fidesz–KDNP-frakciószövetség alakuló ülésén Semjén Zsolt azt mondta: „Isten a történelem ura”. Orbán Viktor április 25-én győzelmi beszédét azzal zárta: „Győzedelmeskedjék tehát a Te akaratod”. (Cs. I.)

 

Néhány részlet a felszólalásokból

 

SCHMITT PÁL, az Országgyűlés elnöke: „A magyar embereké a Kossuth tér, ez a szép tér, a nemzet tere. Mától véglegesen visszafoglaltuk a Kossuth teret, újra eljött az idő, amikor újra kezünkbe vehetjük az ország és a nemzet sorsát, ami elzárja a mindenféle világnézetű és származású magyar embereket attól, hogy közel kerüljenek a Szent Koronához. Cum Deo pro Patria et Libertate, Istennel a hazáért és a szabadságért”.

 

SEMJÉN ZSOLT miniszterelnökhelyettes, a KDNP elnöke: „Honfitársaim, magyarok! Megjöttünk! A kormány még meg sem alakult, már megteremtettük, hogy a magyar nemzet közjogi értelemben egyesült. Isten hozott kilencven keserves év után erdélyiek, felvidékek, délvidékiek, kárpátaljaiak, bárhol a világban élő magyarok, magyar állampolgárként! De azért azt se felejtsük el, hogy Gyurcsány Ferenc és két tettestársa nem átallott a magyarság ellen szavazni, 2004. december 5-én nem átallottak a saját nemzetük ellen kampányolni. De a szocialistákban is felébredt a jóérzés, és ezáltal a saját pártjuktól is megvetetten a gyurcsányizmus a történelem szemétdombjára került. Az országot kirabolták, kifosztották, a szekrényeket telerakták csontvázakkal, az utakat taposóaknákkal. Kutya nehéz időszak, kutya nehéz kormányzás következik!”

 

KÓSA LAJOS, a Fidesz ügyvezető elnöke, Debrecen polgármestere: „A gyurcsányizmusnak van egy torzszülött ikertestvére, demszkyzmusnak hívják. Ennek van egy unokatestvére, hagyóizmusnak hívják. Szép kis család. De ne felejtsük el, az országban győztünk, szeretnénk mindenkivel együttműködni, de látjuk, a főváros az utolsó fészke annak a gondolkodásmódnak, mentalitásnak, amit szeretnénk múlttá tenni. A szociálliberális húsz év többet ártott a fővárosnak, mint a Vörös Hadsereg vagy a török megszállás.”

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek