Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tatárszentgyörgyön jártak a német labdarúgók
2010-05-31 11:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tatárszentgyörgyön jártak a német labdarúgókA tatárszentgyörgyi romagyilkosság helyszínén járt a német labdarúgó-válogatott delegációja szombaton, a magyar-német barátságos labdarúgó-mérkőzést megelőzően; a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) küldöttsége azért utazott a Pest megyei településre, hogy a tavaly februári támadás során kiégett ház újraépítésében segédkezzen, és ajándékot adjon az iskolásoknak.

 

 

 

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke, aki maga is a helyszínen volt, az MTI-nek elmondta: a labdarúgók focimezeket és labdákat vittek az általános iskolásoknak, és jelenlétükkel akarták demonstrálni, hogy elítélik a romák ellen elkövetett erőszakot, és szolidaritást vállalnak a megtámadott családokkal.

 

Tavaly február 23-ára virradóra Tatárszentgyörgyön sörétes fegyverekkel agyonlőttek egy 27 éves férfit és ötéves kisfiát, amikor Molotov-koktélokkal felgyújtott házukból menekültek.

 

A Verband Deutscher Sinti und Roma német szervezet, az International Bau Orden (IBO) nemzetközi önkéntesei és a magyar Phralipe Független Cigány Szervezet május 16-án kezdték meg a teljesen kiégett ház felújítását.

 

Daróczi Ágnes, a Phralipe elnökhelyettese az MTI-nek szombaton elmondta: tavaly októberben kereste meg a német labdarúgó-szövetség és a legnagyobb német roma civil szervezetet, hogy a magyarországi gyilkosságsorozat áldozatainak segítséget nyújtsanak. A két szervezet delegációja végigjárta a támadássorozat mind a kilenc helyszínét, és mint Daróczi Ágnes elmondta, „elborzadtak", hogy magukra hagyva, milyen körülmények között élnek a hátramaradott családtagok. Akkor döntöttek úgy, hogy egy rekonstrukciós programot indítanak, és elsőként a tatárszentgyörgyi otthont újítják fel. A sportszövetség bízva a sport és a labdarúgás integratív erejében, a pénzgyűjtő akció és támogatás mellett a saját eszközeivel is hozzájárul a romák és a többség közötti feszültségek csökkentéséhez.

 

Daróczi Ágnes tájékoztatása szerint a kiégett ház nyílászáróit kicserélik, újra vakolják és szigetelik. Azt szeretnék elérni, hogy a többi áldozat megsérült vagy megsemmisült házát is önkormányzati és civil támogatással újra tudják építeni, vagy ha az emlékek miatt a családtagok nem tudnak ott maradni, máshol új házat vásárolhassanak vagy építhessenek. A Phralipe ehhez egy elkülönített számlaszámot is nyitott, ahová várják a felajánlásokat. Tájékoztatása szerint június 18-án egy újabb támadás helyszínén kezdik meg a felújítási munkát.

 

A német focistákkal együtt megjelent Tatárszentgyörgyön Alex Schikowski német származású művész is, aki egy budapesti iskolában német- és művészettanárként dolgozik, és egy 3,4 méter széles és 5 méter magas faragott szobrot készített „Róbert és Robika" címmel a település egyik közterére, a helyi önkormányzat azonban nem engedte felállítani az alkotást.

 

A romák elleni támadássorozatot a gyanú szerint négy férfi követte el, tavaly augusztusban fogták el őket Debrecenben, és azóta előzetes letartóztatásban vannak. A nyomozás adatai szerint összesen kilenc fegyveres és Molotov-koktélos támadást hajtottak végre romák ellen az ország különböző településein, amelyek során hatan vesztették életüket, és öten életveszélyesen megsérültek.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk